Schathoes Menkemaborg

Eigenlijk klopt het precies: een restaurant op deze plek, in dit gebouw. Tot het begin van de 20e eeuw was dit de keuken, de stal, de duiventil, de rokerij, de karnerij, en ga-zo-maar-door. Kortom, alles wat de adellijke familie Alberda van Menkema liever niet dichtbij in eigen huis had. Nu, 100 jaar later, is dat heel anders: het Schathoes is niet meer zomaar een bijgebouwtje, maar een restaurant waar je graag aanschuift.

Schathoes Menkemaborg heeft:

  • Historie en klassiek élan
  • Ambachtelijk werkende koks
  • Arrangementen met toegang tot de Menkemaborg en borgtuin
  • Een unieke trouwlocatie

In het voorjaar van 2019 hebben Robert Thalau en Ida Kamp het restaurant overgenomen. Zij als de chef en hij als manager, met beide een passie voor gastvrijheid. Jong en ambitieus als ze zijn hebben ze de stad Groningen verruild voor Uithuizen.  

"Ik besef nog niet helemaal dat dit pareltje nu van ons is”

“Wanneer zo’n kans zich voordoet en je een start kunt maken met zelfstandig ondernemen is de keus snel gemaakt. Ik besef nog niet helemaal dat dit pareltje nu van ons is” zegt Ida. Voor Ida, geboren en getogen in Uithuizen, voelt het als thuiskomen bij familie en vrienden. Robert ziet de ruime kansen voor deze unieke locatie. Met alle historie en klassiek élan is het Schathoes een magnifieke trouwlocatie.

“We willen graag uitstralen dat we een laagdrempelig restaurant zijn waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Naast de bezoekers aan de borg zijn we toegankelijk voor de bewoners uit de regio.” Het Schathoes Menkema is een restaurant met een gezinsvriendelijk karakter en een diversiteit aan gerechten van lokale ingrediënten. “Smaak en eenvoud gaan de boventoon voeren, en een pannenkoek hoort daar ook bij”.