Diner aan Zee

Groningen is een ideale plek om te genieten van het water. Niet alleen door er met je bootje over te varen. Je kan ook heerlijk eten met uitzicht over het kabbelende water. Verspreid over de provincie vind je een heleboel plekken waar je kunt genieten van een diner aan zee. Met een beetje mazzel zie je tijdens het eten de zon onder gaan. Waar komen we jou tegen?​

Garnwerd aan Zee | Garnwerd

Wie in een prachtige omgeving aan het water wil genieten van een hapje en een drankje, is bij Garnwerd aan Zee aan het juiste adres. Het terras bevindt zich in een schilderachtig landschap en leent zich uitstekend voor een middag of avond ontspannen in de zon. Bovendien beschikt het over een eigen haven voor vaste ligplaatsen en passanten.

Lees meer

’t Ailand | Lauwersoog

Restaurant 't Ailand is gelegen aan de Waddenzee op het puntje van de haven van Lauwersoog. De eigenaars serveren hier hun eigen vangst in een ongedwongen sfeer. Geniet van wat de zee te bieden heeft. 't Ailand is naast het restaurant ook de thuisbasis voor wadvistochten, en in de viswerkplaats worden workshops gegeven. Zo kan je zelf eerst de zee op om je diner te vangen. Verser dan dat krijg je het niet.

Lees meer

Paviljoen Overdiep | Appingedam

Midden in het historische centrum van Appingedam vind je Paviljoen Overdiep. Het is gelegen in de jachthaven naast de Nicolaïkerk. Hier kan je terecht voor een uitgebreid diner, maar ook rond lunchtijd kan je hier al aanschuiven. Een ideale stop wanneer je met je bootje een rondvaart maakt door de regio.

Lees meer

Kaap Steendam | Steendam

Laat je verrassen door de fijne ambiance, de sfeer, de gastvrijheid en het heerlijke eten. Kaap Steendam is gelegen aan het Schildmeer, een prachtige omgeving in Midden-Groningen. Hier geniet je van een lunch, borrel of diner in het sfeervolle restaurant, of op zonnige dagen op het terras aan het water. Compleet met een geweldig uitzicht over het Schildmeer.

Lees meer

Paviljoen Flonk | Finsterwolde

Vanuit het modern ingerichte Paviljoen Flonk kijk je uit over het prachtige Oldambtmeer. Ze hebben een uitgebreide kaart voor lunch, borrel, high tea en diner. Je bent hier dus de hele dag welkom en zo voel je je hier ook. Omdat ze een eigen steiger hebben kan je ook je boot voor de deur aanleggen. De ideale plek voor een heerlijk ontspannen dag.

Lees meer

Restaurant de Ruiten Aa | Sellingen

In het prachtige natuurgebied Westerwolde bevindt zich het kronkelende riviertje de Ruiten Aa. En na een wandeling of fietstocht door dit gebied kun je bij Restaurant de Ruiten Aa, vernoemd naar het beekje, genieten van een heerlijke maaltijd met verse regionale en seizoensgebonden ingrediënten. Allemaal van hoge kwaliteit en geserveerd met echte Groningse gastvrijheid. 

Lees meer

Het Pomphuis | Stad

Bij Museumcafé Het Pomphuis dat onderdeel is van het Museum aan de A, kun je niet alleen terecht voor een drankje op het geliefde terras aan de gracht. In het sfeervolle restaurant op de eerste verdieping van het oude pomphuis wordt namelijk gekookt op hoog niveau. Hier kun je uitkijkend over de A genieten van een verrassend menu van lokale producten. Zo enthousiast dat je er vaker wilt dineren? Geen probleem. Bij Het Pomphuis serveren ze iedere dag wat anders.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief