Jugendstill wandeling voor groepen

De Jugendstill of beter gezegd de Art Nouveau stijl is een reactie van jonge architecten, over geheel Europa tegen het eind van de 19e eeuw, op het gebruik van de zg. neo stijlen als neo renaissance, neo gothiek, neo classicisme en alle eclectische (kiest u maar) stijlvormen daarbij. Voorbeelden uit de natuur, zoals planten, bloemen en dieren motieven werden veelvuldig gestileerd of direct toegepast. De constructie werd in het ontwerp getoond, veel voor die tijd moderne materialen als ijzer en glas werden gebruikt.

Ook Groningen deed mee in deze beweging, die eigenlijk maar kort heeft geduurd, van 1890 tot 1915, en al vrij snel kwam het eerste gebouw tot stand. Er waren enkele architecten zeer actief in Groningen, A.Th. van Elmpt, G Nijhuis en P.M.A. Huurman namen het overgrote deel van de ontwerpen voor hun rekening.

De wandeling begint in de hal van het Hoofdstation en voert ons door de gehele oude binnenstad van Groningen, waarbij wij de mooiste plekken in het voorbijgaan bekijken. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en eindigt op het Zuiderdiep t.h.v. de Gelkingestraat.

  • Duur: 2 uur / Maximaal 20 personen per gids
  • Kosten: € 150,- per gids
  • Voor deze themawandeling geldt dat de groepen niet groter kunnen zijn dan 20 personen per gids.

Boek nu