Drie bijzondere uitjes met dieren

Dierenliefhebbers zitten altijd goed in Groningen. Zo spot je in de natuur bijvoorbeeld een zeearend, otter of Schotse hooglander. Of breng je een bezoekje aan DoeZoo of Zeehondencentrum Pieterburen. Maar er zijn nog veel meer bijzondere uitjes voor dierenfans. Uitjes die net even anders zijn dan anders. Ga knuffelen met koeien, wandelen met een ezeltje of op safari tussen de struisvogels. Hier kan het allemaal.

Knuffelen met koeien | Zuidwolde

Op nog geen 10 minuten rijden van de stad vind je de ecologische educatieboerderij Beleef de Koe van de familie Groendijk. De koeien op dit bedrijf zijn niet alleen goed voor de melk, maar ook fijn om mee te knuffelen. Liggend tegen of boven op een van de dieren kom je er achter hoe rustgevend koeien zijn. Langzaam neemt je lichaam de ademhaling van de koe over. Je komt hier helemaal tot rust.

Lees meer

Struisvogelsafari | Boerakker

Nee hoor, voor een struisvogelsafari hoef je helemaal niet ver te reizen. Dat kan ook gewoon in het Groningse Boerakker. Tijdens een bezoek aan de struisvogelhouderij leer je alles over de grootste loopvogel van de wereld. Wist je dat een struisvogel wel 80 jaar oud kan worden? En dat je aan een ei kan herkennen welk vrouwtje hem gelegd heeft?

Lees meer

Wandelen met een ezeltje | Vriescheloo

Tussen het groen van Westerwolde vind je Ger’s Ezelstal. Vanaf hier maak je samen met een van de negen ezels van de stal een mooie wandeling door de natuur. Onderweg ontdek je dat een ezel een best wel eigenzinnig karakter heeft. De groene omgeving is ideaal voor een pauze met een picknick. Je hebt een heerlijke dag in de natuur.

Lees meer

"Liggend op een koe kom je helemaal tot rust"

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief