Ontdek de Nieuwe Markt

In het hart van de stad bevindt zich de Nieuwe Markt. Een plein vol pracht, levendigheid en een open sfeer. Omringd door moderne gebouwen en historische herenhuizen. Geniet van een uniek uitzicht over Stad en Ommeland, neem plaats op een van de terrassen of haal producten met een eigenzinnige Groninger twist. Het barst van de mogelijkheden.

Stad in verandering

Als je door Groningen loopt kom je een hoop tegen. Het bruist, leeft. Links en rechts. Van west naar oost. Struin door steegjes, maak passen op pleinen of beweeg jezelf over de markten. De Vismarkt en Grote Markt zijn oude bekenden. Maar een vooruitstrevende stad als Groningen is natuurlijk constant in ontwikkeling. Steeds weer wat nieuws, met respect voor het oude. De Nieuwe Markt is hier het schoolvoorbeeld van. Een nieuw plein met pracht. Aan jou om deze plek te ontdekken.

Goed begin van de dag

Met je blik vooruit loop je tussen beide markten door. Voorbij het gemeentehuis, de Drie Gezusters en met de Martinitoren aan je linkerhand. Op naar de Nieuwe Markt. Omringd door levendigheid. Een van de eerste gebouwen die je tegenkomt is het markante Market Hotel. Met terras voor, toegankelijke luxe binnenin én met kamers met uitzicht over de Grote Markt. Da's pas lekker wakker worden. En je ontbijtje haal je gewoon om de hoek. Geen gewone boterham, maar een smakelijk stapeltje pancakes. Bij Blue Bananas weten ze hier wel raad mee. Wat dacht je van red velvet of met zalm?

"Omringd door levendigheid"

Van moois tot lekkers

Met een goed gevoel en volle maag stap je de deur uit. Ga lekker zitten op een van de bankjes en neem de omgeving in je op. Je ziet het futuristische Forum. De schuine wanden bieden vanuit elke hoek een ander perspectief. Hier wil je wel even naar binnen. Wat gelijk opvalt aan je rechterhand is de Groningen Store. Dé plek voor eigenzinnige producten met een Groninger twist. Van toffe sokken tot chocolade met eierbalsmaak en unieke kalenders. Je tas is zo gevuld. Vergeet je niet even het Groninger magazine mee te nemen? Pagina's vol pracht uit Stad en Ommeland. Laat je inspireren.

Je vervolgt je reis via de roltrappen in het Forum. Op elke verdieping word je verrast. Van de bibliotheek tot de bioscoop en expositieruimtes: hier kan je gerust de hele dag vertoeven. Bij restaurant NOK neem je even plaats voor een mini-eierbal, een borrelplankje of iets anders smaakvols. Dineren kan hier natuurlijk ook. Veel is gemaakt met lokaal lekkers. Het toetje wacht op het dak van het Forum. Als je de laatste trap oploopt, zie je enkel lucht. Een paar treden later en je wordt begroet door een uniek uitzicht. Vanaf hier kan je alle kanten op kijken. Tot zover het oog reikt.

"Op elke verdieping een verrassing"

Uitgekeken? Toch nog niet gegeten? Aan de voet van het Forum vind je onder meer 't Feithhuis. Met een pracht van een terras en tuin. En een feestje op je bord. Fine dining doe je bij de overburen van Rooftop Merckt, met wederom een dijk van een uitzicht over de stad. Of als je gewoon een goede pizza wilt, kan je terecht bij Vapiano. Grenzeloze mogelijkheden bij de Nieuwe Markt. Hier wil je vaker naartoe.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief