Niet te missen evenementen

In Groningen stikt het van de evenementen. Eurosonic, Noorderzon, Paradigm, ze zijn inmiddels bekend in binnen- en buitenland. Maar ook het ommeland weet van wanten. Terug naar het begin met intieme optredens in middeleeuwse kerken. Of eigenzinnige artiesten in het Groningse dorpje met een evenzo bijzondere naam: Hongerige Wolf. We hebben een aantal niet te missen evenementen voor je op een rij gezet. Het complete overzicht vind je in de uitagenda

Pura Vida

31 augustus 2019 - Neem plaats aan het Oldambtmeer in Blauwestad en laat je overrompelen en ontroeren door een van de mooiste concerten van het jaar. Eens per jaar speelt het Noord Nederlands Orkest (NNO) het openluchtconcert Pura Vida. Genieten van deze muziek in de buitenlucht is helemaal gratis.

Lees meer

Eurosonic Noorderslag

15 - 18 januari 2020 - In kerken, scholen, zaaltjes en kroegjes door de hele stad; 4 dagen lang klinkt overal muziek. Met jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers en een line-up van ruim 350 bands uit 31 Europese landen, is Eurosonic Noorderslag hét moment om nieuwe muziek te ontdekken.

Lees meer

Grasnapolsky

8 - 10 februari 2019 - Een winters festival met een zomerse sfeer? Grasnapolsky combineert het gevoel van blootsvoets in het gras met de warmte van een haardvuur. In een voormalige strokartonfabriek midden in de natuur ontdek je alles rondom natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

Lees meer

Terug naar het Begin

24 - 26 mei 2019 - Tijdens het jaarlijkse festival Terug naar het Begin wijzen de Groningse kerken je de weg. In een lang weekend in mei zijn deze eeuwenoude gebouwen het podium en decor voor kunst, muziek, verhalen en theater. Stippel je eigen route uit en ga op een culturele ontdekkingsreis.

Lees meer

Hongerige Wolf

12 - 14 juli 2019 - Waar? Jazeker, Hongerige Wolf is de naam van een Gronings dorpje. Tijdens het gelijknamige kunstenfestival krijgen eigenzinnige, jonge kunstenaars een podium voor hun muziek, dans, theater, film, beeldende kunst en literatuur. Luister naar een concert op het schapenveld, kijk naar theater op de dijk en dans in de achtertuin.

Lees meer

Paradigm

9 tot 11 aug 2019 - Dansen op stevige beats, omringd door het industriële decor van een voormalige suikerfabriek. Paradigm is een van de meest veelzijdige en vernieuwende elektronische muziekfestivals van Nederland. Voor echte liefhebbers een gevoel van thuiskomen. Dit gevoel valt niet te creëren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren.

Lees meer

Noorderzon

15 - 25 augustus 2019 - Elf dagen lang is festival Noorderzon het hoogtepunt van de culturele zomer in Groningen. Elk jaar in augustus strijkt een bonte verzameling podiumartiesten en kunstenaars neer in het sfeervolle Noorderplantsoen. Noorderzon staat voor een feestelijke start van het culturele seizoen en een knallend einde van de zomervakantie.

Lees meer

Ontdek ook