Een wijntje drinken in Groningen

Liefhebbers van een goede slok druivennat kunnen uitstekend borrelen in Groningen. Hier zetten we de leukste wijnwinkels en wijnbarren voor je op een rij. Ga jij deze week een wijntje drinken in de hippe rooftop winebar van Mr. Mofongo of kies je toch voor het wat klassiekere Barrel Wijnlokaal? Doe hier je inspiratie op voor een gezellige borrelavond.

Wijnbarren

Barrel Wijnlokaal

Haddingestraat 27 - Barrel Wijnlokaal, uitgeroepen tot Wine Bar of the Year 2018, beschikt over een gezellige zaak en een uniek assortiment. Barrel heeft meer dan 1200 wijnen op de kaart en iedere week zo'n 70 per glas beschikbaar. Het feest is helemaal compleet met de zorgvuldig geselecteerde kazen en charcuterie. Goed nieuws voor wijnliefhebbers: afgelopen jaar breidde Barrel uit met een gelijknamige wijnwinkel aan de Nieuwe Ebbingestraat. Nu kun je ook je favoriete fles thuis nuttigen.

Lees meer

Mofongo ’s Rooftop Winebar

Oude Boteringestraat 26 - Naast het restaurant, de cocktailbar en de distillery beschikt Mr. Mofongo ook over een mooie rooftopbar. Deze staat volledig in het teken van gevestigde oude, maar ook nieuwe wijnen en mag daarom niet ontbreken in dit rijtje met wijnbarren. De meest bijzondere wijnen kunnen hier gewoon per glas worden besteld door een uniek robot-tapsysteem. Jouw wijnervaring wordt compleet door het tv-scherm in de vloer, die je informeert over de herkomst van de wijn die jij hebt gekozen.

lees meer

Bellami's Bar à Manger

Grote Kromme Elleboog 13 - Heimwee naar afgelopen zomer in Frankrijk? In Groningen zit een stukje Frankrijk verstopt in een van de gezelligste horecastraatjes van de stad. Bellami’s Bar á Manger is een wijnbar waar je ook kunt genieten van smaakvolle bistro gerechten, mooie kazen en charcuterie. En met een ruime keuze uit wijn per glas en een zorgvuldig geselecteerde wijnkaart zit er altijd wat lekkers voor je bij.

lees meer

Cappuvino

Vismarkt 1 – Cappuvino is een plek voor zowel koffie- als wijnliefhebbers in het hart van Groningen. Met twee verdiepingen én een prachtig dakterras is het heerlijk toeven op deze prominente plek aan de Vismarkt. Hier serveren ze wijnen die passen bij het seizoen. Van verfrissend en fruitig op een zonnige zomerdag tot donker en stroef na een lange, koude winterse dag. Laat die VrijMiBo maar komen.

lees meer

Keldercafé Merlot

Oosterstraat 53 - Keldercafé Merlot staat voor een mooie avond vol gezelligheid, een goed glas wijn bij de haard of een lekker biertje aan de bar. Aangevuld met fingerfood, goede muziek en fijn gezelschap. De uit 1778 stammende wijnkelder is de oudste van Groningen. Een gezellig café te midden van de rijke Groningse geschiedenis. 

lees meer

Wijnwinkels

Vin Natuur

Oude Kijk in Het Jatstraat 66 – De naam zegt het al. Bij Vin Natuur kun je terecht voor lekkere natuurwijnen. Natuurwijnboeren maken tijdens het hele proces geen gebruik van onnatuurlijke bewerkingen. En dat proef je. Niet alleen de smaken en geuren zijn veelzijdig. Het is ook nog eens een stuk duurzamer. Naast de gebruikelijke wijnen hebben ze hier ook oranje wijn. Dat is witte wijn, gemaakt volgens het proces van rode wijn. Het proberen waard.

lees meer

Cloinq

Westersingel 20 – Bij Cloinq kopen ze hun wijnen direct in bij kleine producenten uit Europa. Ze hebben altijd bijzondere wijnen in het assortiment. Wijnen die niet of nauwelijks te krijgen zijn in Nederland. Zo ben je hier altijd verzekerd van een unieke fles druivennat. Met liefde voor kwaliteitswijnen organiseren ze vaak evenementen in het teken van natuurlijk: wijn. Wat dacht je van wine, dine en disco. Of verrassende wijnproeverijen.

Lees meer

Beans & Grapes

Folkingestraat 37 - Deze wijn en koffie speciaalzaak is gevestigd in een van de leukste winkelstraten van Groningen. Beans & Grapes biedt naast de authentieke wijnen en koffie nog iets extra’s aan, want in de gezellige wijnwinkel worden wijnproeverijen en wijncursussen georganiseerd.

lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief