Varen en vissen in Waddenland

Ahoi! In Waddenland zijn er een heleboel mooie plekken om het water op te gaan en je hengel uit te gooien. Vaar dwars door een stukje UNESCO Werelderfgoed of meander met het water door het Groningse landschap. Op het water beleef je de mooiste avonturen. Dein mee met de golven en geniet van het Groningse water.​

Waddenzee

De Waddenzee is een uniek stukje Groningse natuur. De zee is ontstaan tijdens de laatste ijstijd en is de woonplaats van vele bijzondere diersoorten. Er leven verschillende vogelsoorten en zwemmen onder andere zeehonden en veel vissoorten. Wanneer je met je bootje de woeste zee opvaart komt er misschien wel een zeehond buurten. Een tocht over de Waddenzee is altijd een bijzondere ervaring.

Lees meer

Lauwersmeer

Naast dat je vanuit Lauwersoog het woeste water van de Waddenzee op kan, is het ook mogelijk om het zoete water van het Lauwersmeer te bevaren. Vanaf het water van het Lauwersmeer verken je dit bijzondere natuurgebied. Aan het Lauwersmeer liggen meerdere jachthavens. Gebruik de recreatiesteigers als thuisbasis voor meerdere dagtochten of leg hier kort aan voor een tussenstop aan wal.

Lees meer

Zoutkamp

Tot 1960 had Zoutkamp een grote vissershaven, maar toen de Lauwerszee werd afgesloten verloor het dorp deze belangrijke positie.  Het dorp heeft nog wel uitstraling van een ouderwets vissersdorp, dankzij de monumentale sluizen en nog altijd veelgebruikte oude binnenhaven. Het is dan ook een uitstekende plek voor een middag varen en vissen.

Lees meer

Reitdiep

Tussen het Lauwersmeer en de stad Groningen meandert het Reitdiep door het Groningse landschap. Het Reitdiep verbond Groningen met de open zee. Het behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. Terwijl je met je bootje op het water dobbert zie je langs de waterkant nog op veel plaatsen de oude rivierbeddingen, bijvoorbeeld rond het Oude Diepje bij Winsum. Veel van de gebieden rondom het Reitdiep zijn tegenwoordig ook ingericht als natuurgebied.

Marenland

Bij het gezellige Winsum vind je Marenland Recreatie. Een heerlijke plek om te genieten langs het water. Bij Marenland huur je een kano of pak je een ander bootje om Winsum vanaf het water te ontdekken. Je ontdekt waarom het dorp ooit werd uitgeroepen tot het mooiste dorp van Nederland. Eventueel kan je nog veel verder het Groningse landschap invaren. Ook op andere manieren kan je hier genieten rond het water. Neem plaats op het terras bij De Jongens uit de buurt of overnacht in een van de trekkershutten aan het water.

Lees meer

Ontdek ook

Mis niets uit Groningen

Maandelijks de leukste tips voor Groningen in je inbox? Schrijf je hieronder in voor de Groningen nieuwsbrief