Uitagenda

Bekijk de leukste concerten, voorstellingen, evenementen en tentoonstellingen.

Wat zoek je

Sorteer op:

1184 resultaten

donderdag 18 juli

De rogge is zichtrijp en het moet er af. In de aanloop naar de historische dagen, het grootste living history evenement van het Hogeland, gaan de vrijwilligers van Landgoed Verhildersum het verleden laten herleven.
Open Dag

donderdag 18 juli

Hardcore/punkrock met Latin invloeden uit (Zuid) Amerika.
Concert

t/m 29 november

Een onvermoede schat in hartje Delfzijl, gevestigd in een woning Amsterdamse schoolstijl op loopafstand van centrum en openbaar vervoer.
Tentoonstellingen

t/m 27 oktober

De naamsbekendheid van de Bosatlas is enorm, en reikt tot ver buiten de muren van de school. Maar wie was Pieter Roelf Bos en wat bewoog hem tot het in kaart brengen van de wereld?
Tentoonstelling

wekelijks

Expositie 50 jaar Lauwersmeer in Museum Mr. Andreae in Kollum
Tentoonstelling

t/m 29 september

Vrijwel iedere Nederlander heeft een buitenlandse voorouder. Sporen van immigranten zijn overal te vinden en migratie is van alle tijden. Wat beweegt mensen om hun thuisland te verlaten? Kiezen zij bewust voor Nederland? Of voor Groningen?
Tentoonstelling

t/m 7 december

Theo Lijdekkers is vermaard om zijn beeldende en kleurrijke weergave van bloemen, planten en natuurgezichten. De Groninger Zilverkamer biedt een overzicht van zijn meest recente grote werken onder de veelzeggende titel: Groninger Volkstuinen.
Tentoonstelling

t/m 23 augustus

Van 14 april tot en met 24 augustus is er in het Streekhistorisch Centrum (SHC) in Stadskanaal een tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in en rond Stadskanaal.
Tentoonstelling

t/m 27 juli

Grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met meer dan 50 concerten.
Muziekfestival

t/m 4 augustus

Artphy laat recente kunstwerken en projectplannen zien van 12 kunstenaars uit binnen- en buitenland. In het gebouw van Artphy, en ook buiten.
Tentoonstellingen

donderdag 18 juli

Op Strand Meeroevers in Meerstad kunnen kinderen van groep 3 t/m 8 deze zomer hun eigen vlot bouwen tijdens het allereerste vlottendorp van Groningen. Drie dagen lang kunnen ze zagen en timmeren, samenwerken en lekker buitenspelen.
Excursie

t/m 20 juli

De basis van de nieuwe solotentoonstelling Babel van Julio Pastor zijn een serie grote tekeningen van torens op zwart papier. Voor een deel worden deze gecombineerd met tekeningen van (niet-bestaande) Wikipedia-pagina’s, een concept dat Pastor eerder al gebruikte.

De werken zijn verbonden met de twee kanten van het verhaal van de toren van Babel. Aan de ene kant onderzoeken ze architectuur als middel voor machtsvertoon. Aan de andere kant gaan ze over falende communicatie.

De Mexicaanse kunstenaar Julio Pastor onderzoekt in zijn tekeningen de invloed die stedenbouw op mensen heeft. Afkomstig uit Mexico City woonde hij zeven jaar in Groningen. Zijn verhuizing van een van de grootste steden ter wereld naar een stad met ‘slechts’ 200.000 inwoners heeft een belangrijke invloed gehad op zijn waarneming van hoe de stedelijke infrastructuur het dagelijkse leven bepaalt. Zo werd hij zich meer bewust van stadsplanning en zijn vragen ten aanzien van hoe steden worden gebouwd, geherstructureerd en aangepast het onderwerp van zijn kunstwerken geworden.

Tentoonstellingen

t/m 3 november

Leesplankjes, schoolplaten, de plak en de pechvogel; bekende voorwerpen uit de geschiedenis van ons onderwijs. In de 19e eeuw kreeg het onderwijs de vorm die we nu nog kennen. De tentoonstelling Terug naar School laat deze ontwikkeling zien.
Tentoonstellingen

t/m 31 oktober

De Zoutkamper vissers verwachtten een ramp toen op 23 mei 1969 de Lauwerszee werd afgesloten. Het viel mee, maar de expositie in het Visserijmuseum over de gevolgen van de afsluiting voor de visserij is toch 'Het verdriet van Zoutkamp' genoemd.
Tentoonstelling

t/m 27 juli

Amateur kunstschilder Tom Kolhorn heeft tot en met juli een expositie in de bibliotheek in Delfzijl.
Tentoonstelling

t/m 29 september

Marloes Buigel-Boering schildert het Groningse landschap. Ze is graag te vinden bij Punt van Reide, Breebaartpolder, Nieuwe Statenzijl en de Dollard. Thema: Groninger Landschap door het oog van de schilder...
Tentoonstelling

t/m 29 september

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum toont de oudste bodemkaarten van Groningen in ‘Het Kabinet’.
Tentoonstellingen

t/m 17 november

Voor het eerst in honderd jaar hangen de grote schilderijen die de succesvolle aardappelmeelfabrikant W.A. Scholten voor zichzelf liet maken weer naast elkaar in het Veenkoloniaal Museum. Op elk werk speelt hij zelf de hoofdrol.
Tentoonstelling

t/m 3 november

Het portret van Edzard Jacob Tjarda van Starkenborgh (1657-1716) van de hand van Martinus van Grevenbroeck hangt weer in volle glorie op 'zijn' de Borg Verhildersum.
Tentoonstelling

t/m 29 september

Het eeuwenoude wierdenlandschap, het mooie dorp Termunterzijl en de wadden vormen het decor voor een beeldengroep die op de grens staat van het land en de zee en de verbinding uitbeeldt tussen de geschiedenis en de toekomst.
Tentoonstelling

t/m 29 december

In het kader van 100 jaar Kiesrecht voor Vrouwen wordt dit jaar een kijkje gegeven in het leven van de vrouwen op de Menkemaborg in de 18de eeuw. Hoe was het 300 jaar geleden om als vrouw op de Menkemaborg op te groeien, te wonen of te werken?
Tentoonstelling

t/m 21 juli

In deze tentoonstelling hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars in de galerie met hooguit 2 à 3 schilderijen. In stock daarentegen heeft Ruigewaert van iedere kunstenaar minimaal 6 tot 10 werken extra.
Tentoonstelling

t/m 6 oktober

Het Nabije Oosten kent vergelijkbare woonheuvels als in Waddenland: tells, die duizenden jaren ouder blijken dan de onze. Museum Wierdenland toont de overeenkomsten en verschillen tussen een tell en een wierde.
Tentoonstelling

t/m 27 oktober

Deze expositie bevat bijzondere kunst die gemaakt is tijdens de afsluiting van de Lauwerszee in mei 1969. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Fokke de Groot de Lauwersmeer Hymne 2019 ''Parel van het Noorden'' gecomponeerd. 
Tentoonstelling