Kano huren in Groningen

Heerlijk varen op de Groningse wateren

Pak je peddels en stap in. In Groningen zijn talrijke plaatsen waar je eenpersoons kano's of twee- tot driepersoons kajaks kan huren en lekker kan varen. Waar je heerlijk het water op kan. Van het Paterswoldsemeer tot aan Winsum en zelfs het wad. Geniet onderweg van het Groninger landschap, een goed gevulde picknickmand en de rust. Gelukkig ben je in Groningen.

Marenland | Winsum

Bij Marenland in Winsum heb je alles onder één dak. Van een camping, restaurant tot een jachthaven. Huur hier je eigen kano of kajak. Nadat je lekker een middagje op het water hebt gezeten neem je plaats op het ruime terras of in het restaurant. Een compleet dagje uit.

Bekijk

Jachthaven Zuidwesthoek | Haren

Op de grens van Groningen en Drenthe ligt het Paterswoldsemeer. Bij de naastgelegen jachthaven Zuidwesthoek kun je verschillende soorten kano's en kajaks huren. Verken het meer met al haar groene, smallere doorgangen en ook open plekken. Na de tocht kun je heerlijk uitrusten bij één van de vele horecagelegenheden die pal aan het water liggen. Heb je wel verdiend.

Bekijk

Bootverhuur Blauwestad | Midwolda

Blauwestad is omringd met water. Vaar bijvoorbeeld over het uitgestrekte Oldambstermeer. Met zo'n 800 hectare aan oppervlakte één van de grootste meren van de provincie. Bij Bootverhuur Blauwestad huur je gemakkelijk een kajak. Naast het Oldambstermeer kun je ook de woonwijken van Blauwestad via het water verkennen. Of trek verder de provincie in. Ruimte zat.

Bekijk

The Horse Farm | Garnwerd-Wierumerschouw

Alhoewel de naam in eerste instantie anders doet vermoeden, kun je bij The Horse Farm ook terecht voor een fijne kanotocht. Vaar richting Garnwerd, Sauwerd of zelfs het centrum van Groningen. Dit kan in een kano of een kajak. En neem ondertussen een lekker picknickmandje mee. Maken zij voor je klaar. Alles voor een heerlijke dag op het water.

Bekijk

Camping Zuiderhorn | Warffum

Vaar over de prachtige Groninger Maren of zelfs naar het wad toe. Vanaf camping Zuiderhorn kan je alle kanten op. Stap in de kano of kajak vanaf de steiger van de camping, gelegen aan kanaal Warfummermaar. Bij de zelfschenkerij van de camping zorg je voor wat brandstof voor het varen of geniet je nog even na van de tocht. 

Bekijk

Camping Maarlandhoeve | Uithuizen

Op het terrein van camping Maarlandhoeve liggen drie vijvers, waarvan eentje is ingericht als kanohaven. Maar verder trekken kan natuurlijk ook. Ontdek het Marengebied en vaar door de natuurlijke geulen waar vroeger het zeewater door stroomde. Hier wil jij toch ook varen?

Bekijk

Ecomotion | Kolham

Bij Ecomotion kun je overal naartoe. Ze vervoeren de kano's en kajaks zelfs naar verschillende opstapplaaten. Kies bijvoorbeeld voor de route naar Slochteren, waar uitgestrekte landerijen zich afwisselen met bos met dichtbegroeide oevers. Of vaar richting Kolham en uiteindelijk naar natuurgebied 't Roegwold. Omringd door het water, de flora en de fauna is deze tocht een must voor de natuurliefhebber.

Bekijk

Kanocentrum Wirdumerklap | Wirdum

Neem plaats in een kano of een echte zeekajak. Bij Kanocentrum Wirdumerklap zorgen ze voor een onbezorgde dag op het water. Je kunt kiezen voor een kanotocht naar bijvoorbeeld Appingedam of het Schildmeer. Maar je kunt ook ervaren hoe het is om in een zeekajak te varen, waar je meer kanten mee op kunt en ruiger water mee kunt bevaren. Een team van ervaren instructeurs neemt je graag mee op ontdekkingsreis.

Bekijk

Peddel en Pedaal | Westerwolde

Als je de beekdalen van Westerwolde op een unieke manier wil beleven dan moet je bij Peddel en Pedaal zijn. Gedurende de fiets-en-kano route begeef je je niet alleen op het water, maar ook langs het water. Op deze route liggen speciale ‘wisselstations’ waar je de mogelijkheid hebt van een fiets in een kano kan stappen, of andersom. De keuze is helemaal aan jou. In het voorjaar tref je langs de kant van de beek een enorme bloemenzee aan. Dat wil je zien.

Bekijk

BeDRIJFNAT | Groningen

Een van de iconen van de stad Groningen is de diepenring. Vanaf het water van de diepen ontdek je de stad eens op een andere manier. Bij Bederijfnat kan je kano’s, bootjes en waterfietsen huren. Je begint je sportieve rondje stad bij de Herebrug en onderweg geniet je van de vele havens, woonboten, leuke terrasjes en monumentale panden.

Bekijk

De Energiek | Wehe-den Hoorn

Het Hogeland ontdekken vanaf het water? Dat kan bij Groepsaccommodatie en kanoverhuur De Energiek. Gelegen aan de Hoornse Vaart kan je bij hen kano's en kajaks huren om zelf mee op pad te gaan. Je krijgt een kaart mee waarop een aantal routes staan uitgestippeld voor zowel de ervaren als de minder geoefende kanovaarder, waarmee je langs prachtige plekjes komt. Om het helemaal compleet te maken kan je ervoor kiezen om een goed gevulde picknickmand mee te nemen voor onderweg.  

Bekijk

De Borgerswold Experience

Bij de Borgerswold Experience is genoeg te beleven voor jong en oud, waaronder het huren van kano's. kies voor de lange of korte route en vaar door het prachtige Borgerswold naar het Langeboschmeer. Geniet tijdens dit actieve uitstapje van de rust en groene omgeving. 

Lees meer

"Van het Paterswoldsemeer tot aan Winsum en zelfs het Wad."

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief