Straattheaterfestival Waterbei in Winschoten

Genieten van het befaamde straattheaterfestival in Winschoten, Waterbei op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus. Muziek, gezelligheid en (straat)theater in het hart van Oost-Groningen.

Locatie

Adres:
centrum Winschoten
marktplein 1
9675 ER Winschoten
Plan je route

Meer informatie

Meer informatie

De editie 2022 van Waterbei gaat vrijdag 26 augustus van start om 20.00 uur vanaf cultuurcentrum De Klinker met een indrukwekkende parade. Ee…

De editie 2022 van Waterbei gaat vrijdag 26 augustus van start om 20.00 uur vanaf cultuurcentrum De Klinker met een indrukwekkende parade. Een kleurrijke en swingende sliert van artiesten zal het publiek langs de route naar het Winschoter Marktplein laten genieten en verbazen. Het plein wordt omgetoverd tot een  festivalterrein, waar diverse terrassen en locaties het decor zullen vormen van een veelvoud aan spraakmakende artiesten en acts. Het festival, ‘Rondje om de kerk’ geheten,  gaat vanaf 22.00 uur over in een spetterende party, dat tot middernacht zal duren. Een tipje van de sluier: een spectaculair optreden van de Braziliaanse percussiegroep Los del Sol, waarbij stilzitten  geen optie is. De Steamroadsters van het Abacus Theater zullen met hun mechanisch gevaarte veel opzien baren, evenals de Compagnie with Balls die acrobatische toeren verrichten op twee meter hoge ballen, vergezeld van de twee immense poppenmannen Pablo en Ferdinand. ‘Vaste’ gast op Waterbei is de theatergroep Close Act, die ook nu weer present is in Winschoten. Deze keer met blauwe mysterieuze wezens, BirdMen genaamd. Een prémière voor Winschoten is de luchtacrobatiek-act van Jana en Sylvia, The Sassy Jassy Sisters. Hoog in gouden doeken vertonen zij een staaltje van acrobatiek dat z’n weerga niet kent. Naast elkaar in touwen en doeken voert het tweetal gracieuze choreografieën uit. Maar liefst drie keer is het optreden van Jana en Sylvia te zien. Dit is slechts een greep uit het omvangrijke programma. De populaire band Toosst zal met een swingende muzikale show de eerste dag van Waterbei afsluiten. Eerdere optredens van Toosst hebben bewezen dat die opdracht in goede handen is.


Gewaagde act

Op zaterdag 27 augustus wordt de hele binnenstad van Winschoten omgetoverd tot festivalterrein, van Marktplein tot Oldambtplein en van Venne tot Posttilterrein. De vele straattheateracts zullen het publiek tussen 11.00 en 16.00 uur onophoudelijk vermaken. De hoogtepunten rijgen zich aaneen. Variété, acrobatiek, slapstick, baldadige animatie, zang, muziek, zelfs een stil orkest, een rijdend aquarium, de crew van Cap’n Jack, poppentheater, poffertjes smullen, rolschaatsen, reuzengorilla Bonito en steltlopers vullen het doorlopende programma. Speciale aandacht vraagt de acrobatengroep Special Conquest, die op het plein voor ’t Rond de sprongtechniek op pneumatische stelten toont. Een spectaculaire en gewaagde act, waarbij de artiesten begeleid worden door een futuristische ruimtewagen die garant staat voor speciale effecten. 

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 26 augustus 2022 t/m 27 augustus 2022 20.00 - 00.00 uur
    11.00 - 16.00 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief