Roze zaterdag

Infomarkt

Infomarkt

Programma

Programma

Pride Walk

Pride Walk

Dit jaar is het Queer Year in Groningen. Het hoogtepunt van Queer Year is natuurlijk Roze Zaterdag. Het terugkerend evenement wordt elk jaar in een andere stad georganiseerd en nu is het eindelijk de beurt aan Grunn! Op deze dag zetten we de LHBTQ+ gemeenschap in het zonnetje en het belooft een dag vol kleurrijke parades, inspirerende toespraken en levendige optredens te worden. Of je nu komt om te vieren, te leren of te steunen, Roze Zaterdag Groningen 2024 nodigt iedereen uit om samen te komen en de liefde in al haar vormen te omarmen.

Alhoewel er jaarlijks natuurlijk wel Pride is in Groningen, wordt dit jaar Roze Zaterdag extra groots aangepakt. Natuurlijk zal de iconische Zwanestraat weer het epicentrum van het feest zijn. Maar er is ook een groot podium op de Grote markt én een podium op de binnenplaats van Museum aan de A. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals een kerkdienst in de Akerk, een infomarkt en natuurlijk een Pride Walk door de stad.

"Het verbinden van mensen, tussen gisteren, vandaag en morgen, tussen individuen en gemeenschappen en tussen stad en regio"

Dorothy's: drag voor iedereen

De Engelse Andy en Waynne reisden de hele wereld over. Na een rondreis door Australië en te hebben gewerkt in Thailand, verhuizen ze voor Waynne’s baan naar Nederland. Ze woonden dicht bij Amsterdam, maar zochten een betaalbaarder alternatief. Andy en Waynne bekeken plekken door het hele land, maar toen ze Groningen zagen waren ze verkocht. Niet veel later namen ze een van de oudste gaybars van Nederland over. Hier runnen ze nu een dragbar in waar iedereen welkom is. ​

Roze zaterdag vieren in Groningen? - Bekijk hier tips voor je dagje weg!

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief