Go Groningen, Go Green

Leuk dat je er bent, ja!

Groningen bouwt letterlijk en figuurlijk aan haar toekomst. In de stad wordt op dit moment gewerkt aan belangrijke infrastructurele projecten die de bereikbaarheid van de stad verbeteren. Vanaf een P+R reis je op een slimme en duurzame manier naar de stad. Pak de fiets of de bus en reis langs het water, door het groen of dwars door de stad naar het centrum: Go green!

Stap op de fiets

P+R Kardinge: dwars door de stad

Tijdens je fietstocht van P+R Kardinge naar het de stad ontdek je de vele gezichten van Groningen. Na je start in het sportieve hart van de stad ontdek je onderweg ook culturele en architectonische pareltjes. Ontdek onder meer de Amsterdamse School stijl van het Bernoulliplein en de kunst naast poppodium Simplon. Ook enkele stadse iconen mogen natuurlijk niet ontbreken, tijdens je route rijd je onder andere langs het Noorderplantsoen, het Stadhuis en d' Olle Grieze. Houd vooral je ogen open, dan zie je onderweg nog zo veel meer.

Bekijk de route

''Onderweg zie je meer''

P+R Haren: langs het water

Met de tweede route fiets je vanaf het mooie Haren naar de stad. En niet via de bekende Rijksstraatweg, maar lekker achterom. Langs het water en deels door het groen. Al fietsend over de kronkelende Hoornsedijk kom je langs de Helper, een klassieke en karakteristieke molen. Met dit maalgerei in je kielzog ga je verder met je reis. Via de stadsmarkering ‘Gate Tower Clio’ en het kunstwerk ‘Proathoes’ rijd je uiteindelijk de stad binnen. Eenmaal in het centrum kom je door de Folkingestraat. De herinneringen aan het Joodse verleden van deze buurt zijn hier nog zichtbaar. De synagoge is de parel van de straat.

Bekijk de route

P+R Hoogkerk: door de natuur

De derde route brengt van je vanaf P+R Hoogkerk richting stad. Al snel kom je terecht in het Stadspark. Een groen gebied aan de rand van de stad. Fiets door een haag van bomen het eerste bruggetje over en kijk uit over de grote vijver. Met wat geluk zie je aalscholvers in de aangrenzende bomen zitten. Het Stadspark heeft veel te bieden: van een botanische tuin totaan een kinderboerderij en grote open weides. En als je vindt dat je al een pauze verdiend hebt, kan je fijn plaatsnemen op het terras van Ni Hao. Fiets verder over de Concourslaan, langs de oude drafbaan en koers richting stad. Vergaap je even verderop aan de prachtpanden aan het water. Van het groen totaan de Groninger grachten: deze route brengt je op een leuke manier naar het centrum.

Bekijk de route

#leukdatjeerbentja

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief