VPRO presenteert: Een avond om op te eten

Wat ligt er op ons bord en wat zegt dat over ons? 

Wat ligt er op ons bord en wat zegt dat over ons? 

Presentatrice Sophie Derkzen duikt met haar podiumgasten in de wereld achter ons voedsel. Een avond vol verhalen, een quiz, dans en livemuziek!

Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen (tv-serie, foto- en filmexpositie Food for Thought) neemt het publiek aan de hand van zijn foto’s mee in het maakproces en de dilemma’s achter zijn spectaculaire reis door ons voedselsysteem. Kookboekenschrijfster, ondernemer en podcastmaker Nadia Zerouali reageert op de tv-serie van Kadir van Lohuizen. Zerouali heeft als restauranthouder en met haar onderneming in specerijen dagelijks te maken met de dilemma’s die ons voedselsysteem haar voorschotelt. Hoe krijg je eerlijk voedsel in het schap van de grote supermarkten?

Kok Noni Kooiman (documentaireserie…

Wat ligt er op ons bord en wat zegt dat over ons? 

Presentatrice Sophie Derkzen duikt met haar podiumgasten in de wereld achter ons voedsel. Een avond vol verhalen, een quiz, dans en livemuziek!

Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen (tv-serie, foto- en filmexpositie Food for Thought) neemt het publiek aan de hand van zijn foto’s mee in het maakproces en de dilemma’s achter zijn spectaculaire reis door ons voedselsysteem. Kookboekenschrijfster, ondernemer en podcastmaker Nadia Zerouali reageert op de tv-serie van Kadir van Lohuizen. Zerouali heeft als restauranthouder en met haar onderneming in specerijen dagelijks te maken met de dilemma’s die ons voedselsysteem haar voorschotelt. Hoe krijg je eerlijk voedsel in het schap van de grote supermarkten?

Kok Noni Kooiman (documentaireserie Paramaribo pepers) neemt de wok mee het podium op als zij vertelt over wat ze tijdens het koken in Suriname op bezoek bij verschillende bevolkingsgroepen heeft geleerd over de Surinaamse tradities. Kooiman deelt het podium met de Surinaamse danser Kevin Thomson van Fawaka Studio.

Regisseur en filmfanaat Martin Koolhoven (serie De kijk van Koolhoven) laat zien hoe filmmakers de Nederlandse eetcultuur hebben gevangen in speelfilms.

De culinaire kennis van het publiek wordt getest in de Mes en Vork Quiz.

Wanneer

  • Zaterdag 8 juni 2024 20.00 - 22.00 uur

Prijzen

  • € 17,50

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief