Eropuit in de voorjaarsvakantie

In Zuid-Oost Groningen

De maand januari is alweer voorbij. Tijd om na te denken wat je tijdens de voorjaarsvakantie kunt doen. Het is weer tijd om naar buiten te gaan. De omgeving ontdekken en lekker struinen door de bossen. Dit zijn de leukste plekjes om dat te doen, maar we hebben ook een aantal tips opgenomen voor als het regent. Lekker uitwaaien of spelen in het groen is altijd een goed idee. Met de kinderen naar het bos of strand is een mooie tijdsbesteding. Of samen knutselen? Gezellig samen lunchen op groene en kindvriendelijke plekjes in het gebied ook leuk. Of je maakt er een combinatie van. Voor de kinderen fijn, maar ook voor jullie even quality time.

Wandeling met kabelbaantje

Het kabelbaantje in de bossen van Ter Apel is een must see. Met kinderen helemaal leuk. Zij kunnen de kabelbaan met de hand bedienen. Het is de eerste hand-aangedreven kabelbaan van Nederland. Die verbindt de oevers van de Ruiten Aa vlak buiten Ter Apel. De kabelbaan is 22,4 meter lang en vormt een belangrijke schakel in diverse lange-afstand wandelpaden die het gebied doorkruisen. Wandelaars kunnen in de gondel plaatsnemen en die met behulp van een draaiwiel naar de overkant sturen. Er is plaats voor maximaal twee personen. Lunchen kan je goed bij het Boschhuis.

Lees Meer

Beleefroute Heiligerlee

Reis door de tijd naar 23 mei 1568, de dag van de Slag bij Heiligerlee. Ontdek het landschap, ontmoet dappere helden en heldinnen, en vind sporen uit het verleden tijdens deze beleefroute. Jonge avonturiers kunnen hier interactief en boeiend het verleden van Heiligerlee verkennen. Samen kun je verborgen schatten opsporen, historische slagvelden verkennen en een raadsel oplossen. De Beleefroute Heiligerlee is een avontuur voor het hele gezin. Binnen 5 minuten sta je midden in het stadspark Rosarium in Winschoten waar je bij het Rozenpaviljoen van een heerlijke lunch of diner met uitzicht kunt genieten. Kijk vooraf even naar de openingstijden.

Lees meer

Beleven of Bewegen op het Veenjagerspad

In Borgerwold vind je het Veenjagerspad bestaande uit twee paden; een Beleefpad en een Beweegpad. Voor beiden paden kun je een app downloaden. De Borgerswolf heeft vernomen over het Veenjagerspad, maar hij heeft jouw assistentie nodig om het te verkennen! Ga je samen op avontuur? De Veenjagerstoren beklimmen en de rivier oversteken met het Jagersschip. Als je dit avontuur succesvol afrondt en alle vragen beantwoordt, wacht er een leuke herinnering op je! Of ga je aan je conditie werken op verschillende toestellen die je onderweg tegenkomt, met of zonder begeleiding van de app. Aan jou de keuze. Allebei de paden zijn geschikt voor het hele gezin.

Lees meer

Ezels houden van mensen

Wil je echt iets bijzonders met het hele gezin? Ga dan met ezels wandelen. Dat kan bij Ger’s Ezelstal. Ezels zijn liefdevolle, knuffelbare dieren die een gevoel van rust uitstralen. Ze volgen hun eigen tempo en laten zich niet snel van hun stuk brengen. Het is belangrijk om je aan te passen aan de ezels. In Westerwolde kun je genieten van adembenemende natuur en ervaar je nog echte rust en ruimte. Wanneer je deze twee elementen combineert, krijg je een onvergetelijke ervaring. Ger's Ezelstal staat voor ontspanning en onthaasting. Het is op reservering, dus wees er op tijd bij.

Lees Meer

Magisch theater

Ga eens met het hele gezin naar een musical. Rapunzel is op zaterdag 17 februari te zien in Cultuurhuis De Klinker. Rapunzel, een nieuwsgierige prinses met magische, lange haren. Ze ontmoet Tobias die hopeloos verliefd op haar wordt. Maar Rapunzel wordt ontvoerd en opgesloten door de molenaarszoon. Zal Tobias haar vinden? Sita Vermeulen als Rapunzel, de betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en een flinke dosis humor maken ‘Rapunzel De Musical’ tot een heerlijk familie-uitje. Kom verkleed als je favoriete sprookjesfiguur voor de sprookjesverkleedwedstrijd!

Lees meer

Mees Kees

Live in Cultuurhuis De Klinker nu ook Mees Kees, wie kent hem niet? Mees Kees en zijn klas gaan op kamp in de duinen. Mevrouw Dreus heeft ervoor gezorgd dat het een leerzame werkweek wordt door Mees Kees een gedetailleerd werkplan te geven. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij er niet in slaagt om zelfs van mevrouw Dreus' werkplan een fantastisch kamp te maken! Naast de populaire boekenreeks en succesvolle films, kun je hen nu ook live in het theater bewonderen!

Lees meer

Activiteiten voor ‘groene doeners’.

Op zaterdag 17 februari van 10 – 12 uur organiseert Natuurmonumenten een winter speel-en spelochtend in Smeerling met de boswachter. Lekker ravotten en tegelijk leren van de natuur. Dat is OERRR. Ga je mee op pad? Word jij een goede speurneus? Gebruik al je zintuigen! Dan heb je misschien wel BINGO. Nadat je hard je best hebt gedaan met spelen, zoeken en rennen, wordt er in de Gasterij Smeerling afgesloten met warme chocolademelk. Vergeet niet kleren en laarzen aan te trekken die een beetje vies mogen worden. Je mag 1 ouder, opa of oma of verzorg(st)er meenemen.

Lees Meer

Nestkastjes maken

In het mooie Ennemaborg in Midwolda kun je aansluiten bij een gezellige klusmiddag voor kinderen: vogelnestkastjes timmeren om vogels een extra handje te helpen in het broedseizoen! In de lente maken veel vogels hun nestjes in bomen of struiken. Sommige vogels, zoals koolmezen en pimpelmezen, zoeken holle bomen of takken om in te nestelen. Helaas zijn er niet genoeg van zulke holtes voor alle vogels, maar jij kunt ze een handje helpen! Laten we samen nestkastjes maken die je thuis in een boom of aan een muur kunt ophangen. Deze nestkastjes bieden de vogels niet alleen een veilige plek om te nestelen, maar ook beschutting tegen regen, wind en roofdieren zoals katten en boommarters. Bovendien is dit een leuke manier om meer vogels naar je tuin te lokken en van hun aanwezigheid te genieten. Ouders of verzorgers kunnen hun kinderen helpen bij het in elkaar zetten van de nestkastjes. Vergeet je niet aan te melden. Wees er snel bij. Er zijn maar een beperkt aantal plekken.

Lees Meer

Bioscoop tip

Dit jaar viert Peppa Pig haar 20-jarig bestaan, en ter ere van deze geweldige mijlpaal organiseert ze het meest fantastische feest ooit - en al haar vrienden zijn uitgenodigd! Ja, jij ook! Het hele gezin kan genieten van 10 nog nooit eerder vertoonde afleveringen van Peppa Pig. Met vijf gloednieuwe liedjes en 11 interactieve korte filmpjes waarin Peppa en haar vrienden de echte wereld verkennen, dansen en zingen, kun je op een geheel nieuwe manier samen met je kinderen van Peppa genieten. Dus trek snel je jas aan en doe je schoenen aan, want we gaan naar het Peppa's Bioscoopfeest!

Lees Meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief