Zuivelhoeve Groningen Stad

Anton Klapwijk, Willie Oranje en hun zoon Bart openen op 9 november 2023 een Zuivelhoeve in Groningen. Anton, afkomstig uit een ondernemersfamilie, hielp vroeger al in de kruidenierszaak van zijn vader. Hij realiseerde zijn droom van een eigen winkel.

Neem alvast een kijkje

Het is een echte ondernemersfamilie: Anton Klapwijk en Willie Oranje, die op 9 november 2023 samen met hun zoon Bart een Zuivelhoeve openen aan het Akerkhof in Groningen.

Antons vader was melkboer in Rotterdam en ging met paard en wagen de klanten langs. Later begon hij een kleine kruid…

Het is een echte ondernemersfamilie: Anton Klapwijk en Willie Oranje, die op 9 november 2023 samen met hun zoon Bart een Zuivelhoeve openen aan het Akerkhof in Groningen.

Antons vader was melkboer in Rotterdam en ging met paard en wagen de klanten langs. Later begon hij een kleine kruidenierszaak, en Anton hielp al mee vóór hij over de toonbank kon kijken. Anton had als jongen maar één droom: een eigen winkel. ‘Maar dan wel in het noorden,’ zei Willie, die opgroeide in Haren en die hield van de humor, de nuchterheid en eerlijkheid hier. Elf jaar geleden begonnen ze in hartje Leeuwarden een Zuivelhoeve: een ouderwets kaaswinkeltje waar de klanten al snel in rijen voor de deur stonden. Niet alleen voor de kaas, de vers gebrande noten en de zuivel, maar ook om de persoonlijke aandacht, de gezelligheid, het gevoel van saamhorigheid. Zoon Bart (29) ging al snel meewerken.

Samen met hun personeel bouwden Anton en Willie hun winkeltje uit tot een begrip in Leeuwarden, een plek waar het gezellig was, waar je alles kon proeven, waar ze met je meedachten, cadeautjes inpakten, waar gelachen werd. Ze huurden er een tweede pandje bij, vlak tegenover de kaaswinkel: een speciale worstwinkel, waar ook ijs en verse broodjes werden verkocht.

Eind vorig jaar kregen ze de kans hun winkel te verkopen. Het was tijd voor iets nieuws. Zoon Bart ging een wereldreis maken, Anton en Willie trokken maandenlang met hun caravan door Europa. Maar al snel ontdekten ze alle drie dat ze maar één droom hadden: een nieuw winkeltje. In Groningen. Ze kwamen erachter dat er een pandje te huur stond aan het Akerkhof, naast boekhandel Van der Velde, en ze gingen overleggen met Diane, de directeur van de Zuivelhoeve. Die was enthousiast, en moedigde hen aan om het avontuur aan te gaan. Inmiddels is de verbouwing achter de rug, en zijn de ondernemers hard bezig met het inrichten van hun nieuwe winkel. Met een schap voor vers gebrande noten, chocola, speciaalbiertjes en wijnen, de koelvitrine voor zuivel en buitenlandse kazen, de tafel waar je cadeautjes kunt laten inpakken, en langs de wanden kazen opgestapeld tot aan het plafond.

‘We hebben er zo’n zin in!’ zegt Willie enthousiast. ‘Voor ons is elke dag een feestje. De winkel gezellig maken. Cadeautjes inpakken. Adviseren. Mensen het gevoel geven dat ze even terug zijn in die dorpswinkel van vroeger, waar iedereen elkaar kende. Met ouderwets lekkere dingen, met elke week een weekendtas met verrassingen.’ ‘Met een speciale huistas voor studenten,’ vertelt Bart ‘een tip van mijn zusje die in Groningen studeert. Je moet natuurlijk wel wat lekkers hebben bij de borrel.’

Anton, Bart & Willie vinden het belangrijk om veel samen te werken met andere ondernemers. ‘Het is zo mooi als je goed contact hebt en elkaar kunt versterken,’ aldus Anton. ‘Stadjers, studenten en toeristen laten zien dat er niks gaat boven Groningen.’ Ze hebben in elk geval al goed contact sociaal-leerbedrijf Iedersz: werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt gaan helpen met het inpakken van noten, chocola en nougat. ‘Ideaal dat ze dat voor ons willen doen,’ zegt Willie. ‘Zijn we zo blij mee!’ ‘We kunnen niet wachten tot we los kunnen!’ zegt Bart. ‘Dit wordt echt top!’

Vanaf 9 november 2023 opent Zuivelhoeve Groningen Stad de deuren. Elke week vanaf woensdag is de Weekendtas van 10 of 15 euro te koop, en op dinsdag is er de Huistas voor studenten. Zuivelhoeve Groningen Stad is te volgen via FB en insta @Zuivelhoevegroningenstad

Graag tot ziens in onze winkel,

Anton, Bart & Willie Klapwijk

Openingstijden

  • Elke maandag 10.00 - 18.00 uur
  • Elke dinsdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke woensdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke donderdag 09.00 - 21.00 uur
  • Elke vrijdag 09.00 - 18.00 uur
  • Elke zaterdag 08.30 - 18.00 uur
  • Elke zondag 12.00 - 17.00 uur

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief