30 jaar Er Gaat Niets Boven Groningen

Wie kent hem niet, de slogan 'Er gaat niets boven Groningen'. Hij bestaat al 30 jaar! Maar waarom gaat er niets boven Groningen? Dat willen we vanaf nu nog beter gaan vertellen.

VIDEO: Groningen, het verhaal in beeld

We hebben ‘Er gaat niets boven Groningen’ in een nieuw jasje gestoken. Of zeg maar gerust een hele dikke nieuwe winterjas. Die nog beter past bij wie we zijn; nuchter en een tikje eigenzinnig. Bekijk de video, dan snap je wat we bedoelen.

Er gaat niets boven Groningen

Een mooie plek verdient een mooie letter

Daarom is Gronika gemaakt, een lettertype enkel en alleen voor Groningen. Een vriendelijk font dat stevig met haar voeten in de klei staat. Handgemaakt door een Groningse ontwerper, geïnspireerd op de traditionele gevelbelettering uit stad en provincie.

Van oranje naar Groningen

Bij een nieuwe look kan een likje verf natuurlijk niet ontbreken. De nationale kleur hebben we daarom verruild voor tien typisch Groningse kleuren, van bakstain rood tot mosterdgeel. Kleuren die geborgd zijn in ons verleden en die we elke dag terugzien in Stad en Ommeland. 

Groningen Store

De VVV-winkel verhuist naar het Forum en gaat daar vanaf 29 november verder als Groningen Store. Het informatiepunt voor stad en ommeland laat niet alleen het kleurrijke gebouwtje op de Grote Markt achter, maar ook de welbekende wit-oranje Groningen merchandise. Die maken plaats voor veel leuke en lekkere producten uut Grunn. Eerlijke en duurzame producten met een verhaal, veelal gemaakt en bedacht door Groningers.

'Groningen is een verborgen juweeltje'

The Independent

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief