Shop, eet, geef lokaal

Winkelen bij lokale ondernemers

Met de feestdagen in aantocht zijn er veel grote ketens die meedoen met Black Friday kortingen en kerstacties. Aantrekkelijk natuurlijk, maar hoe mooi is het om juist lokale ondernemers te steunen? Winkels met verrassende spullen én met zelfstandige Groninger eigenaren. Op die manier heb je altijd een origineel cadeau.

Lutje Lokaal, een stichting in Stad voor de kleinere ondernemers, komt dit najaar niet alleen met een nieuwe Lutje Lokale Zaterdag, maar ook met de Lutje Lokale cadeaukaart. Met de kaart geef je lokaal en kan de ontvanger kiezen bij welke van de meer dan 70 aangesloten lokale ondernemers hij wordt verzilverd. Hieronder lichten we tien lokale ondernemers uit waarbij je met de Lutje Lokale cadeaukaart kunt betalen.

Boekhandel Godert Walter

Boekhandel Godert Walter heeft twee vestigingen: één aan de Oude Ebbingestraat en één aan de Oude Kijk in 't Jatstraat. De laatstgenoemde heeft ook een grote Engelstalige collectie boeken. Van literatuur tot poëzie en van mooie ansichtkaarten tot posters: hier is voor iedereen wat interessants te vinden. 

Lees meer

SchoenenZaken

Mooie schoenen maken een outfit en bij SchoenenZaken in de Zwanestraat is er genoeg moois om uit te kiezen. De winkel heeft een ruim assortiment aan herenschoenen met zowel casual als meer gekledere exemplaren. Alle schoenen zijn van hoge kwaliteit en in Europa gemaakt en vaak zelfs exclusief voor SchoenenZaken ontworpen. Zo heb je dus echt een uniek paar. 

Lees meer

Wirwar

Tijdens de feestdagen, op vakantie of gewoon zomaar: een spelletje spelen is altijd gezellig. Bij Wirwar Spellen en Puzzels ben je daarvoor aan het juiste adres. Hier vind je klassiekers als Monopoly en Mens Erger Je Niet, maar ook de allernieuwste spellen. De eigenaren helpen je graag en geven je goed advies over een spel dat bij je past. Liever alleen aan de slag? Bij Wirwar hebben ze ook mooie puzzels, waarvan zelfs een paar met Gronings thema.

Lees meer

Laif & Nuver

Bij Laif & Nuver aan de Rodeweeshuisstraat weten ze wat mooi is. In deze gigantische winkel met woondecoratie, lifestyle en cadeaus kan je je ogen uitkijken. Snuffel rond over meerdere verdiepingen en ontdek de mooiste spullen die uit alle uithoeken van de wereld komen. In deze soulstore ben je wel even zoet.

Lees meer

Kaashandel van der Leij

Of je nou van oude kaas houdt of toch liever jong belegen neemt, bij Kaashandel van der Leij is de keuze reuze. De winkel aan de Oosterstraat verkoopt diverse kazen die van dichtbij komen, maar ook voor buitenlandse kazen kan je hier terecht. Frans, Italiaans, Zwitsers en nog veel meer: jouw kaasplankje zal shinen. En met het koude weer kunnen ze je hier ook goed adviseren over de lekkerste kaasfondues. Hier hebben ze er zeker wél kaas van gegeten!

Lees meer

Happy Koters

Bij Happy Koters aan het Damsterdiep verkopen ze de mooiste spullen voor kinderen en baby's, nieuw én tweedehands. Want laten we eerlijk zijn: die kleintjes groeien als kool. Voor je het weet zijn ze alweer uit hun kleding gegroeid. Bij Happy Koters vind je daarom een leuk assortiment met de mooiste tweedehands kleding, maar ook met speelgoed, boekjes en schoenen. Zo ben je duurzaam bezig en ziet jouw kroost er ook nog eens flitsend uit. 

Lees meer

Haastje Repje

Haast je naar Haastje Repje in de Gelkingestraat voor de mooiste vrouwenkleding. De winkel heeft een ruim aanbod met verschillende merken. Hier vind je kleding van hip tot casual, klassiek tot sportief en van maat 34 tot 44. En ook niet onbelangrijk: de dames in de winkel voorzien je graag van eerlijk advies. Zo kom jij naar buiten met een outfit die echt bij je past.

Lees meer

Stijlmeester

De naam zegt het al: bij Stijlmeester zijn ze meesters in stijl. In hun winkel aan de Astraat vind je de mooiste maatpakken, die je helemaal kan aanpassen naar jouw smaak. Pakken voor speciale gelegenheden, die zitten als gegoten. Niet op zoek naar een pak? Je kan hier ook naar binnen wandelen voor leuke accessoires. Designerschoenen, riemen, manchetknopen, bretels, dassen, sokken en zelfs horloges: hier ga je zelf ook weg als een echte stijlmeester. 

Lees meer

Riets Lingerie

Riets Lingerie aan de Oude Ebbingestraat wordt gerund door een moeder en dochter. Girlpower noemen we dat, en die girlpower straalt door in de winkel. Hier streven ze ernaar om elke vrouw zich op haar gemak te laten voelen én met zelfvertrouwen de deur uit te laten gaan. Advies met vertrouwen, aandacht en humor maakt dat je het perfecte setje vindt dat past. Dat is pas echt een cadeautje voor jezelf!

Lees meer

Broodje van eigen deeg

De geur van versgebakken brood en patisserie komt je tegemoet in de Brugstraat. Dat kan natuurlijk nergens anders vandaan komen dan van Broodje van Eigen Deeg. Net als in Frankrijk, bakken ze hier de hele dag door. Zo kan jij altijd genieten van een krakend vers broodje dat net uit de oven komt. Maar ook voor de mooiste gebakjes en ander lekkers ben je hier aan het juiste adres. 

Lees meer

Ontdek meer

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief