10 x zomermarkten in Groningen

Struinen, goede koopjes scoren en heerlijk lokaal eten. De markt is naast handig voor je boodschappen ook een heel leuk uitstapje. Deze zomer staan er weer een hoop bijzondere markten op het programma in Groningen. Van vintage tot exotische planten en van kunst tot streekproducten: hier vind je het allemaal. Benieuwd welke markten je niet mag missen? Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Klein Berlijn

16 juni - Terug van weggeweest: Klein Berlijn op de Grote Markt. Na de laatste editie vier jaar geleden werd het hoog tijd dat deze gezellige vintagemarkt terugkeerde naar de stad. Verwacht hier een mix van vintage kleding en accessoires, meubels, curiosa en andere hebbedingen. Hier scoor je ongetwijfeld een paar parels voor je collectie. Klein Berlijn is niet compleet zonder muziek gedraaid door Groninger DJ’s en de lekkerste snacks gemaakt door lokale foodtrucks.

Meer lezen

Westerwolde Rijgt Fair

19 juni - Van 14 t/m 23 juni staat Zuidoost Groningen in het teken van Westerwolde Rijgt, een evenement waarbij tuinen en kunst samenkomen. Twintig tuinen zijn open voor bezoekers en verwelkomen kunstenaars om hun werken tussen het groen te exposeren. Onderdeel van het programma is de Westerwolde Rijst Fair, waar zo’n 70 stands met unieke items te bewonderen zijn. Alles wat je hier ziet sluit aan op de thema’s natuur en kunst.

Meer lezen

Ommelander Markt

Elke 2e & 4e zaterdag van de maand - De Ommelander markt is een markt met producten die binnen een straal van 50 kilometer van de stad zijn geproduceerd. Zo kun je hier brood krijgen met meel dat gemaakt is door Groninger molens en haal je garnalen uit Zoutkamp, honing van lokale imkers en nog veel meer lekkers. Niet alleen eetbare producten, maar ook lokaal geproduceerde zeep, wol en huidverzorging worden hier aangeboden. Allemaal uit de regio. Ontdek wat Groningen te bieden heeft op de Ommelander markt.

Meer lezen

Zeldzaam mooi

30 juni - De naam zegt het al, op deze markt kun je producten vinden die zowel zeldzaam als mooi zijn. Alle items zijn handgemaakt, zelfontworpen of in kleine oplages geproduceerd. Kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers verkopen hier allerlei spullen, van kleding tot kaarsen. Allemaal producten met een goed verhaal dus. Daarnaast worden er ook allerlei ambachtelijke lekkernijen verkocht.

Meer lezen

Groenmarkt Winschoten

7 juli - Tussen de ruim 320 verschillende soorten bloeiende rozen is de jaarlijks terugkerende groenmarkt van Winschoten. De 25e editie vindt plaats in het Rosarium Winschoten en dat alleen maakt het al de moeite waard om deze markt een bezoekje te brengen. Naast de bloemen in de tuin kun je op deze markt meer dan 70 stands bewonderen. Van kamerplanten tot tuinmeubelen, als het met tuinieren en planten te maken heeft kun je het hier vinden.

Meer lezen

Coopluydenmarkt Appingedam

2 augustus -  Appingedam is naast Groningen de enige stad met middeleeuwse stadsrechten in de provincie. Tijdens de Coopluydenmarkt beleef je het Appingedam van toen. Het centrum met de vele oude panden leent zich perfect als decor voor deze middeleeuwse markt. Door de smalle straatjes lopen ridders, klinkt middeleeuwse muziek en zie je allerlei oude ambachten in actie. Een middag terug in de tijd.

Meer lezen

Vakantiemarkt Veendam

5, 12 & 19 augustus - Drie maandagen in augustus staan in Veendam in het teken van de vakantiemarkt. Op deze markt kun je zomers shoppen bij een van de 150 kramen die door het centrum verspreid staan. Naast de markt zijn er attracties voor kinderen, diverse podia met muziek en hebben de lokale horeca genoeg leuke terrassen gemaakt om uit te rusten en bij te tanken.

Meer lezen

Streekproductenmarkt Nienoord

Elke 1e zaterdag van de maand - Op het erf van Boerderij Oosterheerd in Leek is elke eerste zaterdag van de maand streekproductenmarkt Nienoord. Iedere maand heeft de markt een nieuw thema en ieder thema is verbonden met het seizoen. Want eten uit de streek, betekend ook eten van het seizoen. Met de zomer in aantocht kun je rekenen op aardbeien, tomaten, sla en meer Nederlands zomerfruit. Ook planten, hand gebreide producten en verse kruiden kom je tegen op deze markt.

Meer lezen

Exotenmarkt Meeden

10 en 11 augustus - Zin in een tropische vakantie, maar niet in reizen? Bezoek dan de exotenmarkt in Meeden. Hier doe je gegarandeerd inspiratie op voor je tuin of balkon en scoor je de mooiste planten met een tropische look die het goed doen in ons klimaat. Op beide dagen kun je een rondleiding volgen door de jungle-, varen-, prairie- en Salviatuin. Naast bloemen en planten kun je ook andere producten rondom het thema vinden op de exotenmarkt.

Lees meer

Waddenmarkt Pieterburen

Iedere zondag - Geen waddenmarkt is hetzelfde. Naast de overvloed aan streekproducten zoals vers gerookte vis, streekkazen en groente en fruit is er ook elke markt een andere activiteit. Zo kun je genieten van livemuziek, meedoen aan de taartenbakwedstrijd of mosselen eten tijdens het mosselfeest. Voor kinderen is er een groot speelparadijs waar ze zich eindeloos kunnen vermaken. Op de waddenmarkt zijn de wekelijkse boodschappen leuk voor het hele gezin.

Lees meer

Nog meer markt

Ontdek meer

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief