Goed speelgoed in Midden-Groningen

Van een ouderwets speelgoedwinkeltje met authentiek speelgoed tot handwerken voor kinderen. In Midden-Groningen kun je goed terecht voor originele cadeautjes voor de kleine Groningers. En ook aan de kinderen die het iets minder goed hebben is gedacht. Kortom, speelgoed voor iedereen. 

De Woudduif | Vol met houten speelgoed

Hoogezand - Loopfietsjes, poppenhuizen, schommels, hobbelpaarden en hobbelauto’s: speelgoedwinkel De Woudduif in Hoogezand staat vol met houten speelgoed. Sikko Geertsema is al ruim vijftien jaar eigenaar van de winkel en geniet nog elke dag van alles wat er in de winkel staat. Houten speelgoed is ontzettend leuk. Het voelt warm en natuurlijk. En natuurlijk ook nog eens heel duurzaam, want wat je hier koopt gaat jaren mee. In de winkel vind je bekende merken zoals de treinen van Brio of de plankjes van Kapla. Houten spellen zoals schaken en dammen zijn er ook. De persoonlijke favoriet van Geertsema is een kalender in de vorm van een paddenstoel.

JoMilly Vintage | Kleurrijk, vrolijk en in vintage stijl

Kolham - In de molen van Kolham runt Esmeralda Smith het winkeltje JoMilly. Hier vind je retro meubels, accessoires maar ook speelgoed met een hint naar vroeger. Ze verkopen er onder meer tollen, magneten, poëzieplaatjes en vogelfluitjes. Het liefst speelgoed dat kinderen stimuleert om zelf te spelen, om naar buiten te gaan en dingen te ontdekken. Een achteruitkijkbril bijvoorbeeld, zodat je spionnetje kunt spelen. Of een katapult, dat is toch net even leuker dan achter een schermpje zitten. Voor mee naar school hebben we retro fruit- of lunchtrommeltjes en koeltasjes. Kleurrijk, vrolijk en in vintage stijl, net als de rest van de winkel.

Lees meer

Suzanne’s Handwerkshop | Knutselen, borduren en punniken

Hoogezand - Handwerken is hip, ook bij kinderen. Suzanne Haks speelt hier in haar handwerkwinkel in winkelcentrum De Hooge Meeren op in met handwerkpakketten voor beginners en iets gevorderden. Maar de kleintjes kunnen hier ook terecht. Zo hebben ze kartonnen diertjes waarvan je het lijfje kunt borduren. Iets oudere kinderen kunnen op een stevig stramien hippe dieren borduren zoals een luiaard, een flamingo, een paard of een toekan. Of knutsel iets leuks met wol en katoen.

Lees meer

Speelgoedbank Amalia | Speelgoed voor ieder kind

Hoogezand - Wat doe je als je je kinderen graag speelgoed wilt geven, maar te weinig geld hebt om het te kopen? Dan kun je terecht bij Speelgoedbank Amalia in Hoogezand. Een voedselbank bestond al, een kledingbank ook, maar speelgoed is net zo belangrijk voor een kind. Daarom zijn ze in Hoogezand ruim zes jaar geleden een speelgoedbank begonnen. Ieder kwartaal kunnen ouders per kind twee stuks speelgoed en een boek uitzoeken. Voor kinderen is dit net een gewone speelgoedwinkel waar ze iets mogen uitzoeken.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief