Oktober Kindermaand

Kaboutertocht | Pieterburen

14 oktober – Bij de Petruskerk in Pieterburen vind je Domies Toen. De voormalige tuin van de dominee is tegenwoordig een unieke botanische tuin. Tussen al die bijzondere planten is van alles te ontdekken. Tijdens de kaboutertocht neemt tuinbeheerder Jan Jaap Boehlé je mee door de tuin. Aan de hand van opdrachtjes ontdek je wat er te zien, te ruiken, te voelen en te vergelijken is. Kabouters wijzen de weg.

Lees meer

Ritje met de stoomtrein | Stadskanaal

22, 24, 25 & 29 oktober​ – Op de grens van Groningen en Drenthe vind je museumspoorlijn STAR. Ga terug in de tijd en beleef een unieke treinreis tussen Stadskanaal en Veendam. Een aanrader voor de echte treinliefhebbers. Bij het station is een museum te vinden waar een uitgebreide tentoonstelling te zien is over de geschiedenis van de spoorlijn. Op zondag 29 oktober rijdt er een speciale Teddyberenexpress.

Lees meer

Archiefdoos maken | Groningen

25 oktober​ – Wil jij je dagboek of foto’s voor de eeuwigheid bewaren? Maak je eigen archiefdoos! Dat kan tijdens de Oktober Kindermaand in het Museum aan de A in de stad. In het museum staat dit jaar alles in het teken van de tentoonstelling Vraauwlu, de tentoonstelling over belangrijke vrouwen uit de Groninger geschiedenis. Beplak jouw eigen archiefdoos met een van deze inspirerende vrouwen of met bijvoorbeeld een bijzondere vrouw uit je eigen omgeving, zoals je moeder of je oma.

Lees meer

Herfstige knutselmiddag bij de Coendersborg | Nuis

25 oktober – Knutselen met dingen die je gewoon in de Groninger natuur kan vinden. Dat kan je doen op de knutselmiddag bij de Coendersborg. Eerst ga je met zijn allen rondom de borg op zoek naar materialen om mee te gaan knutselen. Dennenappels, schors of bladeren, je vindt het er allemaal. Vervolgens ga je er mooie werkjes van maken. Heb jij al in je hoofd wat je gaat maken? Of bedenk je dat pas wanneer je bezig gaat?

Lees meer

Speurtocht door Noord-Nederlands Trein & Tram Museum | Zuidbroek

25, 26, 27, 28 & 29 oktober​ – Of je nu houdt van ‘echte’ treinen of juist van de kleine modeltreintjes, de liefhebber kan in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum zijn hart ophalen. En het mooie is: het museum is gevestigd in een oud station! Door middel van een speurtocht ontdekken kinderen alles over de historie van het spoorstation. Ontdek hoe de kaartjes werden verkocht, welke wachtkamers er waren en hoe het bureau van de stationschef er uitzag.

Lees meer

Struuntocht voor de jeugd | Termunten

29 oktober – Struin door de natuur bij de Dollard en in de polder Breebaart met de struuntocht voor de jeugd. Laat je verrassen tijdens een unieke tocht waarbij het avontuur ter plekke wordt bepaald. Bewonder zeehonden die heerlijk liggen te rusten bij de zeehondenkijkwand. Of ga op ontdekkingsreis in de geulen en het slib met een schepnet in hand. Hier draait alles om de ongerepte natuur. Alvast een waardevolle tip: trek je laarzen of waterdichte schoenen aan, want wat viezigheid hoort erbij.

Lees meer

Zelf klokkenluiden | Heiligerlee

Hele maand – Altijd al zelf de grote klokken van een toren willen luiden? Dat kan de hele maand bij het Klokkengieterijmuseum in Heiligerlee. Op de zaterdag- en zondagmiddagen en alle middagen van de herfstvakantie mogen kinderen van 6 t/m 12 jaar van 13.00 tot 16.00 uur gratis naar binnen bij het museum. Zij kunnen zich muzikaal uitleven op de klokken, het kindercarillon, of met een set handbellen. Genoeg voor een middag vol vermaak.

Lees meer

Op ontdekking in het klooster | Ter Apel

Hele maand – Ben jij een echte speurneus en wil je alles weten over het leven van monniken in het klooster? Breng dan een bezoek aan het middeleeuwse klooster in Ter Apel. Bekijk de bouwsporen in de Kloosterkerk, hoor het gezang en vind de 'gezichtjes' in de houten koorbanken. Aan het eind van de dag weet je ook precies wie de Heilige Odilia is. Heb je alle opdrachten van de speurtocht voltooid? Dan kan je bij de receptie nog een extra souvenirtje halen.

Lees meer

Meer met kinderen - In Groningen is er altijd wat te beleven

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief