Reizen naar de stad

Van plan om binnenkort naar Groningen te komen voor een bezoek aan de binnenstad? Geen probleem! Of je nou met het openbaar vervoer komt, met de fiets of met de auto, Groningen is goed bereikbaar. In dit overzicht vind je de beste manieren om makkelijk naar de stad te reizen. 

Trein

De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit heel Nederland rijden de treinen van de NS het hoofdstation binnen. De NS rijdt onder andere vanuit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag over het spoor naar Groningen. Vanuit de regio komen rijden de treinen van Arriva aan, deze komen onder andere vanuit Leeuwarden, Delfzijl en Veendam. Vanaf het monumentale hoofdstation loop je langs het Groninger Museum zo de binnenstad in.

Bus

Vanuit de provincie en de wijken pak je heel gemakkelijk de bus naar de binnenstad. Qbuzz rijdt vanaf alle kanten de stad binnen en stopt op handige plekken in het centrum. ­­­Er stoppen onder andere bussen op de Grote Markt, het Zuiderdiep en bij de Westerhaven. Op verschillende hubs kan je handig overstappen en veel bussen stoppen ook bij het hoofdstation. Om te checken welke bus waar naar toe rijdt, is het handig om de kaart met alle busverbindingen in de stad te bekijken. Voor de actuele aankomst en vertrektijden van al het openbaar vervoer en het berekenen van de snelste reis is 9292 handig om te gebruiken. Wanneer je van wat verder weg naar Groningen komt kan je ook de Flixbus pakken, de bussen daarvan arriveren vanuit verschillende plekken in Nederland en Duitsland bij het hoofdstation.

Stap op de fiets

Je kunt er ook voor kiezen om op de fiets naar de stad te komen. Een duurzame en gezonde manier van reizen. Het grote voordeel van de fiets is dat je de volledige vrijheid hebt: je bent niet afhankelijk van vertrektijden en hebt geen last van files. Alleen al in de stad liggen kilometers aan fietspaden, dus ook op je fiets kan je gemakkelijk overal komen. Wil je je stalen ros even kwijt? Er zijn genoeg fietsenstallingen in de stad waar je hem even kunt neerzetten. Geen fiets bij je, maar wil je toch de stad op een tweewieler ontdekken? Er zijn verschillende plekken waar je een fiets kunt huren. Bij een aantal stations en P+R locaties kan je een OV-fietsen huren. Er zijn natuurlijk ook andere verhuurder, zoals Bikes in Groningen, Pims fietsen, TrendEwheels en Fiets & Service Groningen.

Met de auto

Reis je toch liever met de auto? Parkeer je auto dan op een P+R terrein aan de rand het centrum. In tegenstelling tot de parkeergarages in het centrum, is het parkeren op de P+R gratis en kan je hier zo lang parkeren als je wilt. Vervolgens pak je heel makkelijk de speciale P+R bus naar het centrum. Je betaalt dan €6,- voor een retourtje. Toch liever parkeren in de stad? Bekijk dan ons overzicht met parkeerplekken

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief