Kerst in Westerwolde, Oldambt en de Veenkoloniën

De gezelligheid van kerst staat weer voor de deur. Een mooi versierde kerstboom, het huis helemaal verlicht met gezellige lichtjes en kaarsjes. De kerstmuziek galmend uit de radio, lekker wegzwijmelen bij een heerlijke kerstfilm. Voor degenen die echt van kerst houden, zijn cadeautjes onder de kerstboom, heerlijke gerechten en de allermooiste kerstkleding niet weg te denken. Wil je in de maand december kerstshoppen? We hebben de leukste kerst-, wintermarkten en moonlight-shopping voor je op een rijtje gezet. En ook nog een tip voor een bijzondere atelierroute in Blijham. Geniet van de feestelijke decembermaand.

Kerstmarkt Bourtange

Kerst in Bourtange, een kerstmarkt die je écht niet mag missen! In de oude vesting staan ruim honderd kramen. Meer dan duizend lichtjes zorgen voor een gezellige sfeer. Nippend aan een warme chocolademelk of een glühwein kun je genieten van live muziek. Als kerstliefhebber raak je hier niet uitgekeken! De kerstmarkt in Bourtange is elke zaterdag en zondag van 2 december tot en met 17 december. Bestel wel op tijd je kaartje, want ze zijn vaak snel uitverkocht.

Lees meer

Moonlight shopping Stadskanaal

Voor de kerstdagen nog cadeaus inkopen? Ben je nog op zoek naar een mooie outfit? Kom naar Moonlight Shopping in Stadskanaal! Op vrijdag 15 december is het centrum in Stadskanaal omgetoverd tot een winters paradijs. Door het hele centrum staan kramen opgesteld. Op diverse plekken is muziek te horen en kun je genieten van een lekker warm drankje en hapje. Laat deze gezellige avond niet aan je voorbijgaan. De winkels zijn open tot 23:00 uur en de kerstmarkt is er van 18:00 tot 23:00.

Lees meer

Moonlight shopping met kerstbraderie Winschoten

Een gezellig avondje kerstshoppen? Op vrijdag 22 december staat Winschoten van 14:00 tot 21:00 in het teken van Moonlight Shopping. Heerlijk struinen over de braderie en de kerstmarkt met op de achtergrond kerstmuziek. De stad is mooi verlicht en je kan ook genieten van lekkernijen. Kortom, een gezellige entourage om alvast in de kerststemming te komen. Wil jij je laten onderdompelen in magische sfeer? Zet direct deze feestelijke middag en avond in je agenda!

Lees meer

Kerstmarkt Villa de Beuk

Villa de Beuk in Stadskanaal organiseert ook dit jaar weer een sfeervolle kerstmarkt op 9 en 10 december. Laat je verwelkomen bij de kerststal waar je een heerlijk glaasje glühwein ontvangt. Loop langs de kramen waar huisgemaakte producten te koop worden aangeboden. Geniet bij een vuurkorf van heerlijke poffertjes en warme wafels. De muziek en gezelligheid zorgen voor een gezellige kerstsfeer.

Lees meer

Wintermarkt Veendam

De wintermarkt in Veendam brengt weer veel gezelligheid. Wat is er mooier dan onder de glinsterende sterren de laatste dingen voor kerst in te kopen. De verlichting en live muziek zorgen voor een feestelijke sfeer. Voor de jongsten is er een speciale gast: de kerstman! Hij heeft het hele eind, van de Noordpool, met de arrenslee afgelegd om hen te verrassen. Kom langs, geniet van de gezelligheid en laat je betoveren door de kerstsfeer. Moonlight Shopping in Veendam vindt plaats op zaterdag 16 december van 13:00 tot 21:00 uur en op zondag 17 december van 12:00 tot 17:00.

Lees meer

Open Atelierroute Blijham

Deze maand kun je weer volop genieten van veel kunst in Blijham. Kunstenaars openen hun atelier voor jou. Een mooi moment om met de kunstenaars in gesprek te gaan over hun werk. Vanaf 2 tot en met 24 december ben je elke zaterdag en zondag welkom van 11:00 tot 17:00 uur. Kom gezellig langs en laat je verwonderen. Alle deelnemers van de Open Atelierroute staan vermeld op de website.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief