Weekendtips Groningen

13 t/m 15 december - Het weekend staat voor de deur. Wat te doen in Groningen? Wekelijks zoeken wij de leukste evenementen voor je uit. Voor ieder wat wils. Dus, wat ga jij dit weekend doen?

Kerstmarkt Helpman | Vrijdag

Buurtcentrum De Helpen - Buurtcentrum De Helpen inclusief tuin wordt omgebouwd tot een sprookjesachtige kerstmarkt. Je treft er diverse kraampjes aan waar leuke cadeaus te koop zijn voor onder de kerstboom. Maar ook vele lekkernijen en warme chocolademelk of een heerlijk glas glühwein om even op te warmen. Kinderkoor ‘De Helpen’ zingt kerstliedjes voor het ultieme kerstgevoel. Van 15:00 tot 20:00 uur.

Lees meer

Winterfestival Oosterparkwijk | Vrijdag t/m zondag

JOP Groningen - Dit weekend is het drie dagen lang feest in het midden van de Oosterparkwijk! Tijdens de koude en donkere dagen is het hier een en al gezellige boel. Elke dag is er een gevarieerd programma met onder andere muziek, circusacts en "vreselijke" workshops. Voor jong en oud! Vrijdag van 16:00 tot 21:00, zaterdag van 14:00 tot 21:00 en zondag van 14:00 tot 18:00 uur.

Lees meer

Kerstmarkt Coendersborg | Zaterdag

Coendersborg, Nuis - De Coendersborg heeft eigenlijk weinig nodig om dat ultieme kerstgevoel te creeëren. Kerstmuziek, hapjes, drankjes en sfeervolle verlichting: kerstiger en romantischer dan dit wordt het niet. Van 16:00 tot 21:00 uur.

Lees meer

Kerstmarkt Martinikerk | Zaterdag

Martinikerk - Diverse stands met lekkernijen, kerstspullen en drankjes centreren zich op de meest centrale plek van Groningen. De kerstmarkt in de prachtige Martinikerk is het perfecte moment om je kerstinkopen te doen. Onder het genot van warme glühwein verzamel je de cadeaus voor onder de kerstboom. Van 12:00 tot 19:30 uur.

Lees meer

Kerstmarkt Hoornse Meer | Zaterdag

S. Allendeplein, Groningen - Bij het Hoornse Meer komt dit weekend een kerstmarkt met ruim 20 kramen met een gevarieerd aanbod. Kerststukjes, kaarten, mutsen, sieraden, kerstdecoraties en nog veel meer. Ook zijn er diverse kraampjes met lekkere hapjes. Zoals de Buurtboomgaard met eigen gemaakte producten en een kraampje waar je Indische snacks kunt krijgen. 

Lees meer

Kerstmarkt Bourtange | Zaterdag & zondag

Vesting Bourtange - In Bourtange kun je het hele weekend struinen langs kraampjes vol kerstartikelen, kersthapjes en drankjes. Uitgekeken? Neem de Noordpool Expres naar de kerstmarkt in Veendam en struin daar lekker verder! Zaterdag van 11:00 tot 21:00 en zondag van 11:00 tot 18:00 uur.

Lees meer

Kerst op Nienoord | Zaterdag & zondag

Borg Nienoord, Leek - De kerstmarkt op Nienoord staat dit jaar vol kraampjes met regionale en biologische producten. Stap na het winkelen op de stoomtrein door de verlichte bossen van het landgoed of neem een kijkje bij de kerststal. Zaterdag van 15:00 tot 20:00 en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Lees meer

Dickens' Day Beerta | Zaterdag & zondag

Beerta - Ieder jaar in december verandert het centrum van het Oldambtster dorp Beerta voor één dag in de magische wereld van Charles Dickens. Op zondag staat het dorp, alweer voor de tiende keer, volledig in het teken van Dickens Day! Van 11:00 tot 17:00 uur.

Lees meer

Kerstmarkt Fraeylema | Zaterdag & zondag

Fraeylemaborg, Slochteren - Het terrein van de Fraeylemaborg is dit weekend gevuld met kerstkraampjes. Tijd voor wat meer actie? Er is een ijsbaan! Eigen schaatsen meenemen is niet nodig en het is helemaal gratis. Zo kun je onder het genot van een glaasje glühwein, soep, kaasfondue, oliebollen of wafels toekijken hoe de kinderen voorzichtig het ijs betreden, met op de achtergrond de welbekende kerstklassiekers.

Lees meer

Ontdek ook