13 t/m 15 maart - Een weekend lang stilzitten? Welnee, daarvoor staat er teveel op de Groninger uitagenda. Wij hebben een paar leuke activiteiten voor je uitgezocht. Wat ga jij doen?

Grunneger Laidjesfestival | Zaterdag

Der Aa-theater - De Grunneger toal is de mooiste van allemoal. Dat moeten de tien deelnemers aan het Grunneger Laidjesfestival ook hebben gedacht toen zij hun liedjes schreven. Twee stuks de man. Voor de vijfde keer vindt dit festival plaats in het Der Aa-theater, georganiseerd door stichting De Grunneger Sproak. Een professionele jury beoordeelt de liedjes op kwaliteit en originaliteit. Maar ook jij als bezoeker mag een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Vorig jaar ging een Fries er met de hoofdprijs vandoor, het jaar daarvoor iemand van Poolse afkomst. Zo zie je maar dat de Grunneger toal niet alleen van ons is, maar voor ons allemoal. Toegang kost €11. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer

DoeDigiDag | Zaterdag

Forum - Technologie heeft en bepaalt de toekomst. Denk je maar eens een wereld in zonder mobieltjes, computers en sinds kort ook zelfrijdende auto’s. Onmogelijk. Reden des te meer om er eens achter te komen wat techniek voor onze wereld betekent. Het Forum staat tijdens de DoeDigiDag volledig in het teken van techniek. Ontdek wat Artificial Intelligence is, hoe een 3D printer werkt en wat digitale geletterdheid nou precies inhoudt. Iedereen van 6 tot 99 jaar is van harte welkom. We hebben er namelijk allemaal mee te maken. Van jong tot oud: techniek kent geen leeftijd. Deelname is gratis. Van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Lees meer

Ommelander Markt | Zaterdag

Harmonieplein - Deze zaterdag kunnen liefhebbers van lokaal lekkers weer hun hart ophalen bij de Ommelander Markt. Je hoeft er niet meer speciaal voor naar de boer te rijden. Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand stallen standhouders namelijk hun specialiteiten voor je uit. Gewoon in het centrum van Groningen. Van zoet tot hartig en alles daar tussenin. Met hart en ziel geproduceerd. Zo’n lokaal stuk groente, potje jam of stuk kaas smaakt toch een stuk lekkerder dan die uit de supermarkt. Toegang is gratis. Van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees meer

Levend Ganzenbord | Zaterdag

Bezoekerscentrum Reitdiep - In de zeventiende eeuw kenden ze het al in Nederland: ganzenborden. Wie heeft het niet een keertje gespeeld? Maar aan zo’n eeuwenoud spel kan ook een moderne twist gegeven worden. Neem als levende pion plaats op het bord en waan je een weg naar het laatste plekje. Leer spelenderwijs van alles over de Groninger natuur en het landschap. Overkom de hindernissen en zorg ervoor dat je op de gans terechtkomt. Op deze manier ben je zo bij de finish. Deelname is gratis. Van 14.00 tot 16.00 uur.

Lees meer

Julia Culp Festival | Zondag

Synagoge Folkingestraat - Julia Culp stond aan het begin van de twintigste eeuw wereldwijd bekend als ‘the Dutch Nightingale’. De Groningse zong als mezzosopraan voor onder meer de Amerikaanse president en de Duitse Keizerin. Niet de minsten. Ze werd geboren in de Folkingestraat, schuin tegenover de synagoge. Om haar te eren organiseert de Joodse Synagoge in diezelfde Folkingestraat een dagprogramma. Wandel mee door de vroegere Joodse buurt, hoor van stadshistoricus Beno Hofman het indrukwekkende levensverhaal van Julia en sluit de dag af met een klassiek concert in de Lutherse kerk. Voorafgaand en na de lezing is de expositie ‘Componisten in Oorlogstijd’ tevens in de synagoge te bewonderen. Deelname aan de rondleiding plus expositie kost €7,50, toegang tot het concert €24. Personen tot 30 jaar of met een Stadjerspas betalen €12 voor het concert. Aanvang rondleiding 14.00 uur, concert 20.00 uur.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief