Weekendtips

24 t/m 26 januari - Een weekend lang stilzitten? Welnee, daarvoor staat er teveel op de Groninger uitagenda. Wij hebben een paar leuke activiteiten voor je uitgezocht. Wat ga jij doen?

Speurneuzen speurtocht | Vrijdag, zaterdag en zondag

Groninger Museum - Ga op onderzoek uit en ontdek het Groninger Museum als een echte speurneus. Je haalt de speurtocht en een etui op bij de informatiebalie, waarna je op een speelse manier zelfstandig het museum ontdekt. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 4 tot 13 jaar, maar kinderen van 4 tot 6 jaar hebben waarschijnlijk hulp nodig bij het lezen. Van 10:00 tot 17:00 uur.

Lees meer

Excursie: waterterpen en pingoruïnes rond Appelbergen | Zaterdag

Paviljoen Appelbergen, Glimmen - In Appelbergen komen geologie, biologie en waterwinning samen. Tijdens deze excursie zie je waar en waarom in deze omgeving op twee plekken drinkwater naar bovengehaald wordt. Ook kom je langs zogenaamde pingoruïnes. Dat zijn vennetjes en moerassen die op een heel bijzondere manier gevormd zijn in het Weichselien, de laatste ijstijd (ongeveer 10.000 tot 20.000 jaar geleden). Voor de meesten is dit een grote verrassing! Van 13:30 tot 16:00 uur, deelname is gratis.

Lees meer

Ommelander Markt | Zaterdag

Harmonieplein, Groningen - Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennismaken met lokale seizoensproducten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten voelen, bekijken, proeven en kopen. De markt heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten. Van 10:00 tot 17:00 uur.

Lees meer

Nationaal Theaterweekend | Zaterdag

Cultuurhuis de Klinker, Winschoten - Dit weekend is het Nationaal Theaterweekend. Bij Cultuurhuis de Klinker kun je daarom voor slechts €10,- een voorstelling bezoeken. Op zaterdag is er een open dag met verrassende activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee aan een djembé workshop, ga op zoek naar fantasiedieren in het oerwoud, leer zelf theater maken of proef van de winnende poffert van de poffertwedstrijd. Van 13:00 tot 16:00 uur.

Lees meer

Roofvogels spotten | Zondag

Activiteitencentrum Lauwersnest, Lauwersmeer - In de winter kun je bij het Lauwersmeer veel roofvogels spotten. De blauwe kiekendieven komen van de eilanden en uit Scandinavië naar het Lauwersmeer om op muizen te jagen. De slechtvalk is ondertussen druk op zoek naar eten en ook zeearenden trekken naar het Lauwersmeer. Ga op zoek naar deze roofvogels met twee gidsen van Staatsbosbeheer en vergeet je verrekijker niet! Wie weet kom je onderweg nog wel meer bijzondere wintergasten tegen. Van 10:00 tot 12:00 uur.

Lees meer

Sunday Morning Classics van Prins Claus Conservatorium | Zondag

 De Oosterpoort, Groningen - In de serie Sunday Morning Classics spelen studenten van het Prins Claus Conservatorium in verschillende bezettingen en in samenspel met hun hoofdvakdocenten. Ieder concert staat in het teken van een ander instrument. Dit concert staat in het teken van Zang. De musici vertellen hoe zij de muziek ervaren en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Vanaf 11:00 uur, entree: €15,-.

Lees meer

Ontdek ook