Grasnapolsky

De Toekomst

Het tweedaagse jaarlijkse ontdekfestival Grasnapolsky verhuisde in 2019 van de Veluwe naar de Groningse graanrepubliek. Met zijn 45 meter hoge schoorsteen is voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in de regio. Een unieke locatie voor een festival. Dit jaar met als thema Gaan tot het licht. Dat je de avond en nacht mag pakken, omarmen en nooit meer los hoeft te laten. De behoefte om door te gaan. De behoefte aan muziek, kunst, inspiratie en onbeperkte vrijheid. 

Ontdekfestival

Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht en ontwikkelde zich in de jaren erna tot een bijzonder ontdekfestival. Het festival biedt zowel indie als elektronische muziek en probeert daarbij een fijne balans te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Daarnaast is er ook ruimte voor kunst. Een stukje bezinning. En alles met de rijke historie in het achterhoofd. De fabriek en de omgeving lopen als een rode draad door het festival, zowel in het muziekprogramma als in het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.

 

Gronings goud

Het beste hoeft niet altijd van ver te komen. Daarom combineert Grasnapolsky talent van buiten met lokale helden. Zo betreden Amy Root en het Noordpool Orkest samen het podium. Een unieke combinatie van elektronica en akoestiek. Maar er is meer Gronings goud op het festival te vinden. Met dj's uit de kokers van VERA, Relate Radio, Roodkopje en KopjeK. Meer dan genoeg moois voor je oren. Dat moet je horen. Nieuwsgierig geworden? Haal dan hier je tickets. Een fijne gratis pendelbus brengt je vanaf Groningen Centraal Station naar het festivalterrein. Wel zo makkelijk.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief