De Kleermaker

Op zoek naar een bijzondere stof of wil je je kleding nieuw leven inblazen? Bij De Kleermaker in de Oude Boteringestraat is niets te gek. Jochem Schuitema is het gezicht achter De Kleermaker en het atelier is zijn tweede thuis. Laat je creativiteit de vrije loop, want deze stofkunstenaar maakt jouw ideeën werkelijkheid. 

Geef je kloffie een kek stoffie

De Kleermaker is een leuke sfeervolle boetiek in de Oude Boteringestraat, waar je terecht kan voor stoffen, fournituren en maatkleding. Het is een gezellige plek waar je veel inspiratie kunt opdoen. Bij binnenkomst schitteren de mooiste kleuren en patronen je tegemoet. Het is een fijne plek die een nostalgisch gevoel oproept. Zo is er een enorme kast vol knopen in elke denkbare kleur. Als je iets verder door het prachtig roze geschilderde pand loopt, vind je het atelier van Jochem. Hier wordt traditionele ambacht gecombineerd met moderne technologie. 

Van coupeur tot interieur

De gepassioneerde Jochem is een vakman in alles wat te maken heeft met het maken en vermaken van kleding. De Groninger begon zijn carrière met de Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam en heeft sindsdien met veel liefde en passie aan verschillende projecten gewerkt. Heb jij een gekke opdracht? De kleermaker gaat geen uitdaging uit de weg. Niet alleen kledingstukken krijgen hier een tweede leven. Loop eens een rondje door je huis, misschien heb je nog een stoffig kussen liggen dat wel een make-over kan gebruiken.

Groningen is thuiskomen

Toen Jochem klaar was met zijn Meesteropleiding Coupeur in Amsterdam, besloot hij terug te keren naar Groningen. Voor hem voelt Groningen als een warme deken, een plek waar je elke straat kent. Waarom in Groningen ondernemen als de hoofdstad aan je voeten ligt? Het antwoord is simpel: “Groningen is een stad waar ik me thuis voel met mijn bedrijf. Het is een plek waar je klanten nog blij kan maken met dat ene knoopje of precies die stof die ze zoeken.” De Kleermaker miste een stoffenzaak in Groningen en baalde daar zelf ook van. Na het zien van het pand in de Oude Boteringestraat was het duidelijk: dit wordt de plek voor de Kleermaker.

 

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief