Oktober Kindermaand

Boe...de herfstfair | Ezinge

1 oktober – Momenteel staat bij Museum Wierdenland alles in het teken van de koe. In een speciale tentoonstelling leer je alles over de schoonheid van dit dier. Als aftrap van de Oktober Kindermaand organiseren ze een gezellige herfstfair die ook in het teken staat van koeien. Heb jij wel eens een koe gemolken? Laat je vaardigheden zien of kom juist langs om te oefenen. Er zijn nog veel meer leuke workshops.

Lees meer

Maak kennis met wetenschap en techniek | Groningen

1, 22 en 29 oktober – De Jonge Onderzoekers is dé plek in Groningen waar kinderen kennis kunnen maken met wetenschap en techniek. Ga aan de slag met hout, metaal, elektronica, klei, papier en textiel. In het DJO Lab mag je proefjes doen en van alles onder de microscoop bekijken. Waar ga jij mee aan de slag? Misschien ben je wel de wetenschapper van de toekomst.

Lees meer

Tekenen in Toen | Pieterburen

9 oktober – In botanische tuin Domies Toen ontdek je wel 950 verschillende soorten planten. Om deze na te tekenen hoef je helemaal geen geschoold tekenaar te zijn. Met simpele trucs van kunstenaar Anja Lofvers zet je jouw mooiste bloementuin op papier. Kan jij de planten herkennen aan de vorm van hun blaadjes?

Lees meer

Klim op het podium | Leens

16 oktober – Altijd al zelf op het podium willen staan als onderdeel van een voorstelling? Dat kan tijdens de voorstelling ‘Prinses op de Erwt’ van Poppentheater Peterselie op Landgoed Verhildersum. Het bekende verhaal wordt verteld met de prinsessen, prinsen en ridders die zijn geknutseld door de kinderen zelf. Een culturele middag in de oude borg.

Lees meer

Dierenverhalen in de kerk | Garmerwolde

16 oktober – In oktober wordt ook traditioneel de Kinderboekenweek gehouden. In Garmerwolde kwamen ze met het idee om beide kinderactiviteiten te combineren. Op zondag 16 oktober kan je in de Schoolkerk van het dorp luisteren naar een mooi dierenverhaal. Daarna begint het avontuur door de kerk, kan jij alle dieren vinden?

Lees meer

Maak je eigen ridderoorkonde | Groningen

19 oktober – Heb jij altijd al een ridder willen worden? Tijdens de doe-middag bij de Groninger Archieven leer je alles over ridders. Hoe werd je er een en wat deden ze eigenlijk? Ook krijg je een kijkje in de archieven waar je échte oorkondes en bijzondere schatten van vroeger mag bekijken. Aan het eind van de middag ga je naar huis met je zelfgemaakte ridderoorkonde.

Lees meer

Huifkartocht met Kwelderwandeling | Pieterburen

19 en 22 oktober – Het landschap van Groningen is bijzonder afwisselend. Zo vind je buiten de dijken de kwelders. Hier leven allemaal bijzondere planten en vogels. Tijdens deze activiteit maak je samen met de mensen van het Groninger Landschap een tocht met een huifkar naar de kwelders. Onderweg maak je kennis met de polder en vertellen ze over de de gevolgen van de Kerstvloed van 1717. Een leerzame middag in Pieterburen.

Lees meer

Op ontdekking in het klooster | Ter Apel

Hele maand – In Museum Klooster Ter Apel waan je je even in de middeleeuwen. In die tijd liepen hier nog de monniken door de gangen. Tijdens de Oktober Kindermaand ga je op ontdekkingstocht in dit eeuwenoude gebouw. Ga tijdens de Klooster-Game met een VR-bril terug naar vroeger en ontmoet de pelgrim, de edelvrouw en de kloosterlingen. Op de voormalige ziekenzolder speel je een Kruidenpotten-spel, kan jij alle geuren en kruiden aan elkaar linken?

Lees meer

Meer met kinderen - In Groningen is er altijd wat te beleven

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief