Groningen aan Zee

DelfSail

DelfSail

RTV Noord

RTV Noord

GroningenSail

GroningenSail

Waar je in Groningen ook kijkt vind je water. Van de woeste Waddenzee tot meanderende beekjes. Het water heeft het Groninger landschap gevormd tot wat het nu is. Stap in je bootje, je kano of op een supplank. Of loop eens over de bodem van de zee. Vanaf het water ontdek je de provincie van een hele andere kant. Beleef Groningen aan zee.

Ontdek het water

'Vanaf het water zie je Groningen van een andere kant'

De leukste uitjes bij het water

Het Groningse water is de ideale plek om je te vermaken. Met je bootje varend over de diepen of met een kano door de ongerepte natuur. De mooiste avonturen beleef je niet alleen op het water, maar ook juist daaromheen. Wist je dat er in Groningen allemaal leuke uitjes te bezoeken zijn rond het water? Wij hebben de leukste uitjes voor je verzameld.

Lees meer

Diner aan zee

Niet alleen door er met je bootje over te varen kan je van Groningen genieten, maar je kan ook heerlijk eten aan het water. Verspreid over de provincie vind je een heleboel plekken waar je kan dineren aan zee. Met een beetje mazzel zie je tijdens het eten de zon onder gaan boven het water. Waar komen we jou tegen?​

Lees meer

Ontdek de regio's

Het eigenzinnige karakter van Groningen ontdek je pas echt als je de provincie intrekt. In iedere regio ontdek je het water op een hele andere manier. Stap in een bootje en ontdek het zelf.

Westerkwartier

Zoek je een leuke activiteit op of om het water? Dan ben je in het Westerkwartier op de juiste plek. Kies voor een middagje ontspanning of ga op avontuur. Stap op de sup en ontdek de omgeving of gooi je hengel uit en vang de mooiste vissen.

Meer over Westerkwartier

Waddenland

Vaar dwars door een stukje UNESCO Werelderfgoed of meander met het water door het Groningse landschap. Op het water beleef je de mooiste avonturen. Dein mee met de golven en geniet van het Groningse water.

Meer over Waddenland

Eemsdelta

Maak kennis met het Eemsdelta van een andere kant. Lekker relaxed in een sloep of sportief in een kano. Ook als je zin hebt om het water in te gaan kan je hier terrecht voor een frisse duik in een van de bijzondere zwemlocaties van de Eemsdelta.

Meer over Eemsdelta

Stad

Als je denkt dat je de stad van alle kanten wel een keer gezien hebt, moet je hoognodig het water op. Want vanaf de diepen ziet Groningen er toch echt heel anders uit. De pakhuizen op de kade lijken ineens zo groot, en de brug waar je iedere dag overheen

Meer over Stad

Midden-Groningen

Meander met rivieren mee, dwars door de natuur. Aan de oevers herrijzen de lintdorpen en staan de Schotse hooglanders te grazen. Hier kom je helemaal tot rust. Ontdek de leukste plekken om te kanoën en suppen in Midden-Groningen.

Meer over Midden-Groningen

Oldambt

Haal je sloep uit de schuur of huur er een in een van de havens en ga het water op. Neem een frisse duik in een van de zwembaden of bij een van de strandjes en gooi de hengel uit bij het Oldambtmeer.

Meer over Oldambt

Veenkoloniën

Vanaf het water bekijk je de Veenkoloniën met andere ogen. Vaar door de kanalen en aanschouw de karakteristieke gebouwen die herinneren aan de Veenkoloniale welvaart. De Veenkoloniën en varen gaan hand in hand.

Meer over Veenkoloniën

Westerwolde

Vaar door de kanalen die ooit volop gebruikt werden voor de turfvaart of meander met de rivier mee door het landschap. Pak een bootje of een kano en creëer golven in het water. Gooi je hengel uit en wacht tot je dobber onder gaat.

Meer over Westerwolde

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief