ESNS
Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Eurosonic Noorderslag

In kerken, scholen, zaaltjes en kroegjes: 4 dagen lang klinkt overal muziek. Met jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers en een line-up van ruim 350 bands uit 31 Europese landen, is Eurosonic Noorderslag hét moment om nieuwe muziek te ontdekken.

Neem alvast een kijkje

Locatie

Adres:
Spot/De Oosterpoort
Trompsingel 27
9724 DA Groningen
Plan je route

Voor jou én voor de profs

Al jaren en jaren opent dit muziekfestival in januari het popseizoen. Internationale bezoekers en agentschappen komen naar Groningen om te netwerken en talent te spotten. Hier zie je de bands die later in het jaar de zomerfestivals vullen. Hier hoor je muziek die straks op elke radiozender te horen zal zijn. Hier ben je bij kleinschalige concerten van de wereldsterren van morgen. Eurosonic Noorderslag is een springplank voor de meest veelbelovende muziekacts uit binnen- en buitenland.

Internationaal én van eigen bodem

In ruim dertig zalen verspreid door de Groningse binnenstad worden dag en nacht betaalde én gratis concerten gegeven. De laatste dag van het festival staat in het teken van Noorderslag, al sinds 1986 de graadmeter voor Nederlandse popmuziek. Een hoogtepunt tijdens deze slotavond is de jaarlijkse uitreiking van de Popprijs.