Groninger cocktails maken

Niets is lekkerder dan een frisse, Groninger cocktail. Voor op een zomerse dag of een dag dat je juist de zomer in huis wilt halen. Deze cocktails, samengesteld door Lennart Deddens, maak je gemakkelijk zelf met de dranken van Hooghoudt. Liever zonder alcohol? Ook daar heeft Hooghoudt een sprankelend alternatief voor bedacht. Een smaakvolle verkoeling tijdens de warme dagen. Proost!

Dirty Genever

De Sweet Spiced Genever is kruidig en vol van smaak en perfect voor in je cocktail. Hooghoudt noemt 'm dan ook de Dirty Genever. Én hij is ook nog gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten uit de omgeving. Echt Gronings dus!

 Ingrediënten:

Schep een groot glas helemaal vol met ijs. Vul het glas voor 1/3 deel met Hooghoudt Sweet Spiced Genever. Knijp het limoenpartje boven het glas uit en vul het glas met ginger ale. Garneer met het uitgeknepen partje limoen.

Zero24 Tonic (alcoholvrij)

Natuurlijk heeft Hooghoudt ook aan een alcoholvrij alternatief gedacht. Met Zero Zero 24 van Hooghoudt heb je 0% alcohol, maar 100% smaak. Jeneverbes, lavendel, vleugje vlierbloesem. Deze zomerse cocktail heeft het allemaal. 

 Ingrediënten:

Vul een groot glas met ijs. Schenk 50 ml Hooghoudt Zero Zero 24 bij het met ijs gevulde glas. Knijp een kwart van de grapefruit uit en voeg dit toe aan het glas. Schenk er vervolgens 150 ml tonic bij en garneer met een schijfje grapefruit. Proost!

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief