Musea en galerieën in Eemsdelta

Wat zoek je

16 resultaten

 • Museum Helmantel

  Museum Helmantel
  Westeremden

  Museum

  Museum Helmantel in Westeremden is de expositieruimte van Henk Helmantel en is ondergebracht in het schuurgedeelte van de Weem.


 • Theehuis Bakkerijmuseum Mendels

  Theehuis Bakkerijmuseum Mendels
  Middelstum

  Theetuin

  In het woonhuis van de voormalige Bakkerij Mendels is het goed vertoeven. Lianne en Wendelin serveren hier thee en koffie in een klassiek servies.


 • 't Hoeske van opoe Iet

  't Hoeske van opoe Iet
  Delfzijl

  Museum

  Een uniek museum in Nederland, Museumhuisje 't Hoeske van opoe Iet. Meer dan een kwart eeuw verzamelen heeft geresulteerd in een unieke collectie alledaagsheid van lang geleden. Om precies te zijn, alles wat onze voorouders gebruikten in de periode 173...


 • Artchoices Kunstuitleen Galerie & Cadeauwinkel

  Artchoices Kunstuitleen Galerie & Cadeauwinkel
  Appingedam

  Museum

  Tussen twee kleurrijk ingerichte etalages stap je de Kunstuitleen, Galerie & Cadeauwinkel van Brigitta Meijer binnen. Ooit gestart en groot geworden in Hoofddorp, brengt zij nu in het Noorden hedendaagse kunst voor het voetlicht.


 • Museum Stad Appingedam

  Museum Stad Appingedam
  Appingedam

  Museum

  Het Museum Stad Appingedam is gevestigd in twee prachtige historische panden in het centrum van monumentenstad Appingedam.


 • De Groninger Zilverkamer

  De Groninger Zilverkamer
  Appingedam

  Museum

  Omvangrijke zilvercollectie, gemaakt in de de 17e tot en met de 20e eeuw, met vele herkenbare maar ook met enkele nagenoeg onbekende objecten. Samengesteld vanuit een traditionele opvatting en vanuit het adagium “Het moet wel Gronings wezen”.


 • Bierumer School

  Bierumer School
  Bierum

  Expositieruimte

  Zoals de naam al doet vermoeden is deze expositieruimte gevestigd in een voormalige basisschool in het plaatsje Bierum. De Bierumer School is een museum voor hedendaagse kunst.


 • Museum Mohlmann

  Museum Mohlmann
  Appingedam

  Museum

  Museum Mohlmann is gevestigd in de monumentale Muzeheerd, omringd door een paradijslijke tuin. Dit particuliere museum is inmiddels een bedevaartsoord geworden voor de liefhebbers van hedendaagse realistische en figuratieve kunst.


 • Galerie Ruigewaert

  Galerie Ruigewaert
  Garrelsweer

  Galerie

  Ruigewaert biedt kunst in een andere entourage dan men wellicht gewend is. Jaarlijks zijn er 7 wisselende exposities met 30 hedendaagse, noordelijke kunstenaars. Tevens kunnen particulieren kunstwerken inbrengen zodat er een groot aanbod ontstaat.


 • Galerie de Gangerie

  Galerie de Gangerie
  Appingedam

  Galerie

  Midden in het prachtige historische centrum van Appingedam is Galerie De Gangerie gevestigd. De galerie toont het werk van de Damster kunstenares Greet Dijkstra. Haar opmerkelijk en kleurrijk werk vindt z'n weg door heel Nederland, maar ook daarbuiten.


 • De Noordelijke Kunsthof

  De Noordelijke Kunsthof
  Appingedam

  Galerie

  In een 17e eeuws pakhuis midden in Appingedam aan het Damsterdiep, zit al meer dan 70 jaar Galerie De Noordelijke Kunsthof. Een galerie voor alle vormen van moderne beeldende kunst


 • Museumgemaal Cremer

  Museumgemaal Cremer
  Termunterzijl

  Erfgoed

  Het gemaal Cremer is aangelegd in de jaren 1930 / 1931, door waterbouwkundige Pieter Geert Cremer. Vanwege de beeldbepalende ligging, de cultuurhistorische waarde, de gaafheid en de bijzondere vormgeving is gemaal Cremer erkend als rijksmonument.


 • Edelsmid Henk Peperkamp

  Edelsmid Henk Peperkamp Van harte welkom in de ambachtelijke werkplaats van Edelsmid Henk Peperkamp
  Appingedam

  Galerie

  Meestergoudsmid voor reparaties en handgemaakte sieraden in edelmetaal.


 • Oorlogsmuseum Middelstum

  Oorlogsmuseum Middelstum
  Middelstum

  Museum

  Een klein maar fijn museum dat dankzij de verhalen die Ties Groenewold je kan vertellen groter is dan doet vermoeden.


 • Museum De Weem

  Museum De Weem
  Westeremden

  Park/Tuin

  Naast de 16e eeuwse romanogotische Andreaskerk van Westeremden, op een eeuwenoude wierde, ligt de in 1974 herbouwde weem, woon- en werkplek van kunstschilder Henk Helmantel.


 • MuzeeAquarium

  MuzeeAquarium
  Delfzijl

  Attractie

  Het MuzeeAquarium: een verrassende belevenis bij de Wadden! Een unieke combinatie van een natuurhistorische en een cultuurhistorische collectie met een aquarium waarin vissen en andere zeedieren van de Wadden- en Noordzee te zien zijn.


Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief