Inhaken en meebreien in Midden-Groningen

Handwerken saai? Stel je niet alleen dames van tachtig voor die op hun stoel rustig aan het breien zijn. Want breien, haken en quilten, het is allemaal hipper dan het in jaren is geweest. En wie van handwerken houdt, of het wil leren, kan in de regio Midden-Groningen goed terecht.

Suzanne’s handwerkshop | Een wol– en garenwalhalla

Hoogezand - Bij Suzanne’s handwerkshop aan de buitenkant van Winkelcentrum De Hoge Meren in Hoogezand beland je in een waar wol – en garenwalhalla. Mensen die hier voor het eerst binnen komen, kijken vaak vol verwondering naar alle kleuren om zich heen. Ze verkopen er heel veel soorten wol en garen in alle kleuren, maar ook brei- en haakboeken of naalden. En de eigenaresse nodigt regelmatig bekende mensen uit de handwerkwereld uit om workshops te geven. Of je nu alleen komt of met een vriend, je voelt je gelijk thuis. Want iedereen heeft tenslotte dezelfde hobby.

Lees meer

Het Stoffencentrum | Voor ieder wat wils

Hoogezand - Even verderop in het winkelcentrum De Hoge Meren zit Het Stoffencentrum. Hier kun je stof kopen om kleding van te maken, maar ook tafelzeil, band, garen, sluitinkjes of van die leuke plaatjes voor op kinderkleding. Wat je ook zelf wil gaan maken, bij Het Stoffencentrum kun je het zo gek niet bedenken of het is er. 

Lees meer

De frottende freule | Kunstig aan elkaar genaaide lapjes

Schildwolde - De mooiste quiltwinkel van Nederland is te vinden in Schildwolde en luistert naar de bijzondere naam: De frottende freule. Quilts (je weet wel, die kunstig aan elkaar genaaide lapjes) zijn helemaal terug van weggeweest. Naast quilts liggen in de winkel ook hele mooie stoffen: reproductiestoffen. Het lijken net antieke stoffen, met bloemen maar ook met wonderlijke patronen. De stof is nieuw en is bijna nergens in Nederland te vinden. Geen idee hoe je zelf quilts maakt? Ook om het quilten te leren kun je bij ‘De frottende freule’ terecht.

Lees meer

Bie Neeltje | Haakles voor jong en oud

Noordbroek - Wie ook cursussen geeft is Nettie Koning van Bie Neeltje in Noordbroek. Je kunt hier vooral terecht voor haakles. Kinderen krijgen tegenwoordig geen handwerkles meer op school, terwijl breien en haken wel heel erg hip is. Nettie leert jong en oud hoe het moet. Ze stond met haar bijzondere winkeltje zelfs in de Wonen&Co.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief