Tips voor de kerstvakantie

Terwijl de geur van warme chocolademelk en de klanken van kerstliedjes door de straten zweven, zijn er deze kerstvakantie weer een heleboel leuke activiteiten voor het hele gezin. Ontdek de kerstpracht bij een eeuwenoude borg, ga los op je eerste festival, bezoek een museum of haal je schaatsen van zolder. Wat gaan jullie doen? 

Kerstpracht in de Fraeylemaborg

T/m 31 december – Ontdek de kerstpracht in de eeuwenoude vertrekken van de Fraeylemaborg. Speciaal voor kerst zijn de kamers betoverd met de meest sfeervolle bloemstukken en kerstversieringen. De Kleine Zaal is dit jaar op een bijzondere wijze ingericht, terugblikkend op het jaar 1931, toen de familie daar kerstmis vierde. Wist je dat de kersttoespraak van de Koningin toen voor de allereerste keer werd uitgezonden via de radio?

Lees meer

My First Festival

29 december - Voor één dag wordt De Oosterpoort getransformeerd tot een groots festivalterrein voor de allerkleinsten. En ja, de iets ouderen zijn ook van harte welkom. Neem deel aan leuke activiteiten en dans mee met je favoriete artiest. My First Festival is bedoeld voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, maar ook opa's, oma's, nichtjes en neefjes zijn van harte uitgenodigd. Met een line-up met onder andere Donnie en Claude staat er weer een mooi programma klaar.

Lees meer

Ijspret in Kardinge

Dagelijks – Op alle middagen tijdens de kerstvakantie, behalve op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag, schittert de ijshockeyhal in een feestelijke kerstsfeer voor recreatief schaatsplezier. Een deel van de baan is gereserveerd om ijshockey te spelen, en op deze middagen kun je ook lekker met sleetjes en rekjes over het ijs glijden. Wil je graag met andere kinderen spelen? Er zijn genoeg kinderen om samen ijspret mee te beleven.

Lees meer

Beleef de verhalen van Roald Dahl

28 t/m 30 december – In het forum worden de magie en creativiteit van de geliefde auteur Roald Dahl gevierd tijdens het Roald Dahl Festival. Tijdens de verschillende voorstellingen en workshops komen de personages en verhalen van Dahl tot leven. Kom naar de goochelshow van Hans Kazan, leer hoe aliens en monsters worden getekend of waarom liegen soms niet erg hoeft te zijn. Ben jij een echte zoetekauw? Help Willy Wonka met het repareren van zijn snoeplandschap.

Lees meer

Bezoek het universiteitsmuseum

T/m 7 januari – Tijdens de kerstvakantie zijn er weer allerlei activiteiten te beleven in het Universiteitsmuseum. Zo zijn er verschillende workshops zoals tandpasta of slijm maken. Ook is er een speurtocht bij de Masterminds tentoonstelling. Word een echte wetenschapper en ga op ontdekking in de knutsel- en experimentenhoek. Wil je de wereld van dichtbij bekijken? Kijk door een vergrootglas en misschien doe je nog een spannende ontdekking op.

Lees meer

Activiteiten Zeehondencentrum Pieterburen

Dagelijks - In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of die hun moeder kwijt zijn. Deze kerstvakantie worden er in het centrum weer allemaal toffe activiteiten georganiseerd. Zo is er van 28 december tot en met 30 december een Top 2000 café! Je kunt hier genieten van de mooiste hits met een glühwein in je handen. Neem een kijkje achter de schermen, waan je even een dierenarts of help mee met het schoonmaken van het leefgebied van de zeehonden. Met jouw bezoek steun je het werk van de zeehondenverzorgers, dierenartsen en vrijwilligers. Help je mee?

Lees meer

Stomend het jaar uit

27 t/m 29 december – Ga stomend het jaar uit bij Museumspoorlijn STAR en beleef een betoverende eindejaarsrit. Tijdens deze bijzondere dagen neemt de stoomtrein je mee op een sfeervolle reis tussen Stadskanaal en Veendam. Geniet van de nostalgische charme en maak deze feestdagen extra speciaal met een rit door het winterse landschap.

Lees meer

Aftellen op de Grote Markt

31 december – Het is inmiddels een traditie in Groningen: gezamenlijk aftellen tot oud en nieuw. Ook dit jaar dient de Grote Markt als decor. Op oudejaarsavond kun je hier genieten van een feestelijk programma met Groningse zangers, rockende bands, Groningse volksmuziek en cabaret. Het aftellen is een moment van samenzijn voor duizenden Groningers waar veiligheid en gezelligheid voorop staan. 3,2,1 Gro!

Lees meer

Een kist vol winterliedjes

6 januari – In het betoverende muziekavontuur van Apennoten, getiteld "Een Kist vol Winterliedjes", word je meegenomen op een reis door de winter. Het duo brengt vrolijke deuntjes over onder andere dennenbomen, schitterende lichtjes en sneeuwballen. Met kerstklokjes voegen ze een feestelijk tintje toe aan de muziek. Benieuw naar wat er allemaal in de kist verstopt zit? Kom dan naar het Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief