Oktober Kindermaand

Archeoloog voor een dag | Ezinge

10 en 24 oktober, 4-12 jaar - Heb jij altijd al willen weten hoe het is om archeoloog te zijn? Kom dan naar Museum Wierdenland. In de archeologische graafbak ga je samen met studenten archeologie op zoek naar verborgen schatten. Leer hoe je vondsten voorzichtig uit de grond haalt met de juiste instrumenten en maak een vlaktekening. Voor één dag ben je een echte archeoloog.

Lees meer

Heeeeeel veel stippen | Tolbert

16 oktober, 7-12 jaar - Schilderen met heel veel stippen. Beeldend kunstenaar Anneke Ekhart leert je om te schilderen met stipjes. Dit heet ook wel Pointillisme. Tijdens de workshop vertelt ze ook over bekende schilders zoals Vincent van Gogh en Seurat. Vies worden mag, dus neem wel een oud shirt mee. En natuurlijk neem je op het einde je prachtige kunstwerk mee naar huis.

Lees meer

Dag van de bodemschatten | Delfzijl

16 oktober, 4-12 jaar - Deze dag draait maar om één ding: dino's. In en rond het MuzeeAquarium valt er van alles te beleven. Het wordt een avontuurlijke dag met activiteiten, demonstraties, een markt, hamburgers, een springkussen en een speurtocht. 's Ochtends en 's middags is er een speciale lezing over de opkomst en de ondergang van dinosaurussen. Welke dino is jouw favoriet?

Lees meer

Workshop portret borduren | Leens

17 oktober, 4-12 jaar - In de museumboerderij kun je uren borduren. Je hebt jezelf vast al eens getekend, maar heb je jezelf ook al eens geborduurd? Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld je naam te borduren. De basis is je tekening, daarna kan het echte werk beginnen. Met naald en draad ga jij aan de slag om een mooie creatie te maken. Trots ga jij met je werkje naar huis.

Lees meer

Kom papier scheppen | Groningen

20-23 oktober, 4-12 jaar - Van oud papier maak jij je eigen nieuwe papier. Hoe cool is dat. Jouw nieuwe papier was daarvoor misschien wel een melkpak. Nieuwe vellen papier maak je van pulp. Pulp is oud papier dat tot een papje gemaakt is. Bij GRID mag jij gaan experimenteren met je eigen velletjes papier. Aan het einde heb jij een mapje met je gestempelde naam en daarin je eigen geschepte en versierde papieren.

Lees meer

Spraaklab | Ter Apel, Slochteren

22 of 23 oktober, 4-12 jaar - Je praat iedere dag, maar hoe werkt taal eigenlijk? Bij SPRAAKLAB onderzoeken wetenschappers van de universiteit hoe taal werkt. Help je ze een handje? Je kan bijvoorbeeld meedoen aan leuke luisterproefjes waarbij je probeert om geluiden zo goed mogelijk te herkennen. En heb je wel eens een foto of filmpje gezien van een baby in een buik? Die worden gemaakt met een echoapparaat. Met zo'n zelfde soort apparaat kunnen ze ook kijken hoe jouw tong in je mond beweegt als je praat. Je ouders mogen ook meedoen aan een proefje over streektalen.

Lees meer

Knutselen en frutselen | Groningen

31 oktober, 7-12 jaar - Ben jij ook zo gek op de herfst? Met satéprikkers, een kastanje en mooie wol maak je bij deze workshop het mooiste spinnenweb. Zin om nog iets te maken? Maak dan een vrolijk gekleurde pompon. Een heerlijke middag knutselen.

Lees meer

Klooster-game Virtuele tijdreis in het klooster | Ter Apel

Elk weekend, 7-12 jaar - Ga mee op een virtuele reis door de tijd. Met de Klooster-Game duik je in het Kloosterleven van vroeger. Een spannende game en een ontdekkingstocht met historische feitjes. Ontmoet de pelgrim, de edelvrouw en de kloosterlingen. Met Virtual Reality ontdek je de schijnbare werkelijkheid van het klooster. Naast de Klooster-Game is er een fysieke spannende speurtocht, die je op een andere manier het klooster laat ontdekken.

Lees meer

Ontdek ook