De lekkerste streekproducten van Midden-Groningen

Ze zeggen wel eens ‘wat van ver komt is lekker’, maar in de praktijk blijkt dat wat van dichtbij komt meestal nóg lekkerder is. In Midden-Groningen kun je op allerlei plekken streekproducten krijgen die rechtsstreeks van het land komen. Of je nu zin hebt in vers fruit van de boom of om zelf brood te bakken van meel met graan uit de buurt. Smakelijk!

De Scharrelderij | Vlees van eigen slacht

Kiel-Windeweer - In Kiel-Windeweer vind je De Scharrelderij. De boerderijwinkel verkoopt vlees van eigen slacht. Bij deze boerderij kunnen de varkens echt varken zijn. Ze zijn altijd buiten en lopen de hele dag te wroeten op zoek naar eten. In de winkel wordt ook rundvlees van echte ‘Grunneger bloarkoppen’ verkocht. En naast eigen scharrelvlees vind je in de knusse boerderijwinkel andere (biologische) streekproducten. Eieren, kruiden, aardappelen, honing, speciaalbier, meel, en allerlei soorten kazen, zoals Goudse kazen, kruidnagelkaas en ook schapenkaasjes. Zoveel mogelijk biologisch en met producten uit de streek. 

Lees meer

De Fruitgaard | Pluk je eigen appels

Noordbroek - Bij De Fruitgaard even buiten Noordbroek mag je je eigen appels plukken, voor de lekkerste zelfgemaakte appelmoes, appeltaart of om zo op te eten. Laarzen aan, emmertje mee en plukken maar. In de boerderijwinkel vind je zelfgemaakte jams, gelei's en geweckt fruit onder de naam Grunneger heerlijckheid. Natuurlijk kun je ook genieten van het pure eigen fruit, afhankelijk van het seizoen. Of ga voor de Groningse lekkernij: een plak poffert! Ook leuk: kamperen tussen de fruitbomen, op de naastgelegen camping.

Lees meer

Mulder Pot | Meel van Gronings graan

Kropswolde - Wat ook heel lekker is zijn de bakmixen van Molen Mulder Pot in Kropswolde. Ze malen zelf hun meel van graan uit de buurt en maken allerlei cake- en broodmixen waar je zelf mee aan de slag kunt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er: mix voor kaneelcake, bitterkoekjescake, cranberrycake. Een mix voor kniepertjes of voor brownies. En natuurlijk één voor poffert.

Lees meer

Dallinga | Vers van het land

Zuidbroek - Vers van het land en hup, de winkel in. Bij Dallinga in Zuidbroek kunnen de producten niet verser. De aardappelen, kool en andere groenten worden zelf verbouwd of vers aangeleverd door collega groente- en fruittelers uit de omgeving. Het aanbod aan streekproducten is heel breed met vleeswaren, eieren, honing, diverse sappen en nog veel meer.

Lees meer

Meinardi | De lekkerste zomerkoninkjes

Noordbroek - De lekkerste aardbeien komen van Meinardi in Noordbroek. Een begrip in Groningen en omstreken. Tot aan kerst kun je hier hun zelf geteelde zomerkoninkjes kopen. Maar wist je dat ze ook asperges, sappen, jammen en ander lekkers maken? Sommige producten zijn kakelvers, anderen handig voor je bewaard in een weckpot. Hierdoor blijft de authentieke smaak speciaal voor jou behouden.

Lees meer

Tjuchemmer Kaas | Het omrijden waard

Tjuchem - ‘Een dag geen kaas is een dag niet geleefd’ is het motto van melkveehouder en kaasboer Rico Achterberg. Samen met zijn vrouw Els runt hij boerderij, kaasmakerij en boerenwinkel Tjuchemmer Kaas. Met hun kleinschalige bedrijf hebben ze vijftig koeien. Een deel van de melk verkopen ze en van de rest maken ze kaas. Klanten komen speciaal voor de kaas naar Tjuchem. Naast de ‘gewone’ Goudse kaas maken ze ook kruidenkazen, van fenegriekkaas tot, brandnetel- en daslookkaas.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief