Uit- en thuistips

We gaan minder uit, maken het thuis extra gezellig. En daar springen Groningers creatief op in. Ze bezorgen thuis of regelen online vermaak. De komende weken vind je hier de leukste uit- en thuistips, voor en door Groningers. Samen maken we er het beste van. Gelukkig ben je in Groningen!

Wil je ook een tip aanmelden? Dat kan hier. 

Wat zoek je

Sorteer op:

411 resultaten

Pannenkoeken drive thru d’Olle Smidse
d'Olle Smidse

wekelijks , Midwolda

Haal geheel in fast food-stijl vanuit je auto een heerlijke pannenkoek bij d'Olle Smidse.
Activiteiten
Muzikale stadswandeling van Bach tot Bowie
stadsschouwburg

t/m 30 juni, Groningen

Wandel gratis mee met de multimediale wandeling 'Van Bach tot Bowie'. De muzikale stadswandeling van SPOT Groningen neemt je mee door de muziekstad Groningen.
Wandeltocht
The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends
The Art of Aardman

t/m 29 augustus, Groningen

Na Parijs, Frankfurt, Melbourne, Seoul en Daegu is de expositie The Art of Aardman, Shaun the Sheep and friends nu te zien in Groningen.
Tentoonstellingen
Digitaal dieren zoeken in het bos
Perfect earth animals

t/m 30 juni, Lauwersoog

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groningen zijn vanaf deze maand virtuele dierenkaarten verstopt. Met de gratis app Perfect Earth Animals kunnen kinderen hiernaar op zoek.
Varia
Luisterroute 'Flarden uit het A-kwartier'
Flarden uit het a kwartier

t/m 1 juni, Groningen

Met een uniek verhaal vol historie en fantasie, wordt u meegenomen door de straten van een prachtig, authentiek stukje Groningen.
Activiteiten
Naar de bollen
Tulpen op het Hogeland

t/m 7 mei, Uithuizermeeden

Eindeloze velden vol bloeiende tulen in de meest felle kleuren of onschuldig wit. Waarschijnlijk denk je niet direct aan Groningen. Maar in het Hogeland pal tegen de waddendijk aan vind je veel tulpenvelden waar je ook deze lente van kunt genieten.
Fietstocht
Amnesty stadswandeling
Aletta Jacobs

t/m 9 mei, Groningen

Amnesty organiseert interactieve stadswandeling voor Stadjers om aandacht te vragen voor de wankelende Poolse rechtstaat.  
Activiteiten
Minibieb
Minibieb

t/m 1 juni, Groningen

In de verschillende mini wijkbibliotheken kan je boeken delen met je buurtgenoten. Zo kan je ook tijdens de lockdown genieten van een goed boek.
Activiteiten
LEF!
lef

t/m 30 juni, Groningen

Het nieuwe programma LEF! is nu te zien. In het programma interviewt Jody bijzondere Groningers over hun passie in corona tijd.
Activiteiten
Quarantaine Doe-Tips van het Groninger Museum
Groninger Museum

t/m 30 juni, Groningen

Het Groninger Museum geeft thuisblijvers iedere week een nieuwe creatieve opdracht. Deel je creatie en maak kans op toffe prijzen!
Activiteiten
GRONG
Laptop

t/m 30 juni, Groningen

De corona tijd vraagt veel van onze energie, geduld en creativiteit. Heb je Netflix al uit, alle recepten uit de Allerhande geprobeerd en heb je zin in nieuwe activiteiten? Op GRONG staan tips voor de leukste gratis dingen om te doen in deze gekke tijd.
Activiteiten
Unieke autopuzzeltochten door de provincie
Puzzeltocht

t/m 31 december, Oldehove

De puzzeltochten zijn ongeveer 70 kilometer lang en voeren langs interessante bezienswaardigheden, mooie natuurgebieden en bijzondere plekken in Het Hogeland en Zuidelijk Westerkwartier en Midden-Groningen.
Varia
Wielrenuitdaging Beste van Grunnen
kerkje-heveskes-met-zonnebloem-en-wielrensters_3165171368.jpg

t/m 30 november, Groningen

De wieleruitdaging in Groningen voor iedereen.
Varia
Podiumkids Thuis
kids

t/m 31 mei, Groningen

Podiumkids Thuis is hét nieuwe online platform waar alle mooie, spannende, ontroerende, avontuurlijke, muzikale en te gekke familievoorstellingen te zien zijn. Gewoon thuis, vanaf je eigen bank!
Jeugdtheater
Zeehonden webcam Pieterburen
Zeehond

t/m 30 juni, Pieterburen

Bij Pieterburen bekijk je je favoriete dieren de hele dag door via een webcam. Zo haal je de zeehonden gewoon bij je in huis. 
Activiteiten
Thuis experimenteren met het hele gezin
Experimenteren

t/m 28 oktober 2022, Groningen

Het Universiteitsmuseum heeft tal van leuke proefjes en opdrachten om thuis uit te voeren!
Varia
Escaperoom Groningen
martinitoren

t/m 27 april 2023, Groningen

Tijdens deze online escape room die zich afspeelt in Groningen is de Martinitoren bezet, en luiden de klokken continu, waardoor Groningers geen goede nachtrust meer hebben.
Activiteiten
Diepenring Kompas Wandeling
Wandelen

t/m 31 december, Groningen

Maak een wandeling langs de magische grachten van Groningen met het Diepenring Kompas. Deze plattegrond met bijbehorende website laat je kennismaken met de vele bevlogen wereldburgers die hier hun sporen achterlaten.
Wandeltocht
Speurtocht dieren op straat
Speurtocht dieren op straat

t/m 22 februari 2022, Groningen

Deze speurtocht is speciaal voor kinderen en komt langs verschillende kunstwerken in het centrum van Groningen.
Wandeltocht
Mijn Luna: theater van VRIJDAG thuisbezorgd
Vrijdag

t/m 30 juni, Groningen

Vanaf 24 april kan er een bijzondere theatervoorstelling bij je thuisbezorgd worden. Er is door de jongeren van de Theater Plusroute van VRIJDAG hard gewerkt aan ‘Mijn Luna’, een audiovoorstelling over bezit die je op je eigen moment kunt beluisteren.
Activiteiten
NK tegelwippen
NK tegelwippen

t/m 30 september, Groningen

Op dinsdag 30 maart gaat de tweede editie van het NK Tegelwippen van start. De gemeente Groningen doet dit jaar voor het eerst mee. Het doel: zoveel mogelijk (tuin)tegels uit de grond ‘wippen’ en verruilen voor groen.
Activiteiten
MOW jong! werkplaats
MOW jong

t/m 30 juni, Bellingwolde

Op de website van het MOW I Museum Westerwolde vind je leuke workshops voor kinderen.
Activiteiten
Smikkeltocht door Westerwolde
smeerling-foto-folder_1824664103.jpg

t/m 3 oktober, Onstwedde

Geniet al wandelend of fietsend van huisgemaakte zoete en hartige lekkernijen van Gasterij Natuurlijk Smeerling.
Varia
Altijd even - Wessel Middelbos
Altijd even - Wessel Middelbos

t/m 29 mei, Groningen

De serie tentoonstellingen Ateliercollectie:Solo toont kunstwerken rechtstreeks uit het atelier van kunstenaars. En het leuke is, bijna alle werken zijn te leen of te koop in de Kunstuitleen van Kunstpunt Groningen. Kunstenaar Wessel Middelbos (Hoogeveen, 1976) is met zijn expositie Altijd even de vierde in de reeks.

Beweging en verandering, daar draait het in het landschap om. Het is een proces dat Wessel Middelbos mateloos fascineert. Je ziet het terug in zijn nieuwste schilderijen. Wessel gebruikt verschillende elementen uit tijd en ruimte en stelt hiermee nieuwe landschappen samen. Sterk geabstraheerd, dat wel. Zo laat hij geen specifiek landschap zien maar geeft hij de transformatie weer. Projectleider Erica Scheper: “Wessel maakt heel mooi werk, het is heel eigen en herkenbaar. Landschappelijk maar toch abstract. Hij maakt daarbij gebruik van een bijzondere techniek.”

De keuze van

Naast de presentatie van Wessels eigen werk zie je in Altijd even ook De keuze van Wessel Middelbos. Hierin laat de kunstenaar een selectie zien van zijn favoriete werken uit de Kunstuitleen. “Ik heb een groep werken gekozen die naar mijn idee verwant zijn aan mijn eigen werk,” vertelt Wessel. “Het is een diverse selectie met tekeningen, fotografie, schilderijen en grafiek. Hoewel uiteenlopend wat betreft de gebruikte technieken hebben ze naar mijn idee allemaal een sfeer, een atmosferische ambiguïteit die zich op eenzelfde golflengte bevindt. Vaak op het snijvlak van figuratie en abstractie met de suggestie van landschap en natuur; wolken, velden, lucht, water, takken en bomen.”

Wil je de presentatie van Wessel Middelbos bekijken? Maak dan even een afspraak bij Kunstpunt Groningen.

Tentoonstellingen