10x snel en lekker eten in Groningen

In Groningen heb je tal van restaurants waar je terecht kan om te dineren. Je hebt alleen niet altijd de tijd om uitgebreid te tafelen. Gelukkig hebben we in Groningen ook meer dan genoeg opties om een snelle hap te halen. Of je nu zin hebt in een ouderwetse snack of juist op de gezonde tour wilt. Je vindt hier naast de grote ketens ook een heleboel kleine ondernemers waar je terecht kan. We hebben 10 tentjes waar je lekker én snel kan eten voor je verzameld.​

FLFL

Carolieweg 30 en Oude Kijk in 't Jatstraat 44 - Een smaak van ver, gewoon in Groningen. Overgewaaid uit het verre oosten en nu een eettent met smaken die hier niet meer zijn weg te denken. De heerlijke verse falafel van FLFL zal je smaken. Gehuld in een wrap met groenten en een sausje. Voor de liefhebbers kan ‘ie extra pittig gemaakt worden. Gezond, vers en smaakvol. Je kunt plaatsnemen in het gezellige zaakje, maar de falafel leent zich ook uitstekend om mee te nemen.

Bekijk

Moong

Herestraat 80 - In China kun je op iedere straathoek heerlijke streetfood gerechten krijgen. Maar ook in Groningen zijn we groot fan van streetfood. Bij MOONG kun je snacken op hoog niveau. Een snelle, goedkope, maar ook gezonde snack om zo even mee te nemen. Ga voor een bubble tea of kies een Jian Bing. Een soort van crêpe gemaakt van ei, gevuld met allerlei hartig lekkers.

Bekijk

Børgør

Herestraat 17 - Deze naam zegt al een hoop. Hier scoor je de lekkerste burgers. Niet zo gek dat ze in 2021 door Thuisbezorgd zijn verkozen tot ‘beste burger restaurant’. Dat is niet alleen aan hun burgers te danken: ook de hotdogs en loaded fries zijn het proeven meer dan waard.

Bekijk

Mr. Dam Banh Mi

Astraat 6 - Als je denkt aan een Vietnamese lunch denk je al snel aan noedels of een loempia. Maar ook in Vietnam lunchen ze, net als in Nederland, wel eens met een broodje. Geen boterham met kaas, maar een zogeheten banh mi. Een knapperig broodje met een vulling van vlees, kip of tofu. Sla en saus erbij en voor de liefhebber nog wat pit en kruiden en je hebt een ideale lunch to go.

Bekijk

Mr. Vegan Foodbar

Nieuwe Ebbingestraat 22 - Vegan fastfood, klinkt goed toch? Bij Mr. Vegan Foodbar gaan ze voor plant-based comfort food voor iedereen. Je kan hier eten bestellen en afhalen, maar ook binnen een hapje eten. Van vegan burgers en kapsalons tot verse bowls en spinaziesoep. Ze hebben het, en het is lekker.

Bekijk

De Olijfboom

Steentilstraat 28 en Oosterstraat 40 - Bij deze Ouzerie kun je van de lekkerste authentieke Griekse gerechten genieten. Bij binnenkomst begin je al te watertanden bij het zien van de vitrines vol met lekkers. In de open keuken maken ze alles zelf met verse en natuurlijke ingrediënten. Van salades tot pasteitjes. Er is voor ieder wat wils. Of je nu houdt van vlees, vis of liever vegetarisch. Zo’n heerlijke warme pita gevuld met allerlei Griekse lekkernijen kan je niet weerstaan.

Bekijk

Oude Kijk in 't Jatstraat 59 - Dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn bewijs Rå. In deze Scandinavische saladebar wordt het eten op een gezonde, duurzame en eenvoudige manier gemaakt. Rå betekent rauw of onbewerkt. Dat is precies wat je hier kan krijgen. Saladebowls vol pure producten. Geniet van een goed gevulde bak vol verrassende smaken.

Bekijk

Frietwinkel

Folkingestraat 63 - Een van de eerste tentjes die je tegenkomt als je de binnenstad betreedt. Op een hoek in de Folkingestraat zit de Frietwinkel. De naam zegt het al: hier haal je een lekker frietje. Of patat, hoe je het ook maar wilt noemen. De aardappelen worden hier zelf gesneden, daardoor zijn de frietjes verser dan elders. En dat proef je.

Bekijk

De Pastafabriek

Stoeldraaierstraat 25 - Even tussendoor een snelle maaltijd naar binnen werken? Daarvoor is de Pastafabriek een ideale plaats. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden verkopen ze hier naast pasta ook lekkere pizza’s, antipasti en salades. In de ontspannen sfeer van de zaak worden dagverse producten voor je neus bewerkt tot lekkere gerechten. De kok maakt het precies zoals jij wenst.

Bekijk

Koeskas

Oosterstraat 55 - Mengelmoes, dat is wat 'koeskas' in het Gronings betekent. Een passende naam voor de zaak. Je kan er namelijk een grote verscheidenheid aan lekkers halen. Broodjes, salades, stampotten en nog veel meer maaltijden. Iedere week staat er ook weer een maaltijd van de week op het menu en de gerechten wisselen met het seizoen mee. En dan mag je ook nog zelf weten of je je maaltje in de zaak opeet of het mee naar huis neemt. De keuze is reuze in deze Koeskas.

Bekijk

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief