Nieuwe winkels en horeca in Groningen

In Groningen heeft men niet stilgezeten de afgelopen maanden. Her en der is keihard gewerkt om het horeca- en winkelaanbod te verrijken. En met een geweldig resultaat, want wat zijn er toch weer een pareltjes bij gekomen. Hier zie je een selectie van de nieuwste stadse aanwinsten op een rij. Opdat je blijft ontdekken in Groningen. Veel plezier! 

Semsom | Lebanese streetfood

Oude Boteringestraat 14 - Met een mooi terras voor de deur en heerlijke geuren die vanaf de keuken de straat op waaien, wordt snel duidelijk: het wordt tijd om kennis te maken met het beste van de Libanese keuken. Dat doe je bij Semsom (vertaald: sesam). Chef Ali heeft een menukaart voor je samengesteld met lekkere, voedzame hapjes die je ter plekke op kunt eten of mee kunt nemen. Denk aan salades en Libanese platbroden gevuld met falafel, gegrilde groenten of ander heerlijks. Al snel zul je tot de conclusie komen: Libanees is jammie! 

Lees meer

YAYA Concept Store | Kleding en zoveel meer

Vismarkt 40 - Met een gloednieuwe winkel in Groningen, laat het Nederlandse merk YAYA nu ook in het noorden van het land zien dat kwaliteit niet per se duur hoeft te zijn. In een van de mooiste panden aan de Vismarkt vind je mooie kleding gemaakt van heerlijke stoffen, leuke hebbedingetjes en van alles om je interieur mee aan te kleden. Een wonderschone winkel, ruim opgezet en licht. Van de tafeltjes tot de krukjes in de paskamers: alles is te koop. Een winkel om je ogen uit te kijken én een tikkeltje hebberig van te worden. 

Lees meer

Nelson Premium Store | Schoenen en lekkerz van FoodMatterz

Vismarkt 21-25 - Deze winkel dankt de toevoeging ‘Premium’ aan de beleving in de winkel en de net wat exclusievere merken dames-, heren- en kinderschoenen. Zin in wat lekkers to go of toe aan een koffie break? Dan kun je terecht in de foodcorner van FoodMatterz, waar een toonbank vol gezonde verwennerij voor je klaar staat. Van pure sappen en ambachtelijke ijsthee tot plantaardige gebakjes en dikke punten carrotcake.

Lees meer

Funky Freak | Guilty Pleasures

Stoeldraaierstraat 46 - Het interieur van deze zaak is al een traktatie. Alles wit, en met een zwarte stift bewerkt tot een geniaal decor. Zou de eigenaar soms architect zijn? Binnen kun je kiezen uit verschillende Instagramwaardige sapjes, zoet belegde crêpes, gevulde chocoladeballen, chocoladefondue, aardbeien in chocolade, gegrilde broodjes voor de hartige trek en freak shakes. Dit laatste is een soort van verzameling van al je guilty pleasures in een grote beker. Afgetopt met een dikke dot slagroom en snoepjes. Wie wil dat nou niet?

Lees meer

WERKMAN | Eten, drinken en dansen met Werkman

Grote Markt 41 - Heb je het al gezien? Een nieuwe hotspot aan de Grote Markt, geïnspireerd op het werk en leven van de Groningse drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Een niet te missen pand met een even mooi, als simpel interieur. Modern maar geworteld. Inspiratie uit 1882, gerealiseerd in 2020. Je moet gewoon maar eens even binnen gaan kijken. En als je er dan toch bent: kies een lekkere stoel uit, werp een blik op het menu en geniet van het prachtige uitzicht over de Grote Markt. 

Lees meer

El Maïda | Ontbijt en lunch op z’n Noord-Afrikaans

Folkingestraat 19 - El Maïda komt van het Arabische Al-Ma’idah, oftewel: de tafel. Een tafel die je deelt met je vrienden en familie. Omdat gezamenlijk eten het belangrijkste moment van de dag is om even bij te praten. Op het menu staan diverse koude en warme broodjes, streetfood, zoetigheid en ontbijt- en lunchgerechten. Ook een Arabische high tea behoort tot de mogelijkheden. Er gaat een nieuwe wereld aan smaken voor je open.

Lees meer

Nieuwe stek

Naast de nieuwkomers zijn er ook een paar zaken die we al kennen, maar die naar een nieuwe plek verhuisd zijn. Verhuisbericht gemist? Het gaat onder andere om de volgende winkels: HK Living Brandstore (Rode Weeshuisstraat 7), Elpee (Gelkingestraat 33), H&M (Herestraat 83), Toko Semarang (Gedempte Zuiderdiep 150) en Essenza Home Store (voorheen: Burmann, Oude Boteringestraat 11).

Coming soon

Tot slot nog een drietal zaken die op het punt staan om open te gaan, dus die je zeker weten ook in de gaten moet houden. De vegan curry winkel Kurrie aan de Carolieweg, Yammy aan de Trompsingel waar je deze zomer kunt genieten van een Koreaanse BBQ en Blue Bananas Pancake Cafe. Dat belooft iets lekkers met pannenkoeken. 

"Je blijft ontdekken in Groningen."

Ontdek ook