Van Koningsdag naar Woningsdag

We kunnen Koningsdag nog steeds vieren. Maar dan gewoon lekker thuis. Zelf de slingers ophangen. Met bijvoorbeeld schmink, verkleedpartijen en koekhappen. Wij hebben tips voor je gevonden die je helpen om Koningsdag extra aan te kleden. Alles om er een feestelijke dag van te maken. Op onze koning.

Feestelijk gebak | Jullens

Bij een dag als deze hoort natuurlijk gebak. En niet zomaar een variant, maar heuse oranjetaart. Bij banketbakker Jullens hebben ze dit goed begrepen. Kies bijvoorbeeld voor de klassieke tompouce met de nationale kleuren. Of waan je koning voor een dag met de oranje ‘kasteeltjes’. Voor iedere zoetekauw zit er wel iets feestelijks bij. Het wordt ook nog eens bij je thuisbezorgd. Een goed excuus voor lekker gebak op tafel.

Bestel

Pubquiz | Stadslab

Loop de digitale kroeg binnen en laat zien dat jij de beste bent. Of je quarantaineteam natuurlijk. Verwacht algemene vragen maar bijvoorbeeld ook vragen over Groningen en het ommeland. De meeste antwoorden goed? Dan val je in de prijzen. Er is niet zomaar een prijzenpot samengesteld, maar eentje met allerlei lokale producten. Van ondernemers uit de stad. Pak pen en papier, laat je brein kraken en ga trots als winnaar naar huis.

Bekijk meer

Koningsbox | Wadapartja

Van hapjes tot een borrel en oranje kledij. Wadapartja heeft dit allemaal voor je samengevoegd in een handige Koningsbox. Spoel je Konings-cheesecake of nachos weg met oranjelikeur van Hooghoudt en versier jezelf daarna met toffe oranje-gadgets. Voor deze dag worden speciaal vijftig van deze boxen gemaakt. Iedereen die er eentje haalt kan meedoen met het speciale Koningsspel en toffe prijzen winnen. Als afsluiting proosten jullie met z’n allen live op Instagram.

Bestel

Verschillende activiteiten | Oranjevereniging Oranje Nassau

Bij Koningsdag horen natuurlijk allerlei leuke activiteiten. Dit jaar niet live, maar digitaal. Oranjevereniging Oranje Nassau zorgt ervoor dat alle festiviteiten gewoon doorgaan. Struin op de digitale vrijmarkt, zing voor onze koning en luister naar lokale livemuziek. Ben je zelf een artiest of ken je iemand? Stuur je video in en wie weet word jij gedraaid tijdens de livstream.

Bekijk meer

Springkussen huren | Feestverhuur Groningen

Haal het feest naar je achtertuin. Deze Koningsdag kan je er een heus springkussen neerzetten. Eentje naar keuze. Maar het blijft niet bij enkel een springkussen. Om de boel nog wat verder aan te kleden is een heel pakket samengesteld. Ook heliumballonnen, popcorn en oud-Hollandse spellen zijn van de partij. Zo kan je tussen de muziek en lekkernijen lekker gaan springen. Niet alleen de kinderen, maar ook jij bent welkom op het springkussen.

Bestel

Kaas | De Kaaskop

Wat is er Hollandser dan kaas? Vier en proef deze traditie bij De Kaaskop. Het assortiment is uitgebreid. Van boeren- tot Hollandse kaas en kazen uit het buitenland.  De een nog voller van smaak dan de ander. Ook voor tapas en andere lekkere borrelhapjes kan je bij ze terecht. Zo zit voor iedereen wat bij. In welk stukje kaas zet jij je prikkertje?

Bestel

Livemuziek | Huiskamer

Geen Koningsdag zonder livemuziek. Ditmaal niet buiten, maar gewoon in je huiskamer. Zet je koptelefoon op of draai je luidsprekers open. Er zijn veel livestreams die je de heupen laten bewegen. Swing bijvoorbeeld op de reggae van VERA, zing mee met de Koningsdag top 60 van eigen bodem van OOG of dans met de muziek van Kopjek en Oost. Er zijn natuurlijk nog meer clubs, cafés en radiostations die een livestream voor je hebben. Zo hoef je deze dag zeker niet stil te zitten.

Drive-Indo | Javaans Eetcafé

Na zo’n lange dag heb je natuurlijk niet zoveel zin meer om te koken. Maar je wilt uiteraard nog wel lekker eten. Laat de dames en heren van het Javaans Eetcafé het werk voor je doen. Proef de heerlijke Indonesische keuken bij je thuis. Speciaal voor Koningsdag hebben ze een driegangenmenu voor je samengesteld. Geniet van een salade met gegrilde kip, verschillende schotels en spekkoek als toetje. Van tevoren bestellen is niet nodig. Met je oranjekleding nog aan kan je zo even bij ze langs rijden.

Bekijk meer