Vintage en brocante in Midden-Groningen

Toe aan een nieuwe look of een ander interieur maar geen geld of geen zin om een gloednieuw designerstuk aan te schaffen? Of heb je zin om lekker rond te dwalen in een winkel vol met broncante? Vintage liefhebbers kunnen hun hart ophalen in Midden-Groningen.

Sientjes dochter | Engels bloemen servies

Hellum - Het is even zoeken naar brocante winkel Sientjes dochter. Aan het einde van een zijlaantje van de Hoofdweg in Hellum ligt tussen de bomen en de rondscharrelende kippen de sfeervolle winkel van Elly van Houten en haar man Wim. Waar je ook kijkt in de winkel, overal zie je kopjes, borden en schoteltjes. Wanneer je dol bent op gebloemd servies ben je hier aan het juiste adres. De eigenaresse gaat er zelfs speciaal voor naar Engeland. Verder zie je in de winkel kroonluchters, keukengerei, geweien, schilderijen en meubels. 

Lees meer

De Tuinkamer | Rustige aardse tinten

Hoogezand - Bij De Tuinkamer kun je terecht voor mooie houten kisten en oude terracotta. Overal zie je hout en aardewerk. De verrassend grote zaak, waar ooit een balletschool in zat, is één keer per week op zaterdagmiddag open. Ze verkopen er woondecoratie, manden, zinken emmers en gieters, aardewerk, meubels, koffers, en alles in rustige aardse tinten. Genoeg om een middag lekker rond te dwalen.

Lees meer

JoMilly vintage | Vintage in de molen

Kolham - Wat begon als een webshop is nu een échte winkel met theehuis op een wel heel bijzondere plek: in de molen van Kolham. Esmeralda Smith combineert in JoMilly vintage meubelen en hebbedingetjes met nieuw nostalgisch speelgoed, woonaccessoires, servies en bestek. Alle vintage staat er nu uitgestald en een kopje koffie of thee is er zo voor je ingeschonken. En waar vind je nou een winkelruimte in een molen, met ook nog eens een geweldig uitzicht.

Lees meer

Bloem en Brocante | Meer dan bloemen

Hoogezand - De naam zegt het al, bij Bloem en Brocante in Hoogezand vind je naast hele mooie, aparte bloemen ook nog eens brocante. Van oude brocante van de vorige eigenaren tot aan nieuwe woonitems die een brocante uitstraling hebben. Bloemiste Anouk Achterhof en begeleidster Irene Hoogstra draaien met nog drie collega’s de winkel samen met cliënten van De Zijlen. Al met al een hele sfeervolle winkel waar bloemen en brocante heel goed samengaan. 

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief