Grasnapolsky

Warm winterfestival in voormalige strokartonfabriek

Een winters festival in maart met een zomerse sfeer? Grasnapolsky combineert het gevoel van blootsvoets in het gras met de warmte van een haardvuur. In een voormalige strokartonfabriek midden in de natuur ontdek je alles rondom natuur, geschiedenis, architectuur, kunst en muziek.

De Toekomst

Het driedaagse jaarlijkse ontdekfestival Grasnapolsky verhuisde in 2019 van de Veluwe naar de Groningse graanrepubliek. Met zijn 45 meter hoge schoorsteen is voormalige strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda een iconisch herkenningspunt in het weidse landschap. Het complex vormt een van de laatste restanten van de ooit zo omvangrijke strokartonindustrie in de regio. Een unieke locatie voor een winterfestival.

Ontdekfestival

Festival Grasnapolsky ontstond in 2010 in Utrecht en ontwikkelde zich in de jaren erna tot een bijzonder ontdekfestival. Het festival biedt zowel indie als elektronische muziek en probeert daarbij een fijne balans te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. De fabriek en de omgeving lopen als een rode draad door het festival, zowel in het muziekprogramma als in het kunst- en expeditieprogramma, de aankleding en de vormgeving.

 

 

Ontdek ook