Leuke Groningse cafés voor een spelletje

Zin in een spelletjesavond met je vrienden, maar geen zin om thuis te blijven? Geen probleem. Gelukkig zijn er in Groningen heel wat leuke cafés te vinden waar je terecht kunt voor leuke spelletjes en een lekker drankje.  Je hoeft alleen nog maar te kiezen welk spelletje je wilt spelen. Wordt het Catan, Koehandel of een ouderwets potje Monopoly?

De Minnaar

Kleine Rozenstraat 64 – In een van de meest lieflijke straatjes van de stad zit al jaren café de Minnaar gevestigd. Dit gezellige buurtcafé hebben veel mensen in hun hart gesloten vanwege de goed gevulde spelletjeskast, het vriendelijke personeel en het heerlijke terras. Pak ganzenbord uit de kast of ga een potje sjoelen.

Bekijk

Café-bistro Kult

Steentilstraat 36-1 –  Kult is net even wat anders dan anders. In het café-bistro vallen de knalroze en -groene muren meteen op. Hier kan je voor een betaalbare prijs biologisch eten en drinken. Achter in de zaak vind je allemaal leuke bordspelletjes en met enige regelmaat wordt er een ouderwets gezellige bingoavond georganiseerd.

Bekijk

BOEL

Nieuwe Ebbingestraat 163 – Bij BOEL kan je naast traditionele spelletjes zoals Jenga ook een heel bijzonder spel spelen. BOEL is namelijk de enige echte jeu-de-boulesbar van Groningen. Terwijl je geniet van een van de huisgemaakte cocktails kan je een balletje gooien. De ideale activiteit voor een uitje met je vrienden. Wie kroont zich de jeu-de-bouleskoning van jullie vriendengroep?

Bekijk

DOT

Vrydemalaan 2 – DOT is niet alleen een markant gebouw bij het stadsstrand, maar ook een hele fijne plek om te zijn. Er is altijd wel wat te beleven. Als er geen film speelt in de grote bol of een thema avond wordt georganiseerd is er altijd nog de grote kast vol spelletjes waar je in kan duiken. Tijdens het spelen kan je ook nog eens genieten van streetfood. Kon minder. 

Bekijk

Het Concerthuis

Poelestraat 30 - Bij het Concerthuis is alles mogelijk. In deze oude bioscoop kan je de hele dag terecht voor een lekker hapje of een drankje. Avondeten als lunch of lunch als ontbijt. Het mag allemaal! Foodsharing staat hier centraal. Bestel meerdere kleine gerechtjes om alles te proeven. Naast lekkere gerechtjes staan hier ook een heleboel leuke spelletjes op het menu.

Bekijk

Gelkinge 9

Gelkingestraat 9 – Stef Stuntpiloot, beerpong of Krokodillen. Hou jij wel van een beetje competitie terwijl je geniet van een drankje? Breng dan een keer een bezoekje aan Gelkinge 9. In deze gezellige kroeg draait het allemaal om het spelen van spelletjes. Ga de strijd met elkaar aan en maak er een onvergetelijke avond van. Regelmatig worden er ook dart- en beerpongtoernooien georganiseerd. Word jij de grote winnaar?

Bekijk

Proeflokaal Hooghoudt

Gedempte Zuiderdiep 61 – Ben jij een schaakgrootmeester of wil je dat juist worden? Dan ben je bij Proeflokaal Hooghoudt aan het juiste adres. Daar houden ze wel van een potje schaken. Ze organiseren regelmatig activiteiten rondom het eeuwenoude spel. Iedereen die een paard van een loper kan onderscheiden mag meespelen. Kijk dus niet gek op wanneer je langs loopt en het terras vol ziet staan met schaaktafels.

Bekijk

Chaplin’s Pub

Gedempte Zuiderdiep 73 – Al sinds 1996 is Chaplin’s Pub een vaste waarde in het horeca aanbod in de stad. Na jaren op dezelfde plek trekken ze ook een gevarieerd publiek. Ideaal voor de vrijmibo, maar ook voor mensen die een dansje willen wagen. Voor hen die zin hebben om een spelletje te spelen staat er een bomvolle kast vol met vermaak. Koehandel, Boonanza, Regenwormen, je kan je hier uren vermaken.

Bekijk

Spelletjes voor thuis

Wil je ook thuis genieten van een leuk spelletje? Bij de Groningen Store kan je terecht voor unieke Groningse spelletjes. Ga een potje klaverjassen of pesten met het kaartspel in Groningse stijl of speel memory met iconische plekken uit de provincie.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief