Kinderbiënnale: A Better Place

In het Groninger Museum is tot en met 3 november de Kinderbiënnale te zien, met het thema 'A better place'. In de nieuwe tentoonstelling zie, voel en hoor je hoe 'een betere plek' er volgens de jongste generatie uitziet. Deze interactieve tentoonstelling daagt je uit om op ontdekkingsreis te gaan en zelf een steentje bij te dragen aan een betere wereld.​

 

Voor en door kinderen

Wanneer je over de brug naar het museum loopt, word je begroet door de zes meter hoge Pissende IJsbeer. Een goed begin van je bezoek. Ga het museum binnen en een hele nieuwe wereld. Met maar liefst 10 zalen vol met kunst die uitnodigen om te spelen, bouwen en je verbeelding de vrije loop te laten. 

Bijzonder aan de Kinderbiënnale is dat deze tot stand is gekomen met de hulp van 60 kinderambassadeurs uit Stad en Ommeland. Bij binnenkomst zijn de bijdragen van de kinderen overal te zien. Ze dachten samen met kunstenaars na over het werk, hebben de zaalteksten geschreven en zelfs meegeholpen met het maken van de kunst. Dat maakt de expositie een waar feestje voor de hele familie.

Interactief, kleurrijk en duurzaam

Niet alleen kijken

In alle ruimtes van deze bijzondere tentoonstelling kan je iets doen. Niet alleen kijken dus, maar vooral ook ervaren en ontdekken. Kruip door de donkere Wurm, speel met emoties en beweeg mee met de golven van de zee. Hier mag je eindelijk ook eens aan sommige museumstukken zitten en hoef je niet op een afstandje te blijven. De interactieve installaties met een boodschap laten zowel jong als oud fantaseren over hun ideale wereld. 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief