Zeehondencentrum Pieterburen

Rovers van de Waddenzee in de lappenmand

Op een blauw kussen tuur je op je buik door een raampje. Zoef, daar zwemt een zeehond voorbij. Deze is alweer bijna gezond genoeg om terug te gaan naar de Waddenzee. Andere zeehonden in Zeehondencentrum Pieterburen zijn nog veel te ziek. 

Ben jij een goede zeehondendokter?

Zo sip liggend op het randje van een bassin zou je bijna vergeten dat zeehonden de grootste roofdieren van de Waddenzee zijn. In Zeehondencentrum Pieterburen worden zeehonden opgevangen die ziek zijn of die hun moeder kwijt zijn. Zodra ze zijn opgeknapt, worden ze teruggezet op het Wad. Hoe gaat die verzorging in zijn werk? Tijdens de rondleiding kijk je achter deuren die anders gesloten blijven en maak je het werk in het Zeehondenziekenhuis van dichtbij mee. 

Spelen in de blubber

Achter het Zeehondencentrum ligt de Waddenzee in het klein. Zelfs de planten die hier groeien horen bij het Wad. In de geulen tussen de zandplaten is het soms eb en soms vloed. Spring van eilandje naar eilandje of stamp lekker in het water. Schoon blijven? Dacht het niet.

Meer weten

Zeehondencentrum Pieterburen

Sander leidt je rond - bekijk de video

Zeehondencentrum Pieterburen is een echt zeehondenziekenhuis, de grootste van Europa. Sander neemt je mee door het centrum. Langs de quarantaines bij de zeehonden die nog heel zwak zijn, de Waddenspeelplaats en de Waddentuin. Er is zo veel te zien en te doen. Bekijk de video. 

Corona maatregelen

Na een korte sluiting is het Zeehondencentrum sinds 19 augustus weer open voor bezoekers. De coronamaatregelen zijn wel aangescherpt. Zo dragen alle medewerkers van het centrum een mondkapje, zijn er tijdelijk geen extra activiteiten in het Zeehondencentrum (zoals een rondleiding achter de schermen) en zijn de openingstijden ingekort naar 10:00-17:00. Kijk voor meer informatie op de website van het Zeehondencentrum. 
 

Ontdek ook