Zeehondencentrum Pieterburen

Ben jij een goede zeehondendokter?

Zo ontspannen liggend op het randje van een bassin zou je bijna vergeten dat zeehonden de grootste roofdieren van de Waddenzee zijn. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of die hun moeder kwijt zijn. Zodra ze zijn opgeknapt, worden ze teruggezet op het Wad. Hoe gaat die verzorging in zijn werk? Tijdens een bezoek aan het Zeehondencentrum leer je alles over de zeehonden en hun leefgebied, en maak je het werk in het Zeehondenziekenhuis van dichtbij mee. 

Spelen in de blubber

Achter het Zeehondencentrum ligt de Waddenzee in het klein: de Waddentuin en -speelplaats. Zelfs de planten die hier groeien horen bij het Wad. In de geulen tussen de zandplaten is het soms eb en soms vloed. Spring van eilandje naar eilandje of stamp lekker in het water. Schoon blijven? Dacht het niet.

Zeehondencentrum Pieterburen

Sander leidt je rond - bekijk de video

Zeehondencentrum Pieterburen is een echt zeehondenziekenhuis, de grootste van Europa. Sander neemt je mee door het centrum. Langs de quarantaines bij de zeehonden die nog heel zwak zijn, de Waddenspeelplaats en de Waddentuin. Er is zo veel te zien en te doen. Bekijk de video. 

Meer weten

Ontdek ook