Overnachten op het wad

De Willem Jacob is een 80 ton klipper die in de winter als hotel fungeert in de sfeervolle Oosterhaven in de stad Groningen. Zodra het weer het toelaat, wordt de stad achtergelaten voor de Waddenzee. De schippers kunnen je overal mee naartoe nemen, van Harlingen tot de eilanden tot Delfzijl.

  • Actief of ontspannen op het wad
  • Vaar in een historische zeil klipper
  • Vanaf €55,00 p.p.

Boek nu

"Om 6 uur de zon zien opkomen op een zandbank bij Schiermonnikoog is onbeschrijfelijk"

Langzaam gaat het schip op een oor liggen. We zeilen tegen de wind in door een geul op de Waddenzee. Elke slag die we maken brengt ons dichterbij de Engelsmanplaat. Daar valt het anker. Om ons heen een oneindige horizon. Voor ons de zandplaat, met vijf zeehonden. Achter ons de vuurtoren van Schiermonnikoog. En benedendeks heeft de kok soep. Zelfgemaakte soep. Terug aan dek is het water gezakt. Het schip staat op de zandplaat. Via een trappetje naar beneden en dan een stukje lopen, richting het vogelwachtershuisje...

De Willem Jacob (1889) vaart op het ritme van het tij op de Waddenzee. In de zomervakantie kun je mee met onze zeilende veerdienst, eilandhopper. Deze start elke week in Lauwersoog en Amsterdam. Je kan op elk eiland op of afstappen.

De rest van het jaar ben je welkom om je eigen reis samen te stellen. Bijvoorbeeld op de  Waddenzee, het Lauwersmeer of het Reitdiep.

5 uur zeilen inclusief lunch: €75 p.p. (min. 20 personen) willemjacob.nl/nl/zeilen
1 overtocht eilandhoppen € 55 p.p. eilandhopper.nl
7 dagen eilandhoppen: € 450 p.p. eilandhopper.nl