Nieuwe winkels en horeca in Groningen

De zomer van 2019 was een zomer vol veranderingen. Althans, als het om het horeca- en winkelaanbod in Groningen gaat. Papa Joe werd Bistro Boys, de zusjes Mansholt (Holtbar) maakten plaats voor de zusjes Nguyen (LaCa) en de RubRider bleek een goed alternatief te zijn voor het vertrouwde stalen ros. Hier zetten we een paar nieuwe stadse aanwinsten op een rij. Opdat je blijft ontdekken in Groningen. Veel plezier!

Yanagi | Smullen achter de ramen

Gedempte Zuiderdiep 44 – Vers getrokken bouillon met noedels, (knapperige) groenten, een gekookt eitje en naar wens stukjes gegrild vlees, vis of soja. In Japan wordt dit gerecht ramen genoemd. Het is niet alleen erg lekker maar ook razendsnel, vers, gezond én betaalbaar. Om die redenen vond eigenaresse Xin dat het de hoogste tijd werd om dit populaire streetfood gerecht aan de Groningers te introduceren. Begin je al te watertanden? Yanagi is 7 dagen per week open voor lunch en diner.

WAAR | Cadeautjes voor een betere wereld

Vismarkt 14 - WAAR is terug van weggeweest. Na 2,5 jaar is de winkel opnieuw aan de Vismarkt verschenen. Beter en bewuster dan ooit tevoren, want in de cadeauwinkel vind je niets dat niet fairtrade, lokaal geproduceerd, eco- en/of biologisch is. Nieuwerwetse stadsplattegronden van Groningen, recyclebare boterhamzakjes en onbespoten kamerplanten zijn slechts een greep uit het assortiment. De rest moet je maar eens met eigen ogen ontdekken.

lees meer

RubRider Groningen | Geruisloos cruisen door stad en ommeland

Gedempte Zuiderdiep 144 - Je hebt ‘em vast wel eens ergens voorbij zien sjezen. Het is een kruising tussen een elektrische scooter en een step. Voor het gemak noemen we dit een RubRider. Sinds deze zomer te huur, te koop en te lease aan het Zuiderdiep. En daarmee is Groningen naast een CO2-neutraal vervoermiddel ook een uitje rijker! Want op één batterij rij je 25 km per uur, tot een afstand van wel 70 km. Ideaal dus om eens geruisloos én milieubewust door de provincie te cruisen.

lees meer

Bistro Boys | Gastheerschap anno nu

Folkingestraat 46 - De Folkingestraat heeft afscheid genomen van Papa Joe, maar kreeg daarvoor in de plaats de gloednieuwe Bistro Boys inclusief briljante metamorfose. Geen chique gefriemel of stijf gedoe, maar casual genieten van een hapje, een drankje en eenvoudige maar heerlijke gerechten. Dit alles in gezelschap van twee immer goedgemutste gastheren Guido en Floris die je misschien nog wel kent van De Sigaar. Ze besloten voor zichzelf te beginnen. ‘Niet omdat onze tent zo revolutionair of gelikt is, maar gewoon omdat we houden van goed en gezellig eten en drinken.’ Je moet gewoon maar eens binnen kijken. En als je er dan toch bent...

lees meer

Smaakaron | Kunstwerkjes om je vingers bij af te likken

Oude Ebbingestraat 46 - Makarons zijn die vrolijk gekleurde, luchtige koekjes gevuld met een overheerlijke ganache. Ze zien er niet alleen geweldig uit, je kunt er ook eindeloos mee variëren en combineren. Als je er eenmaal gek op bent, dan heb je er een nieuwe favoriete plek in Groningen bij. Bij Smaakaron liggen ruim 20 verschillende smaken achter het glas te wachten om verorberd te worden. Ook kun je er terecht voor een professionele en gezellige workshop makarons maken. Dit is er een om te onthouden voor een feestje of vriendinnendag.

lees meer

LaCa | Oude Kijk in ‘t Jatstraatfood

Oude Kijk in ’t Jatstraat 20 - Daar waar voorheen conceptstore Holtbar zat, kun je sinds kort genieten van een zeer smakelijk Oosters concept. De zusjes Mansholt maakten namelijk plaats voor de Gronings-Vietnamese zusjes Nguyen, die je misschien wel kent van de gelijknamige foodtruck die regelmatig aan de Kraneweg verscheen. Bij LaCa wordt authentiek Vietnamees streetfood bereid, en dat is al vanaf de straat te ruiken. Denk bijvoorbeeld aan springrolls, pho soep, noedel salades en Vietnamese broodjes. LaCa is van maandag tot en met zaterdag open voor lunch en diner.

lees meer

FLO. | Een stukje Tel Aviv in het Ebbingekwartier

Langestraat 66 - Tel Aviv is een vrije stad waar veel verschillende culturen samenkomen. Dat geeft de Israëlische stad een hele creatieve en kunstzinnige vibe, die je vooral terugziet in de wijk Florentin. Het eten, het drinken en de vibe, het bruisende van de stad in combinatie met het kleine, gezellige, komen in zekere zin overeen met Groningen. En daarom is FLO. dan ook neergestreken op het juiste adres: in de voormalige gasfabriek, in het creatieve en bruisende Ebbingekwartier. FLO. Is open voor lunch en diner, en de menukaart bestaat vooral uit street– en comfortfood.

lees meer

Museumcafé Het Pomphuis | Een mooi weer speler

Kleine der A 7 - Zonde dat zo’n mooi monumentaal pand op zo’n prachtige plek aan het water leeg staat, moeten Nick en Jan Bas gedacht hebben. Het idee om hier een café/restaurant te beginnen bestond al langer. Maar omdat het er deze zomer niet van zou komen, besloten de twee om het terras in ieder geval klaar te zetten voor gasten. Een goed idee, zo bleek, want zodra de eerste zonnestraaltjes de Kleine der A bereiken, duikt het pop-up terras op. Er is nog geen logo en geen website, want dat komt allemaal nog. Evenals het binnen gedeelte, zodat het café straks ook gewoon open kan als het pijpestelen regent. Tot die tijd is Het Pomphuis open als de weergoden het toelaten, vanaf een uur of 12 in de middag. Hou deze zijde van de A in de gaten, want hier staat de komende tijd een boel moois te gebeuren.

Ontdek ook