Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Adrillen Winschoten

Hé doe! Komst ook op Adrillen? De Allerheiligenmarkt in Winschoten, al decennia geleden verbasterd tot kortweg Adrillen, is al meer dan twee eeuwen de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen.

Locatie

Adres:
Venne
9671 ET Winschoten
Plan je route

In 2022 wordt het evenement op 7 en 14 november gehouden. De markt op 14 november staat ook wel bekend als ‘Lutje Adrillen’.

Aanstaande editie wordt de eerste editie sinds 2019 die weer als ‘vanouds’ georganiseerd wordt. Dat wil zeggen: ongeveer 100 marktkramen op de warenmarkt, kermis op het Marktplein en veel gezelligheid in de horeca met liveoptredens. En niet te vergeten de vele straattheater acts. Let wel: de randprogrammering van de markt vindt alleen plaats op de eerste marktdag. Tijdens Lutje Adrillen wordt alleen de warenmarkt nogmaals opgebouwd.

Tal van bezoekers voor Adrillenmarkt
Jaarlijks lokt Adrillen ruim dertigduizend bezoekers naar het kloppend hart van Oost-Groningen. Want: wie niet op de Adrillen is geweest, die heeft iets gemist. Voor het gemeentehuis van Oldambt vindt traditiegetrouw de officiële opening plaats. De burgemeester opent de jaarmarkt met een daverend kanonschot.

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief