Wijnproeverijen in Stad

Rood, wit, rosé of met bubbels: ons favoriete druivennat is er in vele smaken. Maar wat nou als je eens een avondje geen keuze wilt maken? Leef je dan uit met een proeverij! Er zijn verschillende plekken in de stad waar je een high wine of wijnproeverij kunt doen. Wij zetten ze even voor je op een rijtje.

Barrel Wijnlokaal | Proeverij op maat

Haddingestraat 27 - Met meer dan 1000 verschillende wijnen, waarvan je er zeker 75 als glas kunt bestellen, kan je altijd blijven proeven bij Barrel Wijnlokaal. Bij deze gespecialiseerde wijnbar weten ze waar ze het over hebben als het om wijn gaat. In 2019 zijn ze niet voor niets uitgeroepen tot 'Winebar of the Year'. In het wijnlokaal bieden ze proeverijen aan van 4, 6 of 8 glazen, waarbij je een globale voorkeur kan uitspreken. Het bekwame personeel zoekt passende wijnen uit bij jouw voorkeur en geeft je per wijn een interessante toelichting. De proeverij is exclusief hapjes, maar Barrel heeft een uitgebreide happenkaart waar je zelf wat lekkers uit kan kiezen. 

Lees meer

47 Anno Domini | Cos’è la vita senza vino?

Rademarkt 15 - Het credo bij 47 Anno Domini is 'Cos’è la vita senza vino?' oftewel 'Wat is het leven zonder wijn?'. Het Italiaanse restaurant met wijnbar schenkt onder andere wijnen van het gelijknamige wijnhuis in Treviso, Noord-Italië. Eens per maand, op de zondagmiddag, organiseert 47 Anno Domini een wijnproeverij met thema. Je kan dan 6 verschillende Italiaanse wijnen proeven waarbij je een passend Italiaans hapje geserveerd krijgt. Maar je kunt ook doordeweeks terecht aan de Rademarkt voor een high wine. Tijdens de high wine proef je 6 verschillende wijnen van het 47 Anno Domini wijnhuis én van moeder wijnhuis Rinomata Cantina Tombacco. Bij de high wine wordt ook gezorgd voor lekker Italiaans eten om te combineren. 

Lees meer

Cervantes | Tour de España

Gedempte Kattendiep 23 - Een paar goede glazen Spaanse wijn in combinatie met tapas en andere Spaanse klassiekers, klinkt als een gouden combinatie toch? Bij Cervantes word je bij hun high wine meegenomen op een 'Tour de España'. Je proeft wijnen uit verschillende streken van Spanje en deze worden je aangeboden met gerechten uit de bijpassende regio. Van tostades tot een plato de queso en charcutería: dit is genieten op z'n Spaans. En vergeet ook zeker niet om de Sangria hier te proeven voor de complete Spaanse wijnervaring. 

Lees meer

Mofongo's Rooftop Winebar | Wineflights

Oude Boteringestraat 26 - De oude zolderkamer van Mofongo is omgebouwd tot een unieke wijnbar waar je wijnen van over de hele wereld kan proeven. Ze maken hier gebruik van een uniek robot-tapsysteem, waardoor je de meest exclusieve wijnen per glas kunt bestellen. Door middel van een een tv-scherm in de vloer kom je meer te weten over de herkomst van jouw bestelde wijntje. En als je van alles wat wilt proeven, kan je kiezen voor een 'wineflight'. Maak de keuze tussen economy- of businessclass wijnen en kies of je 4 of 6 halve glazen wilt proberen. Daarnaast adviseert het personeel je graag welke van hun streetfood geïnspireerde hapjes het best bij jouw glas gegist druivensap past. 

Lees meer

Bob kookt | Passie voor wijn

Grote Kromme Elleboog 16 - Een winkel, wijnbar en zelfs een heuze 'wijnbank' waar je kelderruimte kunt huren om je wijn in goede omstandigheden te bewaren; allemaal onder één dak bij Bob Kookt. Sommelier en vinoloog Machteld heeft de wijnkaart zorgvuldig samengesteld. Hier moet je naartoe als je net even wat specialere wijnen wilt uitproberen. Bob Kookt werkt namelijk samen met kleine importeurs en Bob importeert ook zoveel mogelijk zelf. Daarnaast wordt er hier ook heerlijk gekookt, het liefst met lokale producten en soms zelf geplukt, geoogst en gekweekt. Je kan in de wijnbar een proeverij doen op aanvraag. Eigenaren Bob en Harmen denken graag met je mee en stellen zo de beste proeverij voor jou samen. 

Lees meer

Moro | De smaken van rondom de Middellandse zee

Gedempte Kattendiep 21 - Laat je meenemen op een reis langs de Middellandse kust tijdens een high wine bij Moro. Je proeft hier zes verschillende wijnen en daar worden de lekkerste Mediterraanse hapjes bij geserveerd. Van Midden-Oosterse lekkernijen tot Spaanse invloeden: het komt allemaal voorbij tijdens deze geurige en kleurige proeverij. Verwacht een goed glas wit bij een visgerecht en een goed glas rood bij vlees. Je hoeft hier van tevoren in ieder geval niet te eten, want je krijgt genoeg. 

Lees meer

Vinnatuur | Natuurwijn op z'n best

Oosterstraat 53 - Duik in de wereld van de natuurwijn met een proeverij bij Vinnatuur. Naast dat je hier verschillende natuurwijnen kunt proberen, stap je hier aan het eind van de proeverij ook naar buiten met een goede portie nieuw verkregen kennis. Tijdens de proeverij wordt ingegaan op de wijnmakers, het klimaat, de grondsoort en hoe dit effect heeft op het eindproduct in het glas. Maar ook het verschil tussen natuurwijn en biologische en biodynamisch gecertificeerde wijnen zal worden toegelicht. Genoeg om op te steken dus! Je kunt een proeverij bij Vinnatuur boeken vanaf 6 personen en voor een meerprijs worden er ook hapjes bij de proeverij geserveerd.

Lees meer

Boccacio | Saluti!

Steentilstraat 38 - Het woord 'Boccacio' vertaalt zich vanuit het Italiaans naar 'mondvol'. En een mondvol is zeker wat je krijgt als je gaat high winen bij dit Toscaanse restaurant. Echte Italiaanse klassiekers passeren hier de revue: fritatta en caprese salade, maar ook canneloni gevuld met krab en ricotta en nog veel meer lekkernijen. Het eten wordt geserveerd in vier rondes en gedurende de avond krijg je daar 6 glazen wijn bij te proeven. Dat betekent dus ook 6 keer: saluti!

Lees meer

Gusto | Smaakvolle wijnen

Poelestraat 31 - Aan het altijd gezellige Poeleplein kan je een heerlijke high wine doen bij Gusto. Bij de high wine krijg je vier verschillende wijnen met bijpassende en verrassende gerechten. En als het lekker weer is kan je hier ook fantastisch op het terras zitten. Daarnaast organiseert Gusto ook met regelmaat leuke thema-avonden, waarbij er ook lekkere wijn wordt geserveerd.

Lees meer

Stadscafé Double A | Dubbel genieten

Westerkade 18 - Net iets buiten de drukte van de binnenstad, in de Westerhaven, vind je Stadscafé Double A. Als je zin hebt om uitgebreid te borrelen met goede wijn, ben je hier aan het juiste adres. Double A biedt een high wine aan met 3 glazen wijn en bijpassende koude en warme hapjes. En bij deze high wine zit zelfs een dessert om het af te maken!

Lees meer

Er zijn nog veel meer andere leuke plekken waar je goed wijn kan drinken. Zo denken ze bij Keldercafé Merlot ook al te graag mee over een proeverij. Bij Bellamis hebben ze een wijnkaart met 230 wijnen, waar ze je goed over kunnen adviseren. Wil je een wijntje drinken met het beste uitzicht over de Vismarkt? Breng dan eens een bezoekje aan Cappuvino. En ook bij Cilinder weten ze je met een uitgebreide wijnkaart te verrassen met nieuwe smaken.

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief