Ontdek Groningen vanaf het water

Vanaf het water ziet alles er anders uit. Je krijgt een perspectief wat je eerder nooit zag. Ontdek daarom de provincie doormiddel van een van de mooie vaarroutes. Pak een bootje en vaar langs een van de pittoreske dorpjes aan het water of kies voor een sportieve optie en maak een tocht met een kano of SUP-board. Er is genoeg te kiezen.

Tasman Graanroute

Het Oldambt is door de stormvloed van 1509 vrijwel geheel verzwolgen door de Dollard. Geleidelijk is het land weer teruggewonnen. Dit is nog steeds zichtbaar in het landschap met zijn vele dijken die als jaarringen in het landschap liggen. Het Oldambt was en is met zijn uitgestrekte tarweakkers nu nog steeds een van de grootste ‘graanschuren’ van Europa. Een prachtig landschap om doorheen te varen.

Lees meer

Kanoroute Garnwerd – Winsum

Tussen de stad en het Lauwersmeer vind je het Reitdiep. Een meanderend kanaal door het Groningse landschap. Aan het kanaal vind je het pittoreske dorpje Garnwerd. Een prachtig gebied om een kanotocht te maken. Stap bij Marenland in Winsum in een kano en maak een mooie tocht door het landschap langs onder andere Garnwerd.

Lees meer

Peddel & Pedaal

Als je de beekdalen van Westerwolde op een unieke manier wil beleven dan moet je bij Peddel en Pedaal zijn. Gedurende de fiets-en-kano route begeef je je niet alleen op het water, maar ook langs het water. Op deze route liggen speciale ‘wisselstations’ waar je de mogelijkheid hebt van een fiets in een kano kan stappen, of andersom. De keuze is helemaal aan jou. In het voorjaar tref je langs de kant van de beek een enorme bloemenzee aan. Dat wil je zien.

Lees meer

Suppen

Suppen is de ideale manier om de stad of de provincie vanaf het water te ontdekken. Ga bijvoorbeeld met Grounded Expedities op een bijzonder SUPavontuur door de provincie. Ontvlucht de drukte van de stad en ga mee op pad. Want wanneer de avond is gevallen en de wind is gaan liggen, is Groningen stiekem op haar mooist. En wanneer de volle maan zich dan ook nog laat zien is de avond compleet.

Lees meer

Routebureau Groningen

Behoefte aan een andere route of wil je juist zelf bepalen welke kant je uitgaat? Neem dan eens een kijkje bij het Routebureau Groningen. Daar vind je nog meer mooie routes door de provincie en geven ze je alle informatie die je nodig hebt voor een heerlijke dag op het water.  

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief