Meivakantie tips

Duik tijdens de meivakantie in Groningen in een wereld van kunst, avontuur en festiviteiten! Bezoek bijvoorbeeld de bruisende Kinderbiënnale in het Groninger Museum, ga op zeil- en surfvakantie bij Zeilschool De Lauwer of bewonder de lammetjes op Landgoed Nienoord. Je hoeft je in ieder geval niet te vervelen tijdens de meivakantie, want er is weer genoeg te beleven.

Kinderbiënnale in Groninger Museum

Dagelijks - De Kinderbiënnale is terug in het Groninger Museum. Ditmaal met het thema "A Better Place", biedt deze tweede editie een kleurrijke tentoonstelling waar je niet alleen kunst bewondert, maar hele installaties kunt ervaren door op ontdekking te gaan. Kunstenaars van over de hele wereld hebben samengewerkt met kinderen uit Groningen om deze werken te creëren, die je laten nadenken over een ideale wereld.

Lees meer

Zeil- en surfvakantie

Dagelijks - Beleef een onvergetelijke zeil- en surfvakantie bij Zeilschool De Lauwer. Speciaal voor kinderen van 7 tot 18 jaar, biedt De Lauwer allerlei cursussen om uit te kiezen. Of je nu de voorkeur geeft aan solozeilen, tweemans boten of varen in een kielboot met anderen, er is voor ieder wat wils. Waag je je liever aan het avontuur van varen op een catamaran of wil je graag leren windsurfen? Ook dat kan!

Meer informatie

Winnie de Poeh in de Stadsschouwburg

30 april - Ontdek de magie van Disney's Winnie de Poeh en zijn vrienden, live te zien in de stadsschouwburg van Groningen op 30 april. Beleef een prachtig verbeelde musical-bewerking met Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil en natuurlijk Teigetje. Met de beroemde Disney-liedjes van Robert en Richard Sherman en betoverende poppen wordt dit tijdloze verhaal tot leven gebracht. Mis deze magische voorstelling, gebaseerd op de verhalen van A. A. Milne en de Disney-films, niet!

Lees meer

Op kraamvisite op Landgoed Nienoord

1 & 3 mei - In de meivakantie kun je op kraamvisite bij Landgoed Nienoord! Op woensdag 1 mei en vrijdag 3 mei, kun je hier de schattige pasgeboren lammetjes bewonderen. Tijdens deze lammetjesdagen kun je genieten van beschuit met muisjes, kinderen kunnen zich laten schminken en je kunt zelfs helpen met het bedenken van namen voor de lammetjes en geitjes. Je kunt een dag vol blijdschap en schattige momenten verwachten te midden van de mooie natuur van Landgoed Nienoord!

Lees meer

Stukafest

2 mei - Een spetterende voorstelling tussen bierkratten en studieboeken, een intieme literaire voorlezing onder een hoogslaper of danseressen in de keuken. Het kan allemaal tijdens Stukafest op 2 mei! Op het Studentenkamerfestival worden studentenkamers omgetoverd tot minitheaters. De roomers zijn je gastheer en -vrouw en voorzien je van een ouderwets blikje bier of wat nootjes voordat je op de bank springt. De artiesten komen bijna bij je op schoot zitten, of andersom, en dat is precies wat Stukafest zo bijzonder maakt.

Lees meer

Wadlooptocht

Dagelijks - Met de lente in volle bloei en de meivakantie voor de deur, is het tijd om de natuur te omarmen en op avontuur te gaan. En wat is er nu avontuurlijker dan wadlopen? Het wad biedt een unieke ervaring voor jong en oud. Tijdens het wadlopen kun je zeehonden spotten, vogels observeren en zelfs kleine schelpdieren ontdekken die zich in de modder verschuilen. Het is een kans om even los te komen van de drukte van het dagelijks leven en volledig op te gaan in de natuur om je heen. Er vertrekken meerdere soorten wadlooptochten vanuit Pieterburen, dus ga er in de meivakantie lekker op uit.

Lees meer

Kabouterspelen in Sellingen

Dagelijks - De kabouters in Sellingen zijn druk bezig met sporten: gewichtheffen, sprinten, hoogspringen en beukennootjes werpen. Eens in de vier jaar komen kabouters uit de bossen van heel Nederland namelijk samen voor de grote Kabouter Spelen. Dit jaar zijn ze in Sellingen. Met verschillende spellen kijken ze wie de sterkste, snelste en slimste kabouter is. Maar ze maken vooral heel veel lol samen. Speel je ook mee? Van 27 april tot en met 12 mei kun je meedoen. Haal een kaboutertas op bij Kopje Genieten en geniet na afloop van ranja en pannenkoekjes.

Lees meer

Pieterburen

Dagelijks - Tijdens de meivakantie is er van alles te beleven bij het zeehondencentrum. Dagelijks zijn er voederpresentaties en een educatieve Dizkoffer Show. Leer meer over zeehonden tijdens de Zeehondenwachter Presentatie. Ontdek ook de Nederlandstalige en Duitstalige rondleidingen achter de schermen. En natuurlijk kun je mee op boottocht vanaf Lauwersoog om zeehonden te spotten in hun natuurlijke omgeving. Genoeg te ontdekken dus!

Lees meer

Knutsel- en experimentenhoek in het Universiteitsmuseum Groningen

Dagelijks - Vanwege het succes in de voorjaarsvakantie is de knutsel- en experimentenhoek tijdens de meivakantie terug. Hier kunnen kinderen zelf een papieren glas-in-lood beestje maken, origami vouwen of echte wetenschappelijke experimenten uitvoeren. Laat ze zich inspireren door grote namen zoals Gerard Heymans en Johann Bernoulli. Ook is er een spannende plasmabol waar ze bliksemflitsen kunnen zien. En in het Universiteitsmuseum kunnen ze niet alleen wetenschappers bewonderen, maar ook zelf aan de slag.

Lees meer

Bevrijdingsfestival

5 mei - De vakantie eindigt op 5 mei en deze dag staat in Nederland natuurlijk in het teken van Bevrijdingsdag. Elk jaar verzamelen tienduizenden mensen zich op de drafbaan in Groningen om de bevrijding te herdenken en te vieren. Het Bevrijdingsfestival Groningen biedt een unieke ervaring waarbij muziek, kunst en cultuur samenkomen om de krachtige boodschap van vrijheid en tolerantie te verspreiden. Grote namen zoals Claude, Mula B en Froukje zijn dit jaar te bewonderen in het Stadspark.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief