10 picknickplekken in Groningen

Het ultieme ontspannen zomergevoel beleef je met een lekkere picknick in de buitenlucht. En ontspannen gaat het beste al zittend of liggend in het gras, met een goed boek, een koud drankje en de hapjes die van thuis zijn meegebracht. Dus neem je kleedje en picknickmand met heerlijke lokale producten onder de arm. En ontdek deze mooie picknickplekken in Groningen.

Een groene oase in de stad

Stadspark - Op een zomerse dag met je vrienden of familie genieten van het mooie weer. In het Stadspark zijn meer dan genoeg plekken waar dat goed kan. Kies voor een rustig plekje aan het water, drink je drankje in de verkoelende schaduw van een grote boom of neem plaats op een van de vele grasvelden. Genoeg ruimte voor je favoriete spel. Vergeet je picknickmand of barbecue niet en vier de zomer in deze groene oase in de stad.

Lees meer

Slingerpaadjes en steigertjes

Hoornsepad - Sinds jaar en dag trekken bewoners van de stad tijdens de warme zomerdagen richting het Hoornse- en Paterswoldsemeer voor wat verkoeling. Aan de oostkant van het Hoornsemeer ligt het Hoornsepad. Een ideale plek voor een picknick. Fiets over het leuke slinger fietspaadje en strijk neer op een van de steigertjes langs het water. Of leg je kleedje uit op het grote grasveld bij de molen. Misschien is het zelfs wel warm genoeg voor een frisse duik. 

Lees meer

Ontmoetingsplek voor jong en oud

Noorderplantsoen - Bij mooi weer liggen de oevers van de vijvers van het Noorderplantsoen vol met stadjers en studenten. Jonge gezinnen genieten van de speeltuin. Sportievelingen rennen door het park en zonaanbidders ontspannen op een kleedje. Het gras van het Noorderplantsoen leent zich uitstekend voor een picknick of barbecue. Geen zin om zelf een picknick in elkaar te flansen? Rond het park zijn volop eetgelegenheden te vinden. Of haal een kant en klare picknick box bij Anne&Max.

Lees meer

Picknicken op het water

De Maren - Een groot groen grasveld is natuurlijk de ideale plek voor een picknick. Maar je kunt het ook net even iets anders doen. Picknicken op het water. Terwijl je vaart over de Maren kun je genieten van het Groninger landschap rondom Winsum. Huur een bootje bij Marenland en neem ondertussen een goed gevulde picknickmand mee. Maken zij voor je klaar. Alles voor een heerlijke dag op het water. Niet zo’n waterrat? Bij Maarhuizen zijn genoeg plekjes in de natuur om je kleedje uit te leggen.

Lees meer

Sprookjesachtig picknicken

Fraeylemaborg - Het Slochterbos achter de Fraeylemaborg is een prachtig natuurgebied dat elk seizoen haar eigen kleuren, geuren en geluiden heeft. Een perfecte plek voor een picknick op een warme zomerdag. De vele bomen zorgen namelijk voor de nodige schaduw. En dan zijn er nog onverwachte verrassingen in de vorm van zogenoemde ‘follies’. Kleine excentrieke gebouwtjes. Picknicken bij een van deze huisjes is alsof je in een sprookje zit.

Lees meer

Groener dan groen

Heemtuin & Natuurpark Tussen de Venen - Bij de Heemtuin en natuurgebied Tussen de Venen kan het bijna niet groener. Overal waar je kijkt zie je wilde bloemen en planten, oude rassen fruitbomen en ander groen. Wie hier zijn picknickleedje neerlegt kan zich de hele dag vermaken. Ontspannen met een hapje en een drankje kom je tot rust in de natuur. En wanneer je weer bent opgeladen, neem je een kijkje bij de vele tuinen, de bijenstal, het natuurbos en bij het avontuurlijke Mammoetpad. Genoeg te doen voor natuurliefhebbers. Jong en oud.

Lees meer

Met je kleedje op de dijk

Punt van Reide - Buiten zijn is het lekkerste wat er is. Maar wat dacht je van picknicken in de buitenlucht. Of nog beter: picknicken boven op de dijk bij de Punt van Reide. Deze smalle buitendijkse landtong midden in de Dollard is een oase van rust. Terwijl jij je zelfgemaakte versnaperingen naar binnen werkt, zie je hoe de natuur hier vrij spel heeft. En bewonder je de vele vogels. Misschien spot je wel een zeehond van achter de zeehondenkijkwand.

Lees meer

Met een statig uitzicht

Landgoed Nienoord - Bij Landgoed Nienoord kun je picknicken terwijl je uitkijkt over het uitgestrekte landgoed met zijn statige borg. Zet je picknickmand neer rondom de vijver, bij de rozentuin of in het bos en geniet van de zon, de natuur en het uitzicht. Neem na je picknick vooral een kijkje in een van de mooiste borgen die Groningen rijk is. En wandel door de schitterende hedendaagse tuin die aangelegd is in de sfeer van vroeger. 

Lees meer

Langs het kronkelende riviertje

Het dal van de Ruiten Aa - Langs het kronkelende riviertje de Ruiten Aa zijn genoeg mooie plekken om te picknicken. Bijvoorbeeld bij het hand-aangedreven kabelbaantje. Of bij het kunstwerk ‘Theater van de Natuur’. Overal word je omringd door bossen, graslanden en akkers. Geen zin om je picknick zelf te maken? Bij Gasterij Natuurlijk Smeerling laten ze je graag genieten van al het lekkers uit de streek. Neem de ‘Verrassend Doordachte’ lunch mee en geniet van een picknick in de gevarieerde natuur van het dal van de Ruiten Aa.

Lees meer

Daar pluk je de vruchten van

Reiderwolde - Aangrenzend aan Blauwestad ligt natuurgebied Reiderwolde. Je weet wel, met die kenmerkende rode toren. Samen met kunstenaars, boeren en de rest van de bevolking is de omgeving omgetoverd tot een divers natuurgebied. Dé ideale plek om met je picknickmand vol lekkers uit de buurt neer te ploffen. En je kan er zelf ook de vruchten van plukken. In het najaar kun je er appels, bramen en peren vinden. Verser en lokaler kan je picknick bijna niet worden.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief