Overwinteren in Groningen

Ga deze winter op ontdekkingstocht en geniet van de charme van de stad. Van de historische schepen van de WinterWelVaart tot het betoverende Poetry by Night en het muzikale spektakel van Eurosonic Noorderslag. Dankzij de grootste kerstbal ter wereld en het gezelligste lichtgevende straatje van Groningen, zijn de winteravonden allesbehalve kil en koud.

WinterWelVaart | Een ode aan de A's

15 t/m 17 december - Traditiegetrouw vindt in december alweer de 16e editie van WinterWelVaart In Groningen plaats, een van de meest gefotografeerde evenementen in de stad. In dit weekend meren er zo’n twintig sfeervol verlichte, historische schepen aan bij de Hoge, Lage en Kleine der A. Het mooiste stukje binnenstad waar alles draait om de ‘A’ staat bol van muziek, kunst, performances, verhalen en een sfeervolle wintermarkt. Op de schepen, de kades, in Museum aan de A en de Akerk zijn verschillende optredens. Eem gezellig met je poedie struinen door de stad onder het genot van een warme chocolademelk.

Lees meer

DOT | De grootste kerstbal ter wereld

Dagelijks t/m 21 januari - Ze staat er weer; de allergrootste kerstbal ter wereld! Met maar liefst zesduizend ledlampjes siert DOT gedurende de feestdagen de skyline van Groningen. De kerstbal werd dit jaar voor de laatste keer ontstoken. De lampjes hebben hun beste tijd gehad en vervanging is te kostbaar. Nog één keer genieten van dit kunstwerk? Kom langs of trap de kerstvakantie af tijdens het gezellige foute kerstfeest of luid het nieuwe jaar in tijdens de NYE-party.

Lees meer

Via Vecchia - Winter wonder steeg

Dagelijks t/m 31 december - Het meest gezellige straatje in Groningen vind je tussen de Steenstilstraat en het Gedempte Kattendiep. In de donkerste maand van het jaar brengt Via Vecchia licht naar onze winterse stad. Duizend fonkelende lichtjes en kerstbomen sieren dit oude culinaire straatje. Omringd door intieme en levendige restaurants. Elk met een eigen keuken, sfeer en karakter. De restaurants hebben het straatje omgedoopt tot ‘Via Vecchia’ wat ‘Oude straat’ betekent in het Italiaans. Met een glaasje glühwein in de hand beleef je hier het ultieme kerstgevoel.

Lees meer

Poetry by Night - Gedichten die de stad verlichten

Dagelijks t/m 31 december - Poetry by Night, een poëzie-initiatief, verlicht markante gebouwen en locaties in de gemeente Groningen met gedichten van jongeren tussen 10 en 18 jaar. Op plaatsen zoals het Forum komt de gedichtenprojectie dit jaar al voor de vierde keer tot leven. Het hoofddoel is het bestrijden van ontlezing en het inspireren van jongeren om zich actief bezig te houden met tekst en taal. Alle gedichten zijn prachtige creaties van jonge schrijvers. Poetry by Night is een gezamenlijk initiatief van het Poëziepaleis, de gemeente Groningen en Marketing Groningen.

Lees meer

Eurosonic Noorderslag | Een muzikale ontdekkingsreis

17 t/m 19 januari - Ontdek nieuwe Europese en Nederlandse muziek tijdens hét muziekevenement van Groningen; Eurosonic Noorderslag (ESNS). Maar liefst vier dagen lang transformeert Groningen tot de muziekhoofdstad van Europa. Tijdens ESNS komt de muziekindustrie samen om de opkomende sterren van de toekomst te ontdekken. Meer dan 300 talenten uit heel Europa treden op, en het is de plek waar grote namen ooit zijn begonnen en de volgende generatie klaar staat voor hun doorbraak. Ga je mee op muzikale ontdekkingstocht?

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief