Een wijntje drinken in Groningen

Liefhebbers van een goede slok druivennat kunnen uitstekend borrelen in Groningen. Hier zetten we de leukste wijnwinkels en winebars voor je op een rij. Ga jij deze week een wijntje drinken in de hippe rooftop winebar van Mr. Mofongo of kies je toch voor het wat klassiekere Barrel Wijnlokaal? Doe hier je inspiratie op voor een gezellige borrelavond.

Wijnbars

Barrel Wijnlokaal

Haddingestraat 27 - Barrel Wijnlokaal, uitgeroepen tot Wine Bar of the Year 2018, beschikt over een gezellige zaak en een uniek assortiment dat in Nederland zijn weerga nauwelijks kent. Barrel heeft meer dan 600 wijnen op de kaart en iedere week zo'n 55 per glas beschikbaar. Het feest is helemaal compleet met de zorgvuldig geselecteerde kazen en charcuterie. Goed nieuws voor wijnliefhebbers: afgelopen jaar breidde Barrel uit met een gelijknamige wijnwinkel aan de Nieuwe Ebbingestraat. Nu kun je ook je favoriete fles thuis nuttigen.

Lees meer

Mofongo ’s Rooftop Winebar

Oude Boteringestraat 26 - Naast het restaurant, de cocktailbar en de distillery beschikt Mr. Mofongo ook over een mooie rooftopbar. Deze staat volledig in het teken van gevestigde oude maar ook nieuwe wijnen en mag daarom niet ontbreken in dit rijtje met wijnbars en wijnwinkels. De meest bijzondere wijnen kunnen hier per glas worden besteld door het innovatieve 'wine by the glass-systeem'. 

lees meer

Bellami's Bar à Manger

Grote Kromme Elleboog 13 - Heimwee naar afgelopen zomervakantie in Frankrijk? In Groningen zit een stukje Frankrijk verstopt in één van de gezelligste horecastraatje van de stad. Bellami’s Bar á Manger is een wijnbar waar je ook kunt genieten van smaakvolle bistro gerechten, mooie kazen en charcuterie.

lees meer

Cappuvino

Vismarkt 1 – Cappuvino is een plek voor zowel koffie- als wijnliefhebbers in het hart van Groningen. Met twee verdiepingen én een prachtig dakterras is het heerlijk toeven op deze prominente plek aan de Vismarkt. Laat die VrijMiBo maar komen!

lees meer

Keldercafé Merlot

Oosterstraat 53 - Keldercafé Merlot staat voor een mooie avond vol gezelligheid, een goed glas wijn bij de haard of een lekker biertje aan de bar. Aansluitend met fingerfood, goede muziek en goed gezelschap. De uit 1778 stammende wijnkelder is de oudste van Groningen. Een gezellig café te midden van de rijke Groningse geschiedenis. 

lees meer

De Roemer

Astraat 13 - In deze wijnspeciaalzaak kun je terecht voor wijnproeverijen en –workshops of natuurlijk een flesje om mee te nemen naar huis. De aandacht ligt vooral ligt bij het proeven: Hoe herken je een kwalitatief goede wijn? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wat voor invloed eten heeft op wijn. Naast de wijnen worden diverse hapjes geserveerd om deze experience zo smakelijk mogelijk te maken.

lees meer

De Kaaskop

Zwanestraat 24 - Een bourgondische delicatessenwinkel als deze mag natuurlijk niet ontbreken in de wijnblog. Naast een ruime collectie aan kazen, vind je achterin de winkel zo'n 30 soorten wijn. Want wat past er nu beter bij kaas dan wijn? Voor deze gouden combinatie heeft De Kaaskop een passend evenement bedacht: ‘Een kaas - wijn proeverij’.

lees meer

Beans & Grapes

Folkingestraat 37 - Deze wijn en koffie speciaalzaak is gevestigd in één van de leukste winkelstraten van Groningen. Beans & Grapes biedt naast de authentieke wijnen en koffie nog iets extra’s aan, want in de gezellige wijnwinkel worden wijnproeverijen en wijncursussen georganiseerd.

lees meer
Folkingestraat

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief