Herberg In de Valk

Het was in 2013 toen alles samenkwam: Mark Evenhuis had de hotelschool afgerond en was op zoek naar een locatie. Juist in die tijd kwam In de Valk beschikbaar en hij kon terugkeren naar het Hogeland, terug naar zijn geboortegrond.

Herberg In de Valk heeft:

  • Dagverse streekproducten
  • Een historische ambiance en idyllische omgeving
  • Drank en spijs proeverijen

Middelstum is een pittoresk dorp met oude karakteristieke huizen, die gekoesterd worden door de bewoners. En dat herken je in het oog voor detail waarin de staat van onderhoud verkeert. Diezelfde zorg vind je ook terug in In de Valk: de oude herberg uit 1630 is opgeknapt met behoud van originele elementen, zoals de oorspronkelijke tegelvloer en plafonds. De herberg staat in een karaktervol hoekje van het dorp: de pastorie, de kleine arbeidershuisjes. De tijd lijkt soms stil te staan.

"Mensen die hier op het terras zitten, vertellen me soms, dat ze zich in Frankrijk wanen."

“‘Mensen die hier op het terras zitten, vertellen me soms, dat ze zich in Frankrijk wanen,”’ zegt Marks vriendin Evelien.

En dat is niet gek, want een dakplataan vormt een natuurlijke parasol en het mooie Boterdiep stroomt praktisch voor de deur voorbij.

In het restaurant is iedereen is welkom -  van werkbroek tot stropdas. In de compacte kaart proef je een herkenbaar menu met een onverwachte twist. Per seizoen wisselt de kaart, en soms leveren plaatselijke jagers een haas of een eend. Vaak moeite met kiezen van de dessertkaart? Geen vrees In de Valk: nagerechten vinden hun weg als proeverij van zoet, chocolade of kaas. Alledrie mag ook, verzekert Evenhuis.

Wie na het diner in de laatste zonnestralen op het terras nog wat langer wil blijven, kan kiezen uit diverse B&B’s in Middelstum.